27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Suomalaistrio Mallorcan turnaukseen

Mikko Ilonen tavoittelee menestystä Mallorcalla. © Getty Images

Kaikki kolme ET:n suomalaista starttaavat torstaina samaan turnaukseen ensimmäisen kerran sitten alkukauden. Kyseessä on palkintoarvoltaan Euroopan kiertueen pienimpiin turnauksiin kuuluva Iberdrola Open. Mallorcalla pelattavassa kilpailussa on sunnuntaina jaossa miljoonan euron yhteispotti, josta voittaja kuittaa reilut 166 000 euroa.

Meneillään oleva kausi ei ole suomalaisia toistaiseksi imarrellut. Roope Kakolle ja Mikko Korhoselle pääsy isompiin kisoihin on odotetusti ollut kiven takana, mutta myös pienemmissä karkeloissa tuloksenteko on käynyt haasteelliseksi.

Kakko on pelannut tällä kaudella neljä turnausta, joista jatkopaikka on irronnut vain kerran. Hän oli tammikuun puolivälissä pelatussa Joburg Openissa 66:s ansaiten Johannesburgista vuoden toistaiseksi ainoat tienestinsä 3055 euroa. Viime viikonvaihteessa pelatuista Espanjan avoimista Kakko karsiutui kymmenen lyönnin erolla.

Korhosella peli-ilme on ollut parempi, sillä seitsemästä kisasta kolme on edennyt viikonlopun kierroksille. Hän tienasi sunnuntaina Espanjan avoimissa (46:s) kauden tähän asti suurimmat ansionsa, 10 200 euroa. Korhosen ansiosarakkeeseen on kirjattu tällä kaudella yhteensä 25 000 euron tienestit.

Hyviä sijoituksia kaivataan

Iberdrola Openin kaltainen kevyehkö kisa tarjoaa molemmille mitä parhaimman tilaisuuden huippusijoitukseen. Jokunen top-ten-sijoitus – mielellään 1-2 listan yläpäästä – joka tapauksessa tarvittaisiin kipeästi kortin säilyttämiseksi. Kauden edetessä kisat vain kovenevat, joten harvat mahdollisuudet olisi pystyttävä hyödyntämään tehokkaasti. Voitto ratkaisisi kertaheitolla kaikki spekulaatiot.

Mikko Ilosen kausi ei ole päässyt vielä kunnolla käyntiin, sillä hän pelaa Mallorcalla vasta kuudennen kisansa. Suomen ykköspelaajan umpisuoli leikattiin talvella pelitauon kestettyä aina maaliskuun lopulle saakka. Kauden paras sijoitus on huhtikuun alussa pelatusta Marokon kisasta, jossa hän oli seitsemäs. Ilonen on Euroopan kiertueen Race to Dubai -listalla 132:ntena lähes 58 000 euron ansioillaan.

”Kilpailuja on umpilisäkkeen poiston ja ja henkilökohtaisten syiden takia ollut 2-3 alkuperäistä suunnitelmaa vähemmän. Pian alkavat kesän isot kilpailut, Mallorcan tapahtuma on niihin tärkeää valmistautumista”, kauden mittaan noin 25 kisaa pelaava Ilonen sanoi. Ilonen pelasi tiistaina harjoituskierroksen Kakon ja Korhosen kanssa. Keskiviikkona hän osallistuu suomalaisista ainoana pro-amiin: ”Se on mieluisa komennus. Saan toisen harkkakierroksen tällä kentällä ja pelituntumaa jota nyt ensisijaisesti tarvitsen.” Ilonen on osallistunut Mallorcan kisaan vuosina 2004 ja 2005. Molemmlla kerroilla pelit päättyivät kahteen kierrokseen.

Iberdrola Openissa voittajasuosikkien nimeäminen on vaikeata. Kiertueen parhaimmisto pelaa samanaikaisesti Players Championshipiä TPC Sawgrassilla, joten potentiaalisten menestyjien skaala on laaja. Merkille kannattanee silti laittaa skotlantilaisten piristyneet esitykset viime aikoina.

Suuri ihme ei olisi, jos joku joukosta Paul Lawrie, Peter Whiteford ja Scott Jamieson tappelisi tosissaan Mallorcan kisan voitosta tulevana sunnuntaina. Espajan avointen voittaja Thomas Aiken on mukana, mutta menestyminen kahdessa peräkkäisessä turnauksessa on aina haasteellista.

Turnauksen viime vuoden voittaja Peter Hanson on viipynyt jo pidempään USA:ssa ollakseen tällä viiikolla Playersin osallistujalistalla.

Suomalaisten startit (Suomen aikaa) Iberdrola Openin 1. kierroksella:

9:50 Steven O’Hara-Mikko Korhonen-Francois Delamontagne 13:50 Mikko Ilonen-Rafa Echenique-Manuel Quiros 14:30 Clodomiro Carranza-Roope Kakko-Jorge Campillo

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje