16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Svingiä takaisin raiteelleen työstänyt Pulkkanen aloittaa kauden loppurutistuksen Italiasta

Tapio Pulkkanen pelaa torstaina käynnistyvässä Italian Openissa kauden 17. kilpailunsa. Kuva: Getty Images

Kauden parastaan Wentworthissa esittänyt Tapio Pulkkanen toivoo saavansa pitkät lyönnit samalle tasolle kuin lähipelinsä.

European Tour jatkuu tällä viikolla Italian Bresciassa kauden kolmanneksi viimeisellä runkosarjan kilpailulla. Kiertueen suomalaispelaajista palkintoarvoltaan miljoonan euron Italian Openiin osallistuu ainoastaan Tapio Pulkkanen.

Pulkkanen sijoittui edellisessä kilpailussaan, BMW PGA Championshipissä 54:nneksi. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun hän ylsi tänä vuonna pelatuissa Rolex Series -kisoissa jatkokierroksille.

Kauden toiseksi suurimman palkintosummansa (19 489 euroa) Englannissa kuitannut pelaaja oli Wentworth Clubin kentällä erityisen tyytyväinen lähipeliinsä. Tiiltä ”tekeminen” ja ylipäänsä pitkät lyönnit eivät puolestaan olleet niin tarkkoja, että hän olisi voinut nousta taistelemaan huipputurnauksessa korkeimmista sijoituksista.

”Olen työstänyt tauolla svingiä takaisin raiteelle. Vähän alkoi vanhoja taipumuksia näkyä svingissä ja niitä olen korjaillut. Ei mitään radikaalia muutosta, lähinnä pientä säätöä”, Pulkkanen sanoi.

Viime aikoina nousujohteista

Kymen Golfin pelaaja on tilastoinut tällä kaudella 16 kilpailua, joista kuusi on tuonut jatkopaikan. Pitkää koronataukoa edelsi kolme karsiutumista, ja putki jatkui heinäkuussa vielä kahdella turnauksella. Hän selvitti cutin Hero Openissa ja English Championshipissä, kunnes koki jälleen kolmen peräkkäisen kisan karsiutumisen.

Viime aikoina otteet ovat olleet nousujohteisia. Portugalissa Pulkkanen pelasi kullakin neljällä kierroksella tuloksen 70 ja karsiutui Skotlannin Rolex-sarjan kisassa täpärästi. Wentworthin toissaviikkoinen turnaus oli kilpailun taso huomioiden kauden parasta ”Hattu-Tapiota”.

Race to Dubai -listalla sijalla 175 olevalle ja maailmanlistalla sijalle 479 pudonneelle Pulkkaselle kausi on ollut hankala, ja sitä se on ollut monelle muullekin. Koronaan liittyvät rajoitukset ja pandemia sinänsä on häirinnyt elämää niin paljon, että keskittyminen golfiin on ollut koetuksella.

Osittain myös karsintojen puuttuminen ja kortin automaattinen säilyminen seuraavalle kaudelle ovat osaltaan nakertaneet taistelumielialaa.

Jos ei ole Pulkkasella, 30, tarvetta jännittää korttinsa vuoksi, sitä KTP:n entinen juniorijalkapalloilija tekee Kymenlaakson ylpeyden sarjanousun puolesta Veikkausliigaan.

”En ole KTP:n matseja nähnyt viime aikoina. Toivon heille hyvää loppukautta, että nousu onnistuisi. Kyllähän Kotka kuitenkin on vahvasti jalkapallokaupunki.”

Voitolla tai kahdella kakkostilalla Dubaihin

Pulkkanen pelaa loka-marraskuussa yhtä kyytiä kolme kilpailua. Italian avointen jälkeen hän matkustaa Kyprokselle, jossa käydään peräkkäisinä viikkoina kaksi turnausta. Näiden jälkeen kiertueen ohjelmassa on enää Masters Tournament, Joburg Open sekä ennen joulukuun puoliväliä Dubaissa pelattava ET:n finaaliturnaus DP World Tour Championship, joten Pulkkasen kausi on näillä näkymin päättymässä kuukauden kuluttua − sikäli kun hän tiistaina ET:n kalenteriin ilmestyneeseen Johannesburgin turnaukseen osallistuu.

European Tourin finaaliturnaukseen pääsee Race to Dubai -pistelistan 60 parasta. Suomalaisista Sami Välimäki (16:s) on jo varmistanut paikkansa kauden huipennukseen. Kalle Samoojalla (66:s) ja Mikko Korhosella (99:s) riittää tässä mielessä enemmän panosta Kyproksen kilpailuissa. Pulkkaselta pääsy finaaliturnaukseen edellyttää voittoa tai kahta kakkostilaa tulevissa kisoissa.

Italian Openia isännöivä Chervo Golf Club ei ole Pulkkaselle ennestään tuttu paikka.

”Sen verran Nino Bertasiolta utelin, että ilmeisesti melko uudentyyppinen, vähäpuinen ja ilmeisesti melko pitkä kenttä on kyseessä”, hän osasi kertoa maanantai-iltana kisa-areenasta.

Kilpailua tähdittää kohtalaisen nimekäs osallistujakaarti. Menestystä saapasvaltiossa tavoittelevat paikallisen parhaimmiston ohella muun muassa Lee Westwood, Martin Kaymer, Bernd Wiesberger, Victor Perez, Matt Wallace sekä sunnuntaina Scottish Championshipin voittanut Adrian Otaegui.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje