9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Suomen vahva nousu MM-kisoissa jatkuu – Markus Luomalla huippupäivä

Markus Luoma pelasi MM-turnauksen kolmannella kierroksella ryhdikkäästi.

Miesten MM-joukkue nousi taistelemaan Ranskassa top 10 -sijoituksesta.

Suomen joukkue on parannellut asemiaan pitkin harppauksin Ranskassa meneillään olevissa amatöörien MM-kilpailuissa. Kolmikko nousi perjantaina tuloslistalla neljä sijaa ollen 54 reiän jälkeen mainiosti jaetulla 13. tilalla.

Joukkueen syömähammas oli Markus Luoma, joka käytti kierrokseensa Saint-Nom-la-Breteche-kentällä 68 (-4) lyöntiä. Helsingin Golfklubin pelaaja sai hengen päälle toisella kenttäpuoliskolla oltuaan tilanteessa -1. Hän iski takaysillä (1–9) neljä birdieä kuuden reiän sisällä, ja Suomen osakkeet kohenivat tuntuvasti.

Parhaimmillaan kymmenen parhaan joukkoon kavunnut joukkue joutui kuitenkin antamaan sijoituksissa muutaman pykälän periksi, kun Luoma päätti erinomaisen kierroksensa bogiin.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Luoman suoritus otettiin joukkueen kokonaissaldoon. Sen sijaan hienoa turnausta pelaavan Elias Haaviston tulos jätettiin ensimmäistä kertaa sivuun, mutta vain teknisesti, sillä Antti-Jussi Lintunen löi edellisen tavoin kaksi alle -tuloksen. Lintusen 70 lyönnin kierros päätyi joukkueen yhteistulokseen paremman jälkimmäisen ysin ansiosta.

Suomen kanssa samassa -11-tuloksessa on Sveitsi. Matkaa top 10:een joukkueilla on kaksi lyöntiä.

”Hyvä päivä kaiken kaikkiaan, taas nousua tuloslistalla kuten olikin tavoitteena. Kaikki pelaajat ovat vahvoja puttaajia, joten vielä tuntuu että olisi huippupäivä varastossa. Kaikki otetaan huomenna irti”, valmentaja Jussi Pitkänen sanoi.

Johdossa on ilmiömäisen kirin perjantaina esittänyt Ruotsi, joka harppasi Saint-Nomilla kärkikymmenikön ulkopuolelta paalulle Tobias Jonssonin (64) ja Ludvig Åbergin (66) loistavan peliesityksen siivittämänä. Ruotsilla on hyvä mahdollisuus lauantaina tuplamestaruuteen, sillä maan naiset voittivat viime viikonvaihteessa omassa turnauksessaan MM-kultaa.

Voittotaistelusta on luvassa tasainen: kolmannella kierroksella selvässä johtoasemassa notkahtanut Japani, Italia, Yhdysvallat ja isäntämaa Ranska ovat kahden lyönnin sisällä kärjestä.

Yksilökilpailua alusta saakka hallinneella Japanin Taiga Semikawalla (-18) on edelleen vankka johto. Kakkosena oleva Italian Filippo Celli (-13) kärkkyy viiden lyönnin päässä. Sijalla 14 olevalla Elias Haavistolla (-9) on lyönnin verran matkaa top 10:een.

Suomi pelaa päätöskierroksen vuoden 2018 Ryder Cupista tutulla Le Golf Nationalin Albatross-kentällä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje