25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Suomen EM-joukkueille voittoja ja tappioita

Anne Hakula nitisti perjantaisessa ottelussaan Italian Stefania Avanzon lukemin 4/3.

Golfin EM-kisojen reikäpelit jatkuivat Suomen joukkueilta kahden voiton ja kahden tappion merkeissä. Miesten ja poikien maajoukkueet kärsivät selkeät tappiot golfin koville huippumaille, Espanjalle ja Irlannille, kun taas naisten joukkue jatkoi eiliseen tahtiin lyöden tällä kertaa Itävallan numeroin 3-2. Myös tyttöjen joukkue piti taisteluhenkeä mahtavasti yllä kukistaen Italian luvuin 3,5-1,5. Poikien maajoukkue sai Prahassa karsintavaiheen jälkeen vastaansa vahvan Irlannin joukkueen. Vastustaja otti alusta alkaen ohjat käsiinsä ja karkasi omille teilleen. Ainoastaan ottelun loppupuolella Albert Eckhardt pystyi laittamaan kampoihin ottamalla selkeän 6/5 voiton vastustajastaan. Myös Juhana Kukkonen taisteli omassa matsissaan hienosti viimeiselle reiälle asti.

”Aloitimme hyvin, mutta birkkujen puuttuminen siirsi momentumin vastustajalle. Kieltämättä molemmat tarjoilivat voittoa toisilleen, mutta Irlanti sai oikeaan aikaan birdieputtinsa sisään. Reikäpelissä tämä tietää lähes poikkeuksetta hyvää”, perusteli valmentaja Mikael Mustonen omiensa 4-1-tappiota.

”Kundit vetivät tänään omalla tasollaan ja taistelivat hienosti, mutta tällaista reikäpeli on. Albert Eckhardt pelasi ehkä koko kisan parasta golfia, eikä jättänyt vastustajalleen minkäänlaisia mahdollisuuksia. Joukkueessa on hyvä henki ja odotamme viimeistä ottelua Italiaa vastaan. Heillä on kaksi vahvaa pelaajaa, mutta aiomme laittaa heidät aisoihin ja jättää kisoista mukavan jälkimaun. Tämä joukkue ansaitsee sen.”

Tyttöjen maajoukkue sai perjantaina Sardiniassa vastaansa isäntämaa Italian, joka joutui lämpimään käsittelyyn. Suomi otti puhtaan 3,5-1,5 voiton ja saa huomenna vastaansa Belgian numeroin 4-1 murskanneen Ruotsin.

”Matsi oli tiukka, mutta joukkueemme sai lopussa puristettua tarvittavat otteluvoitot. Pelasimme tänään hyvää peliä ja toki pikkuisen parantamisen varaakin jäi. Jatkossa pitää saada lisää reikäpelissä äärimmäisen tärkeitä putteja sisään. Joukkuettamme ei ole vaikea saada syttymään Ruotsi-kamppailuun. Itse asiassa odotamme sitä innolla”, tyttöjen valmentaja Christine Blomqvist sanoi.

Albert

Albert Eckhardt otti Suomen ainoan pisteen Irlantia vastaan.

Suomen naisten joukkue jatkoi jälleen erinomaisia esityksiään Grazissa. Kotiyleisönsä edessä pelannut Itävalta kaatui räväkän alun jälkeen numeroin 3-2. Tärkeät otteluvoitot napsivat nelipeleissä pari Annika Nykänen-PeppiinaKaija sekä henkilökohtaisissa matseissa Marika Voss ja MinnaVuorenpää.

”Tasainen vääntö oli tänään ja vastus selkästi kovempi kuin eilen. Duo Annika Nykänen-Peppiina Kaija on löytänyt upeasti toisensa pelaten hienoa yhteispeliä. Päivän ehdoton taistelija oli kuitenkin Marika Voss, joka voitti ottelunsa ensimmäisellä jatkoreiällä. Myös Minna Vuorenpää on pelannut täällä loistavaa golfia”, valmentaja Heini Haapala sanoi.

”Lauantaina vastaan asettuu kenties kakkosflightin paikastaan ärsyyntynyt viime vuoden Euroopan mestari Skotlanti. Se sopii meille hyvin, sillä joukkueen tahtotila on nihkeän alun jälkeen ollut joka päivä nousujohteinen.” Miesten kisassa Vilamourassa, Portugalissa Suomi joutui tiukkaan testiin, kun vastaan asettui kivikova Espanja. Suomi hävisi kaikki ottelunsa ja tylyt numerot 5-0 eivät jättäneet juuri selittelyille sijaa.

”Pelasimme kaikissa otteluissa tuloksen välille par ja kaksi alle. Kolmessa ottelussa olimme johdossa yhdeksän reiän jälkeen, mutta sisääntulossa Espanja oli yksinkertaisesti parempi kautta linjan. He pelasivat yhtä hyvin kuin ensimmäisen päivän lyöntipeleissä, joten tuskin kenelläkään olisi ollut tänään mahdollisuuksia heitä vastaan. Parempi joukkue voitti ja huomenna vastaan asettuu toinen erinomainen joukkue Irlanti”, valmentaja Staffan Johansson summasi päivän tapahtumat.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje