5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista

5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Suomalaisten tie pystyyn Sisiliassa

Anthony Wall on esittänyt kaksi päivää luotettavia otteita. © Getty Images

Suomen ET-trioon kuuluvien Roope Kakon (76:s) ja Mikko Korhosen (89:s) haaveet cut-rajan selvittämisestä murenivat Sicilian Openin toisella kierroksella. Molemmat pystyivät parantamaan perjantaina avauskierroksen tulostaan, mutta jatkoon yltäneiden tahti kävi loppusuoralla kuitenkin liian vaativaksi.

Peräjälkeen 17 paria tehnyt Kakko olisi tarvinnut päivän viimeisellä reiällä vielä yhden parin lisää, mutta kirvelevän bogin myötä hänelle oli tarjolla enää paikka laulukuoron puolella. Kakon (73-72) kahden kierroksen tulokseksi jäi +3, jossa oli siis yksi vaivainen lyönti liikaa jatkoa ajatellen.

”Tänään oli hyvä päivä, ei siinä mitään. Iltapäiväksi nousi kova tuuli, ja lyöminen oli erinomaista koko päivän. Puttasin kuin se kuuluisa pullopersesika, ja se oli tällä viikolla akilleen kantapää. Nyt jatketaan hommien tekoa ja ollaan valmiita pelaamaan seuraavan kerran kun kutsu käy”, Kakko sanoi.

Yhdellä lyönnillä Kakolle hävinneen Korhosen (74-72) toinen kierros ei sujunut aivan yhtä tasaisesti kuin suomalaiskollegallaan. Korhosen tuloskorttiin ilmestyi kahden birdien lisäksi neljä bogia, joista kaksi sorvasi tuloksen cut-rajan väärälle puolelle.

”Ruosteessa vähän olin. Viimeiset kolme viikkoa olin kotimaassa, joten treeniä ei ollut tarpeeksi alla. Tänään oli jo ihan hyvää tekemistä, joten odottelen innolla ensi viikkoa”, Korhonen sanoi.

Mikko

Mikko Korhonen oli melko tyytyväinen toisen päivän kierrokseensa, vaikka jatkopaikka jäikin saavuttamatta. &copy Getty Images

Sisilian turnauksen kärkipaikan valloitti Anthony Wall (-9), jonka onnistumisen sinettinä toimi virheetön 67 lyönnin kierros. Britti värkkäsi päivän mittaan 15 paria, kaksi birdietä sekä yhden eaglen Donnafugatan kentän 12. reiällä.

”Olen pelannut upeasti nämä kaksi päivää, joten toistaiseksi kaikki on sujunut helposti. Vaikka kenttä on vaativa, ei minulla ole vielä ollut edes yhtä hankalaa par-puttia. Jos henkinen kantti säilyy jatkossa yhtä vahvana, minulla pitäisi olla hyvät mahdollisuudet voittaa”, ainoan ykköstilansa ET:llä jo 11 vuotta sitten saavuttanut Wall sanoi.

Kahden lyönnin päässä Wallista väijyvät Raphaël Jacquelin sekä vasuri Richard Green, jolla on viikonvaihteen kisan korkein (64:s) OWGR-rankkaus. Greenin muuten hyvin sujunutta päivää varjosti kympillä tullut tuplabogi, joka oli perjantaina myös hänen aloitusreikänsä. Kuutosen tuplabogiin katkesi toisella kierroksella myös Jacquelinin 32 reiän tahraton putki. Ranskalainen löysi kuitenkin kolmelle viimeiselle (7-9) reiälle uutta ryhtiä kahden birdien edestä.

Tuloksessa -5 on kaikkiaan viisi pelaajaa, joukossaan kisaa ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Stephen Dodd. Jaetulla yhdeksännellä tilalla oleva Colin Montgomerie (-4) tavoittelee viikonloppuna puolestaan ensimmäistä top-ten-sijoitustaan Euroopan Tourilla lähes kolmeen vuoteen. ”Montyn” kanssa samassa tuloksessa ovat mm. Chris Wood sekä ruotsalaiset Oskar Henningsson ja Joel Sjöholm.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje