5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Suomelta komea kasvojenpesu EM-kisoissa – Poikien tilanne on kuitenkin edelleen tukala

Kuva: Juha Hakulinen

Poikien paikka 1. divisioonassa edellyttää kahden jäljellä olevan ottelun voittamista.

Keskiviikon mahalasku oli muisto vain, kun suomalaisnaiset laittoivat parastaan tiskiin golfin EM-joukkuekilpailujen ensimmäisessä reikäpeliottelussa Italiaa vastaan. Huikeasti pelanneen Suomen voittolukemat saapasmaasta olivat 4–1.

Sveitsissä miehet varmistivat rutiinivoitolla paikan 1. divisioonassa, pojille torstainen tappio taas tarkoittaa pakkovoittoja loppuviikkoon.

Naiset

Alkutahdit Suomen hienoiselle yllätysvoitolle Italiasta löi foursome-pari Oona Kuronen–Krista Junkkari. He olivat koko kierroksen ajan niskan päällä ottelussa Maria Vittoria Corbia ja Matilde Innocenti Angelinia vastaan, ja ottelu päättyi lopulta Suomen eduksi 3/2.

Muut ottelut venyivät Tawast Golfin viimeiselle reiälle asti, ja Henni Mustosen ja Katri Bakkerin matsien kanssa edettiin jatkorei’illekin. Niissä otteluissa pisteet kuitenkin jaettiin, kun Emilia Väistö ja ratkaisevan pisteen tuonut Anna Backman hoitivat omat taistonsa kunnialla.

Valmentaja Pasi Purhoselta tuli iso tunnustus joukkueelle pettymykseen päättyneen keskiviikon jälkeen.

”Se eilinen oli kaikella tavalla niin kaamea, että todella iso hatunnosto mimmeille. Nehän olivat kuin eri ihmisiä tuolla kentällä tänään”, Purhonen suitsutti joukkuettaan.

Joukkueet päättävät pelijärjestyksen edellisenä päivänä, ja Purhonen apureineen osasi asetella suomalaispelaajat oikeisiin lokeroihin keskiviikon otteluihin.

”Vähän arvasin, miten ne meinaavat peluuttaa pelaajiaan. Eli lyövät kovat nimet sinne kärkeen. Se onnistui meidän kannalta hyvin, ja saatiin mieleiset pelaajat vastakkain.”

Amatöörien arvokilpailut ovat tärkeä etappi monelle pelaajalle kohti ammattilaisuutta. Purhosenkin kommenteissa tämä asia korostui.

”Olen tosi iloinen, että moni matsi tuli päätyyn asti. Tämä on kuitenkin sitä oppia. Siinä pääsee pelaamaan pienessä jännityksessä ja oppimaan, miten siinä tilanteessa toimitaan. Se on priceless experience.”

Emilia Väistö onnistui torstaina upeasti. Kuva: Juha Hakulinen.

Emilia Väistön roolina oli torstaina pelata naisten US Openissa viime viikonloppuna pelannutta Bendetta Morescoa vastaan. Väistö otti haasteen upeasti vastaan ja kepitti italialaistähden kahdeksan birdien turvin lukemin 2/0.

”Tänään oli todella hyvää golfia, ja koko ajan oltiin birdiepaikoilla. Molemmat myös tekivät tiuhaan tahtiin birdiejä. Tällä kertaa peli päättyi näin päin. Nyt on erittäin iloinen fiilis”, Väistö nautiskeli matsinsa jälkeen.

A-lohkossa nähtiin todellinen yllätys, kun lyöntipeliosuudella kaikkien aikojen parhaan tuloksen EM-kisojen historiassa pelannut Ruotsi hävisi Sveitsille 4–3. Mitalipeleihin ovat tiensä tässä vaiheessa selvittäneet Sveitsi, Englanti ja Espanja.

Suomi pelaa turnauksessa nyt sijoista 9–12. Torstaina Suomi kohtaa Skotlannin, ja matsit lähtevät liikkeelle kello 10.58.

Miehet

Miesten joukkue aloitti reikäpelit Belgian paahtavan auringon alla omien sanojensa mukaan rutiinivoitolla. Slovenia kaatui luvuin 3,5–1,5. Selvälukuisimmat 6up-voitot pommittivat Oskari Nikku ja Veikka Viskari. Suomi pelaa sijoista 9–12, ja jatkaa ensi vuonnakin EM-kilpailujen 1. divisioonassa.

”Tavoite saavutettu, tärkeää että varmistettiin paikka tuleville sukupolville näihin peleihin. Meidän rutiinitaso näkyi ja se erotti Sloveniaa vastaan. Kaasua vaan jatkoon ja kohti 9. sijaa”, joukkueen kokeneeseen kaartiin kuuluva Markus Luoma sanaili.

Perjantaina Suomen vastus on Viro.

Pojat

Sveitsissä poikien vajaamiehinen joukkue joutuu lähtemään loppuviikon otteluihin 0–1 tappioasemasta. Taistelu kentällä oli kovaa, mutta lopulta Norja veti pidemmän korren luvuin 2–3. Joukkueen onnistujiin koko viikon kuulunut Saku Ellillä jatkoi hyviä otteitaan taltuttaen vastustajansa selvästi 6/4.

”Turpiin tuli, joten vähän on haikeat tunnelmat. Lähtökohta on haastava viidellä pelaajalla, mutta kaikkemme annettiin tänään. Norja pelasi kärsivällisesti ja käytti paikat hyväkseen. Huomisesta otetaan voitto, asettuu vastaan mikä joukkue tahansa”, Ellilä sanoi.

Perjantaina vastaan asettuu Slovenia. Suomella on edessä kaksi pakkovoittoa, jotta paikka 1. divisioonassa säilyisi sijan 13 myötä.

Suomen joukkueiden reikäpelitulokset 13.7.

EUROPEAN LADIES TEAM CHAMPIONSHIP – SUOMI, TAWAST GOLF

Suomi 4 – Italia 1

Krista Junkkari – Oona Kuronen, voitto 3/2
Katri Bakker, A/S
Anna Backman, voitto 2/0
Henni Mustonen, A/S
Emilia Väistö, voitto 2/0

EUROPEAN AMATEUR TEAM CHAMPIONSHIP – BELGIA, ROYAL WATERLOO GOLF CLUB

Suomi 3,5 – Slovenia 1,5

Elias Haavisto – Eeli Kujanpää, A/S
Markus Luoma, voitto 4/3
Veikka Viskari, voitto 6/4
Jaapo Jämsä, tappio 2/1
Oskari Nikku, voitto 6/5

EUROPEAN BOYS TEAM CHAMPIONSHIP – SVEITSI, GOLF CLUB OF GENEVA

Suomi 2 – Norja 3

Arttu Kulmala – Viggo Talasmäki, tappio 5/4
Ville Virkkala, voitto 1/0
Saku Ellilä, voitto 6/4
Topi Lindström, tappio 2/1
tappio luovutetusta ottelusta

Lue seuraavaksi: Toinen lyöntipelipäivä oli Suomen EM-joukkueille synkkä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje