[13][26]

[13][26]

Suomalaisilla nousujohteinen päivä Moskovassa

Mikko Korhonen oli tyytyväinen päivän antiin Russian Openissa. Kuva: All Over Press

Mikko Korhonen (74-71-68) jatkoi lauantaina nousuaan Tseleevo Golf & Polo Clubilla pelattavassa Russian Openissa. Kun kolmas kierros on vielä osittain kesken, sijaluvulta 54. lähtenyt Korhonen (-3) oli noussut sijalle 19. Kierros sisälsi viisi birdietä ja yhden bogeyn.

”Hyvä kierros, hieno nousu. Tuuli oli kovempaa kuin aiemmin. Löin hyvin jasain pari puttia sisään. Ehkä eilinen tennispeli aukaisi sopivastipaikkoja”, tuloksen 68 lyönyt Korhonen iloitsi.

Roope Kakko (71-73-70) teki päivänsä aikanakuusi birdietä, tuplan ja kaksi bogia. Sijoitus paraneenoin 20 sijaa, kun kierros on vielä kesken, Kakko (-2) löytyy sijaluvulta 28.

”Yksi katkennut (katkaistu) putteri ja sen jälkeen kolme birdietähybridillä upottaen. Pelasin erinomaisesti, mutta puttaaminen olihanurista. Toivottavasti sunnuntaina löytyy vire puttaamiseennormaalikeinoin”, Kakko sanoi.

Sijalla 52 oleva Peter Erofejeff (74-72-72) paranteli lauantaina asemiaan yhdeksällä pykälällä.

David Horsey (-13) sai paalupaikalle seuraa Peter Whitefordista. Andrea Pavan, Scott Jamieson ja Thomas Pieters jakavat kolmatta sijaa neljä lyöntiä kärkikaksikosta.

Marko Kuivasaari 26.7.

Kolme suomalaista jatkoon Moskovassa
Roope Kakko, Mikko Korhonen ja Peter Erofejeff pelaavat Russian Openissa viikonlopun kierroksilla. David Horsey on edelleen johdossa.

<a href=Mikko Korhonen on Moskovan kisan puolivälissä kuusi lyöntiä Top 10:stä. Kuva Ranskasta. Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/07/14072518472904.jpg" width="505">

Mikko Korhonen on Moskovan kisan puolivälissä kuusi lyöntiä Top 10:stä. Kuva Ranskasta. Getty Images

Roope Kakko jatkaa parhaana suomalaisena Moskovassa meneillään olevassa Euroopan kiertueen kilpailussa. Yhdeksän sijaa perjantaina menettänyt Kakko (44:s) löi toisella kierroksella tuloksen 73. Hän on 36 reiän jälkeen kokonaistilanteessa par.

Espoolaisen toinen kierros käsitti neljä birdietä ja viisi bogia. Avausten (13/14) ja viheriöosumien (13) suhteen päivä noudatteli täsmällisesti ensimmäisen kierroksen kaavaa. Putteja kertyi perjantaina hieman enemmän.

”Oli vaikea uskoa, että pelasin yhden yli parin. Löin varsin hyvin, mutta putteri oli aivan jäässä. Pisin upottamani putti oli metrin mittainen. Kentälle jäi monta lyöntiä. Viheriöt ovat aivan täydelliset, ei voi kuin katsoa peiliin”, Kakko sanoi.

”Viikonlopun kierroksilla on vielä iso mahdollisuus, kaksi alhaista kierrosta ja sijoitus voi olla huomattavasti parempi.”

Suomalaisista parhaan tuloksen perjantaina pelasi Mikko Korhonen. Hän käytti kierrokseensa 71 lyöntiä nousten lyönnin päähän Kakosta. Sijalla 54 oleva Korhonen teki avauspäivän tapaan neljä birdietä, mutta muuten ryhdikästä esitystä varjosti neljännen reiän tuplabogi. Kierroksen toinen paria heikompi (bogi) reikätulos osui 16. reiälle.

”Ei lähtenyt kuti siten kuin olisi pitänyt. Tulos oli ihan ok, mutta taas tuli korttiin yksi tupla, vieläpä par-viitosella”, Korhonen sanoi. ”Suoritusten laatu ei oleriittävän hyvää, kisakierroksia pelaamalla ne uskoakseni paranevat.”

Peter Erofejeff
(+2) selvitti cut-rajan lyönnin turvin. Hän löi toisena päivänä tuloksen 72 jatkaen pelejään lauantaina kokonaistilanteesta kaksi yli.

Henri Sataman (+6) ja Ari Savolaisen (+17) urakka päättyi kahteen kierrokseen.

Tseleevo Golf & Polo Clubilla pelattavan turnauksen kärjessä jatkaa David Horsey (-11). Belgian Thomas Pieters on britistä kahden lyönnin päässä. Skotlannin Peter Whiteford ja Englannin Gary Boyd jakavat kolmatta sijaa lukemissa seitsemän alle.

Marko Kuivasaari 25.7.

Wikström Prahan LET-kisan johdossa

Ursula Wikström on tehnyt lauantaina seitsemän ensimmäisen reiän jaksossa viisi birdietä johtaen kisaa kolmella lyönnillä. Viimeiset ryhmät starttaavat kierrokselleen iltapäivällä.

Ursula Wikström pelaa upeata turnausta Golf Park Plzen Dysina –kentällä. Tuloksellaan 66 avauskierroksen jälkeen kolmantena ollut Wikström on tehnyt lauantaina jo viisi birdietä seitsemän reiän periodissa. Hänen 25 reiän saldonsa käsittää yhden eaglen ja kymmenen birdietä. Ainoa parista poikennut tulos on kahdeksannen reiän tupla perjantain kierroksella.

Ensimmäiset yhdeksän reikää (aloitti 10. tiiltä) 30 lyönnillä pelannut Wikström johtaa kisaa kolmella lyönnillä ennen Saksan Steffi Kirchmayria.

Wikström kolmantena LET:llä

Ursula Wikström aloitti Prahan turnauksen tuloksella 66.

Naisten Euroopan kiertueen ohjelmaan kuuluva Sperbank Golf Masters käynnistyi suomalaisittain mukavissa merkeissä. LET:n kokenutta kaartia edustava Ursula Wikström pelasi kisan ensimmäisellä kierroksella tuloksen 66. Tämä oikeuttaa jaettuun kolmanteen sijaa yhdessä neljän muun pelaajan kanssa.

Wikström oli hurjassa lennossa Golf Park Plzen Dysina –kentän sisääntulossa; hän iski takaysin neljän birdien siivittämänä 31 lyönnillä. Wikströmin ainoa parista poikennut reikätulos oli kahdeksannen reiän tuplabogi, jonka hän kuittasi välittömästi eaglella.

Myös Noora Tammisen avauskierros Prahassa pelattavassa kilpailussa sujui mallikkaasti. Tulos 69 pitää tamperelaisen tässä vaiheessa sijalla 26. Elina Nummenpää ja Krista Bakker (T51 )ovat ennustetun cut-rajan oikealla puolella. Molemmat löivät perjantaina tuloksen 71.

Minea Blomqvist-Kakko (88:s) käytti avauskierrokseensa 73 lyöntiä.

Sperbank Golf Mastersin johdossa on Steffi Kirchmayr (64). USA:n Mallory Fraiche jahtaa saksalaista lyönnin päässä.