Suomalaisilla vahva kausi European Tourilla, mutta voittoputki on katkeamassa - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Suomalaisilla vahva kausi European Tourilla, mutta voittoputki on katkeamassa

Tapio Pulkkanen on hankkinut tänä vuonna suomalaisista korkeimman sijoituksen European Tourilla. Kuva: Getty Images

Kuluvan kauden osalta ykköstila vielä uupuu. Seuraavan kerran voittoputkea yritetään jatkaa Espanjan avoimissa.

Suomalaispelaajat ovat yltäneet vuodesta 2018 lähtien voittoon European Tourilla peräkkäisillä kausilla. Tänä vuonna voittoa ei ole hyvistä yrityksistä huolimatta kuulunut, ja kilpailut uhkaavat loppua kesken ennätyksellisen voittoputken tavoittelussa.

Korkeimman sijoituksen kiertueen suomalaisnelikosta on tänä vuonna saavuttanut Tapio Pulkkanen, joka päätyi elokuun jälkipuolella Czech Mastersissa toiseksi, kaksi lyöntiä USA:n Johannes Veermanille hävinneenä.

Suomalaiset ovat jo tähän mennessä koonneet yhden top 3 -sijoituksen enemmän kuin kaudella 2020. Pulkkanen ja Korhonen ovat mainitun tilaston ykkösiä kahdella top-kolmosellaan, Samooja on sijoittunut kerran kolmen parhaan joukkoon.

Suomalaisnelikolla on tähän mennessä koossa suunnilleen saman verran turnauksia kuin lyhyeksi jääneellä kaudella 2020 yhteensä, joten kilpailumäärä huomioiden huippusijoituksia on kertynyt viime vuoden tahtiin. Top 10 -sijoituksia suomalaisille on sen sijaan kertynyt kymmenen eli kaksi vähemmän kuin viime kaudella, jota pönkitti etenkin Sami Välimäen loistavat otteet.

Kuluvaa kautta on Dubain finaaliturnaus mukaan lukien jäljellä kuusi kilpailua, joten tilastorintamalla ehtii tapahtua vielä paljon hyviä asioita.

Suomalaiset jahtaavat vuoden 2021 avausvoittoa täydellä miehityksellä torstaina Madridissa alkavassa Open de España -kilpailussa, joka käynnistää kolmen peräkkäisen Espanjassa pelattavan turnauksen sarjan.

Onnistuminen laajalla rintamalla Madridissa ja muissakin lokakuun turnauksissa kohentaisi suomalaisten näkymiä päästä ensimmäisen kerran kolmen pelaajan voimin kauden huipentavaan DP World Tour Championshipiin, johon otetaan Race to Dubai -listan 60 parasta.

Mikko Korhonen on yltänyt sekä British Mastersissa että Cazoo Openissa top-kolmoseen. Kuva: Getty Images

Rankingin paras suomalainen on Mikko Korhonen, joka löytyy listalta sijalta 48. Tapio Pulkkanen on kaksi pykälää alempana ja Kalle Samoojan sijoitus on 68:s. Sami Välimäeltä (168:s) pääsy finaaliturnaukseen vaatisi seuraavissa kisoissa viime kauden parhaiden viikkojen kaltaisia esityksiä.

Open de España -turnaus peruuntui viime vuonna koronapandemian vuoksi. Korhonen oli toissa kaudella Club de Campo Villa de Madrid -kentällä pelattavassa kilpailussa parhaana suomalaisena 17:s. Muille suomalaisille tämänviikkoinen kisakenttä on uusi tuttavuus.

Palkintoarvoltaan 1,5 miljoonan euron turnauksen suurin voittajasuosikki on maailmanlistan ykkönen Jon Rahm. Kotimaansa avoimet kahdella edellisellä kerralla voittanut Rahm on haalinut tänä vuonna kahden ykköstilan ja kahden kolmossijan ohella yhdeksän muuta top 10 -sijoitusta.

Euroopan rökeletappion kärsineestä Ryder Cup -joukkueesta Madridiin on Rahmin ohella matkustanut myös Itävallan Bernd Wiesberger, joka otti toukokuussa Tanskassa uran kahdeksannen ET-voittonsa.

Suomalaisten lähtöajat kilpailun ensimmäisellä kierroksella (Suomen aikaa):

09.40 Tapio Pulkkanen-Ross McGowan ENG-Mike Lorenzo Vera FRA (1)
10.20 Andrea Pavan ITA-Chris Paisley ENG-Mikko Korhonen (1)
14.30 Grant Forrest SCO-Sami Välimäki-Justin Harding RSA (1)
15.20 Kalle Samooja-David Horsey ENG-Ashley Chesters ENG (10)

Ennätyksellinen voittoputki yhä kiikarissa

Suomalaispelaajat ovat voittaneet vuodesta 2007 lähtien yhdeksän kilpailua European Tourilla. Tilastoissa omaa luokkaansa on Mikko Ilonen viidellä voitollaan.

Ilonen käynnisti länsinaapurissa kesäkuussa 2013 suomalaisten kolme kautta kestäneen voittoputken, joka täydentyi elokuussa 2015 Roope Kakon Portugalissa saavuttamaan ET:n ja Challenge Tourin yhteiskilpailun voittoon.

Voimassa oleva voittoputki alkoi Mikko Korhosen toimesta Shot Clock Mastersissa kesäkuussa 2018. Korhonen otti toisen ET-voittonsa Kiinassa toukokuussa 2019 ja Sami Välimäki piti suomalaiset voittokannassa Qatar Masterissa maaliskuussa 2020.

Voitto jossain kauden jäljellä olevissa kilpailuissa venyttäisi voittoputken ennätyksellisesti neljään kauteen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje