9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Suomalaisilla kirittävää vammaisten MM-kilpailuissa

Kapteeni Aarni Nordqvist , Tero Peltola, Markku Korpimäki, Lasse Miettinen ja Johannes Siikonen joukkuepotretissa ennen kisoja.

Kapteeni

Suomen joukkue aloitti vammaisgolfin MM-joukkuekilpailut hienoisella tasonsa alittamisella. Lasse Miettisen 89:n ja foursomepari Tero Peltolan ja Markku Korpimäen 92:n lyönnin kierrokset riittivät 11:sta sijaan 13:sta joukkueen joukossa. Ennakkosuosikeista Ruotsin ykkösjoukkue piti pintansa ja johtaa yhdeksän lyönnin erolla Tanskaa ja Ranskaa.

Suomen kierros varsinkin nelinpelissä oli kaksijakoinen. ”Pelasimme erinomaisesti seitsemän ensimmäistä reikää, mutta sitten tuli vaikeampi vaihe, missä tulosta ei saanut millään tehtyä. Kenttä on viritetty haastavaksi. Keskittyminen ei saa herpaantua missään vaiheessa”, kommentoi Tero Peltola.

Päivän single-pelaaja Lasse Miettinen sai seurata vierestä kierroksen upeasti par´iin pelannutta Tanskan Stefan Stefan Mørkholtia: ”On se upeaa, kun kaveri löi jalkaproteesilla reilusti yli 200-metrisiä draiveja ja sai 12:sta (par 5) pallonsa muutaman sentin päähän eaglestä”.

Vielä Mørkholtiakin paremmin kierroksestaan selvisi Ruotsin Johan Kammerstad, jonka kaksi alle tulos oli päivän paras. Yleisellä tasolla päivän kierrostuloksia heikensi selvästi vammaisgolfissa harvinen foursome-pelimuoto .

Tero Peltolalle kyseessä oli tuloksesta huolimatta positiivinen kokemus: ”Pelasin foursomea ensimmäistä kertaa. Ennakkoluuloni oli, että se olisi melko tylsää, mutta päinvastoin se oli todella kivaa. Haastava ja joukkuehenkeä kohottava pelimuoto, jossa pelirytmin löytäminen on taitolaji.”

Toisena päivänä vuorossa oleva fourball kohentaa varmasti tulostasoa. Suomen tavoite on nostaa sijoitustaan. Pelipariksi maajoukkueella tulee Saksa.

Ennakko:

Suomi ensimmäisissä vammaisgolfin MM-kilpailuissa

Malmössä nautitaan tällä viikolla ainutlaatuisesta golfkilpailusta, kun 13 maata ympäri maailmaa tavoittelevat menestystä vammaisgolfin ensimmäisissä MM-joukkuekilpailuissa.

Osanottajien tekniikat ja edellytykset lyödä palloa haastavat mielikuvituksen. Suomi on mukana haastajana. Kolmetoista joukkuetta neljältä eri mantereelta aloittavat maanantaina kolmipäiväsen koituksen Bokskogenin kentällä Malmössä Men’s Team World Handigolf Championship -kilpailuissa.

Singeleinä ja paripeleinä (bestball ja foursome) pelattavia kierroksia kertyy yhteensä seitsemän. Ennakkosuosikkeina kilpailuun lähtevät Japani, Ruotsi ja Australia. Edellämainittujen joukkueiden parhaimpien pelaajien tasoitukset ovat reilusti singelin puolella. – mm. amputoidusta kädestä tai jalasta huolimatta.

Esimerkiksi Ruotsin Joakim Björkman pelaa tasoituksella neljä, lyö palloa yli 200 metriä. Hän on noin 120 cm pitkä. Suomen joukkueessa ovat mukana yhteensä lähes viidenkymmenen vuoden ajan Euroopan vammaisgolfkilpailuja kiertäneet Lasse Miettinen (hcp 7), Tero Peltola (8), Johannes Siikonen (18) sekä Markku Korpimäki (13).

Tasoitusten valossa Suomella on haastajan rooli, kilpailumuoto paripeleineen antaa kuitenkin mahdollisuuden tasoittaa yksilökohtaisia eroja.

”Tullaan nauttimaan kilpailusta ja pistetään parasta peliin. Mitalimahdollisuuksia tuskin on, mutta tavoitteena onkin ottaa turnauksesta kaikki positiivinen kotiin”, kiteyttää Tero Peltola joukkueen tunnelmia. Ennen turnausta Malmössä päättyi historian ensimmäinen vammaisgolfin maailmankonferenssi, jonka päätarkoituksia oli kartoittaa mahdollisuuksia ja toimenpiteitä saada vammaisgolf paraolympialajiksi.

Aarni Nordqvist, joukkueen kapteeni

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje