Danny Willett juhli synttäreitään katkaisemalla kahden vuoden kuivan kauden Skotlannissa - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Danny Willett juhli synttäreitään katkaisemalla kahden vuoden kuivan kauden Skotlannissa

Danny Willett oli kilpailun päätyttyä onnensa kukkuloilla. Kuva; Getty Images

Danny Willettin ura on ollut yhtä vuoristorataa, mutta hän omaa huippugolfin tärkeimmän taidon.

Tulos 68 legendaarisella St Andrewsin Old Coursella sinetöi Englannin Danny Willettille (-18) voiton sunnuntaina päättyneessä Alfred Dunhill Links Championshipissä. Hän jätti kakkostilan jakaneet Ruotsin Joakim Lagergrenin ja maanmiehensä Tyrrell Hattonin kahden lyönnin päähän.

Willett lähti päätöspäivään kolmen lyönnin etumatkalta, mutta sai kierroksen edetessä Richard Blandin rinnalleen. Ensimmäisellä kenttäpuoliskolla liitänyt Bland ei kuitenkaan pysynyt tasapainoisesti pelanneen Willettin kyydissä sorruttuaan takaysillä voittotaistelun kannalta kahteen kalliiksi osoittautuneeseen bogiin.

Voiton Willettille teki erityisen makeaksi se, että hän vietti sunnuntaina 34. syntymäpäiväänsä. Edellinen European Tourilla syntymäpäivänään voittoon yltänyt pelaaja oli Ernie Els, joka puhalteli täytekakun päältä kynttilöitä HSBC World Match Play Championshipissä vuonna 2004.

”Siitä (voitosta) on taas pari vuotta. Tämä näyttää olevan kohdallani sellaista ylös ja alas seilaamista. Ihmiset eivät näe kulissien taakse, mutta on tässä tehty lujasti töitä. Tuntuuhan voitto maagiselta”, reilut 670 000 euroa palkintorahaa ansainnut Willett sanoi.

Willettistä odotettiin viisi vuotta sitten megatähteä maailman terävimpään kärkeen, mutta hänen pelinsä alkoi yllättäen takkuilla vuoden 2016 voittoisan Masters Tournamentin jälkeen. Hän palasi kauden 2018 päättäneessä Dubain finaaliturnauksessa voittokantaan ja venyi seuraavana syksynä BMW PGA Championshipin ykköseksi.

Vaikka maailmanlistalla top 10:ssäkin parhaimmillaan olleella Willettillä on ollut pitkiä vaikeita hetkiä kentällä ja sen ulkopuolelle, omaa hän erinomaiset voittavan golfin taidot. Tuore ykköstila Skotlannin kolmen kentän kisassa (St Andrews Old Course, Carnoustie Golf Links ja Kingsbarns Golf Links) oli hänelle jo kahdeksas European Tourilla. Voitoista kaksi on tullut ET:n Rolex Series -kilpailuista.

Maailmanlistalla top 100:n tuntumaan nousevan Willettin voittoa voidaan pitää hänen kuntopuntariinsa nähden yllättävänä, sillä vuoden ainoa top 10 -sijoitus ennen Skotlannin turnausta oli peräisin maaliskuussa pelatusta PGA Tourin kilpailusta. Mainitun kisan jälkeen hänelle oli tilastoitu myös seitsemän karsiutumista, joten Willettin otteet ovat olleet pitkin kautta lähinnä vaisuja.

Kehnojen esitysten taustalla on ainakin osittain koronatartunnan, kivuliaan viisaudenhampaan poiston ja tyräoperaation aiheuttamat toipumiset ja niistä seurannut pelin ruosteisuus.

Olosuhteet kolmen kentän kilpailussa olivat tällä kertaa vaikeat, kun kovaa tuulta ja vesisadetta riitti enemmänkin kolmena ensimmäisenä päivänä. Se näkyi myös tulosluettelossa, sillä vaativiin keleihin tottuneet englantilaiset ja irlantilaiset miehittivät top 8:ssa kuusi sijaa.

Joakim Lagergrenin ohella pohjoismaalaisista top 10:een mahtui edellisen ET-kilpailun Hollannissa voittanut toinen ruotsalainen, Kristoffer Broberg (-12), joka jakoi yhdeksännen sijan.

Kalle Samooja, Sami Välimäki ja Tapio Pulkkanen eivät yltäneet neljännelle kierrokselle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje