18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Suomi voitti Ruotsin maaottelussa

Toni Karjalainen (kesk.) viritti ennen Hirsalan kierrosta Riku Kuvajan lähipeliä terävämpään formuun. Vasemmalla Kaj Lindström .

Toni

Kaikki golfin harrastajat pystyivät osallistumaan naapureiden väliseen maaotteluun pelaamalla yhden tai useamman henkilökohtaisen kierroksen viikonlopun aikana. Kirjattuja kierroksiia tuli kahdessa maassa yhteensä hieman yli 3000.

Maaotteluun osallistuminen edellytti vain, että kierroksen tulos kirjattiin GameBookilla joko iPhonen tai nettisivujen kautta Suomeen tai Ruotsiin rekisteröidylle tilille.

Maaottelussa oli seitsemän kilpailukategoriaa. Suomi voitti kategorioista neljä, kun Ruotsin oli tyytyminen vain kahden kategorian voittamiseen.

Kategoria, jossa miteltiin greeniosumien paremmuudesta päättyi tasan. Kaikki tulokset laskettiin suhteessa pelaajamääriin. Lopputulos oli näin ollen Suomelle 4.5 -2.5.

Suomen voittamat kategoriat olivat:

Maa joka tekee enemmän birdie tuloksia 0,57 birkkua per pelaaja 0,53 (Ruotsi)

Maa joka tekee enemmän eagle tuloksia 0,02 eaglea per pelaaja 0,01 (Ruotsi)

– Suomalaisten kaksi eaglea per sata pelaajaa on hämmästyttävän kova tulos. Varsinkin kun sen suhteuttaa birdien määrään (0,57 kierrosta kohden)

Maa, jolla on enemmän väyläosumia 54% väyläosumia 52% (Ruotsi)

Maa, joka pelasi enemmän alle 70 lyönnin nettotuloksia 7,0% kierroksista 4,8% (Ruotsi)

Ruotsin voittamat kategoriat

Maa joka tekee vähemmän triplabogeja tai suurempia 2,48 triplaa tai suurempaa 2,07 (Ruotsi)

Maa, jolla on vähemmän putteja per greeni 1,97 puttia per greeni 1,91 (Ruotsi)

Tasan mennyt kategoria

Maa, joka lyö enemmän greeniosumia 29% greeniosumia 29%

– Maaottelu oli erittäin onnistunut ja saimme paljon positiivista palautetta molemmista maista. Moni koki ensimmäistä kertaa kuinka hauskaa on pelata useamman ryhmän pelejä ja seurata tuloksia reaaliaikaisesti, kertoo GameBookin toinen perustaja Mikko Manerus.

– Teimme tarkoituksella kolme kategoriaa, jotka perustuivat statistiikkaan. Mielestäni pelaajat oppivat omasta pelistään parhaiten kun he alkavat seuraamaan mistä tulos kostuu. GameBookin avulla pystyy helposti seuraamaan omia statseja ja myös vertailemaan niitä kavereitten tilastoihin. Juuri helppous on se mihin pyrimme tässäkin, toteaa GameBookin toimitusjohtaja Kalle Väinölä.

Väinölä, Manerus sekä loistavan kauden kotimaassa pelannut Toni Karjalainen pelasivat lauantaina Hirsalassa 20 hengen seurueessa. Karjalainen nousi ryhmän tähdeksi. Saldona oli yksii eagle, neljä birdietä sekä nettotulos 67 (-5).

Lisätietoa GameBook Cupista, löytyy osoitteesta www.gamebookcup.com.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje