[13][26]

[13][26]
Kilpagolf - Nordic League

Suomalaisilla hyvä panos Nordic Liigassa – tunnettu moninkertainen ET-voittaja teki yllätysvisiitin Norjan turnaukseen

Linus Väisänen pelasi pirteästi Gamle Fredrikstadin kilpailussa. Kuva: Swedish Golf Tour

Linus Väisänen otti kauden toisen top 10 -sijoituksensa Pohjoismaiden kiertueella.

Vuosaari Golfia edustava Linus Väisänen (-9) oli lopulta paras suomalainen Norjan Fredrikstadissa torstaina päättyneessä Nordic Liigan turnauksessa. Hän pelasi kisan kolmannella kierroksella tuloksen 70, ja sijoittui jaetulle kahdeksannelle tilalle.

Eroa voiton vieneeseen Ruotsin Åke Nilssoniin kertyi viisi lyöntiä.

Suomalaisista myös Simo Haavisto (-8) kunnostautui Gamle Fredrikstad Golfklubbilla käydyssä kilpailussa kiilaamalla niukasti kymmenen joukkoon.

Naantalilainen sijoittui samassa turnauksessa vajaat kaksi vuotta sitten toiseksi. Hän oli heti seuraavalla viikolla Made in Denmark Qualfier -kilpailussa yhdeksäs, mutta sen jälkeen on ollut vaikeaa.

Viime vuonna pelatuista 18 kilpailusta 17 päättyi karsiutumiseen. Hän ei selvittänyt cut-rajaa myöskään tämän kauden kolmessa ensimmäisessä kisassa, kunnes sijoittui viime viikolla Tanskan Aalborgissa 39:nneksi.

Lauri Ruuska, Aleksi Seppänen ja Robert Lindström karsiutuivat.

Kilpailun ehdoton vetonaula oli jälleen yllätysvisiitin Norjan NL-kisaan tehnyt Richard Green. 48-vuotias vasuri pelasi päätöskierroksella tuloksen 66, millä hän jakoi päivän kovinta noteerausta.

Richard Green ja Marianne Skarpnord ovat voittaneet yhteensä seitsemän turnausta pääkiertueilla. Kuva: Getty Images

Kuudennen sijan jakaneen Greenin (-10) osallistumiselle Gamle Fredrikstad Openiin on looginen selitys. Hän on naimisissa norjalaisen LET-pelaajan Marianne Skarpnordin kanssa, toisaalta pidempään kehnosti pelanneella australialaisella ei ole korttia millekään isommalle kiertueelle, joten kilpailukalenteri on avoin ”luovemmillekin seikkailuille”.

Samassa kilpailussa viime vuonna 11:nneksi päätynyt Green on voittanut urallaan kolme turnausta Euroopan kiertueella ja on sijoittunut major-kilpailuissa (Open Championship 2007) parhaimmillaan neljänneksi. Hän on kokenut ET:llä myös kaksi uusintatappioita. Näistä jälkimmäinen tuli vuoden 2014 Espanjan avoimissa Miguel Angel Jimenezille, josta tuli kyseisessä turnauksessa kaikkien aikojen vanhin ET-voittaja.

Nordic Liigan rankingin kärjessä on edelleen Ruotsin Fredrik Nihlen. Lauri Ruuska on sijalla 19. Kiertueen kilpailut jatkuvat ensi viikon keskiviikkona Odensessa Tanskassa.

Välimäki neljäs Tsekissä

Viime viikolla Nokian FT-kisan voittanut Sami Välimäki (+1) ylsi samaan aikaan Saksan Pro Golf Tourilla pelatussa Czech Classic -turnauksessa jaetulle neljännelle tilalle. Kotikilpailu oli tsekkiläisamatöörien heiniä, Vitek Novakin (-1) vietyä voiton lyönnillä ennen Petr Hrubya ja Saksan John Allenia.

Pro Golf Tourilla helmikuussa ensimmäisen ammattilaiskilpailunsa voittanut Välimäki on koonnut tänä vuonna neljä top 10 -sijoitusta kiertueella. Hän on PGT:n rankingissa sijalla 13.