25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Suomalaisilla väritön alku Sisiliassa

Raphaël Jacquelin on Sicilian Openissa kolmantena ensimmäisen kierroksen jälkeen. © Getty Images

Kuukauden tauolta palannut Euroopan Tour käynnistyi Roope Kakon ja Mikko Korhosen osalta hieman tunnustellen. Tuloksen 73 (+2) pelannut Kakko on Sicilian Openissa ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 86. Lyönnin Kakkoa jäljessä oleva Korhonen löytyy tulosluettelosta 21 sijaa alempaa.

Kakon kierros sisälsi kahden birdien ohella neljä bogia, joista kaksi jälkimmäistä tuli viidellä viimeisellä reiällä. Vaisuhko kierros jätti Kakolle kaiken kaikkiaan huonon maun suuhun.

”Surkea kierros, josta en paljon hyvää osaa tähän hätään kaivaa. Positiivista on se, että huomenna saa yrittää uudestaan, ja en näe mitään syytä, miksi peli ei kulkisi”, Kakko sanoi kierroksensa jälkeen.

”Suunnitelma on painaa loput kierrokset kuutosella alkavalla, ja katsoa sitten sunnuntaina, mihin se riittää. Jostain se on vain lähdettävä liikkeelle, ja ikävä kyllä mun kohdalla se tarkoitti tänään 73 iskua.”

Kakon seurassa pelasivat torstaina Martin Wiegele sekä Jean-Francois Lucquin. Wiegelelöi tuloksen 71 ja vuoden 2008 Omega European Mastersin voittanut Lucquin neljä lyöntiä enemmän. Korhosen ryhmästä Eirik TageJohansenin kierros sujui yksi yli (72) parin, Jaco Van Zyl puolestaan starttaa perjantain kierrokselle lyönnin nummelalaista perässä.

Kisan kärkeen rynnisti aamupäivän pelaajista Stephen Dodd, joka sai paalupaikalla myöhemmin seuraa niin ikään tuloksen 65 pelanneesta José Manuel Larasta. Doddin korttiin piirtyi kierroksen kuluessa kuusi birdietä ja yksi eagle. Laran hieno päivä sisälsi yhdeksän birdien ohella jopa tuplabogin Donnafugatan kentän neljännellä reiällä.

Roope

Roope Kakko pettyi aloitukseensa kauden ensimmäisessä vanhalla mantereella pelattavassa ET-kisassa. Kuva: Antti Luukkonen

Lara oli vielä puoli vuotta sitten kovaa vauhtia menettämässä pelioikeutensa Euroopan Tourilla, kunnes voitto Itävallan turnauksessa nosti 33-vuotiaan pelaajan kuiville.

”Ennen voittoa ajattelin, että menetän korttini, enkä todellakaan tiennyt mitä tehdä. Voiton jälkeen olen taas osannut katsoa tulevaisuuteen valoisasti”, Lara sanoi.

Espanjalaista 11 vuotta vanhempi Dodd on voittanut urallaan kolme kertaa Europan Tourilla, mutta viimeisimmästä ykköstilasta on jo lähes viisi vuotta. Meneillään oleva kausi ei ole tarjonnut Doddille suuria ilonaiheita, sillä paras sijoitus neljässä turnauksessa on 40:s.

Tuloksen 66 pelanneet Raphaël Jacquelin ja Anthony Wall jakavat Sisiliassa kolmatta sijaa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje