12.3.–19.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][10]

[5][10]

Suomalaistrio nakutti Wentworthissa par-tulokset – Korhonen kaasu pohjassa maaliin

BMW PGA Championshipissä parhaana suomalaisena jatkava Tapio Pulkkanen pelasi lauantaina ET:n kaikkien aikojen voittotilaston top-kympissä olevan Miguel Angel Jimenezin kanssa. Kuva: Getty Images

Francesco Laporta siirtyi European Tourin lippulaivakilpailussa paalupaikalle.

Tapio Pulkkanen (-7) jatkaa parhaana suomalaisena Lontoon liepeillä Wentworth Clubilla meneillään olevassa European Tourin huipputurnauksessa, BMW PGA Championshipissä. Hän pelasi kilpailun kolmannella kierroksella tuloksen 72, ja lähtee sunnuntaihin jaetulta 25. sijalta.

Pulkkanen pystyi pitämään perjantaina bogit loitolla tuloskortistaan, mutta temppu ei onnistunut toisena peräkkäisenä päivänä; birdiejä syntyi kolme ja vastapainoksi tuli yhtä monta bogia.

Kisan puolivälissä 11 sijaa korkeammalla ollut Pulkkanen ei ollut täysin tyytyväinen avauksiinsa, mikä myös heikensi näkymiä birdie-tehtailuun.

”Vähän hankalampi päivä tänään. Oikeastaan tiiltä olin vähän ongelmissa, ja ei birdie-paikoilla juhlittu”, hän sanoi.

Pulkkaselle teki lauantain kierroksella seuraa ET:n aikojen vanhin voittaja, peräti 21 ykköstilaa kiertueella urallaan haalinut Miguel Angel Jimenez (-6).

”Jimenezin kanssa oli hienoa pelata. Paljon oli faneja paikalla, ja Miguel oli mukavaa peliseuraa. Herrasmies”, Pulkkanen kertoi kierroksestaan 57-vuotiaan espanjalaiskonkarin kanssa.

Jimenezin (T33) kolmannen kierroksen kortti oli pitkälti samankaltainen kuin Pulkkasella, vain bogeja löytyi yksi enemmän.

Toivottavasti siellä lymyilee yksi alhainen kiekka vielä bägin pohjalla.

Päivä oli niin ikään tuloksen 72 pelanneelle Mikko Korhoselle vaikea 15 ensimmäisen reiän ajan. Kolmen viimeisen reiän aikana hän kuitenkin kuittasi alkukierroksen koettelemukset tekemällä ensin peräkkäiset birdiet rei’ille 16 ja 17 ja päättämällä sitten kierroksensa eagleen viimeisellä reiällä.

Korhonen (-6) jakaa kilpailussa 33. sijaa muun muassa Jimenezin kanssa.

”Hyvä maku jäi päivästä loppujen lopuksi. Vähän kierros lähti väärään suuntaan aluksi, kun missailin lyöntejä vääriin paikkoihin, ja niistä oli mahdotonta tehdä pareja. Putteri tuntui koko päivän hyvältä, mutta en vain päässyt puttaamaan birdieitä. Kyllä tänään koeteltiin hermoja, pakko myöntää. Jaksoin kuitenkin pysyä kärsivällisenä jälleen”, Korhonen kertoi.

Kalle Samooja (-5) jatkoi kahden muun suomalaisen kanssa par-linjalla. Kierros käsitti neljä birdieä ja neljä bogia.

”Vähän oli nihkeä päivä kaikin puolin, vaikka tunne vetoon onkin todella hyvä tällä hetkellä. Toivottavasti siellä lymyilee yksi alhainen kiekka vielä bägin pohjalla”, Samooja kertoi tiedotteessa.

”Kierrosaika oli melkein tunnin nopeampi mitä kahtena edellisenä päivänä. Jos kierros lähtee vähän nihkeästi liikkeelle, sitä on vaikea kääntää. Tällaista se välillä on, että tunne ja tulos eivät kohtaa, mutta se toki lupaa vain hyvää tulevaan”, hän totesi.

Suomalaisilla on iso määrä pelaajia lyönnin tai kaksi edellään. Samooja näkikin, että päätöspäivänä kunnon nousulle on hyvät mahdollisuudet.

”Pakka on aika nipussa kuitenkin vielä, niin kohtalaiset sijat on ihan otettavissa huomenna.”

ET:n Rolex-sarjaan kuuluvan kilpailun kärkipaikalle siirtyi Italian Francesco Laporta (-14), joka on lyönnin verran kakkosena jatkavaa Englannin Laurie Canteria edellä.

Pohjoismaalaisista top 10:een mahtuvat viime viikolla European Tourilla ensimmäisen voittonsa ottanut Tanskan Nicolai Højgaard sekä lauantain kovinta tulosta, 66, sivunnut Ruotsin Joakim Lagergren (-10). He jakavat kymmenettä sijaa johtopaikalta notkahtaneen Thaimaan Kiradech Aphibarnratin kanssa.