11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Suomalaiset leipoivat "seiskaykkösiä"

src=

Yhdelläkään suomalaisella Euroopan kiertueen pelaajalla ei ollut lauantaina kiriherkkyys kohdallaan. Sekä Mikko Ilonen, Roope Kakko että Mikko Korhonen menettivät sijoitustaan Iberdrola Openin kolmannella kierroksella. Kuin yhteisestä käskystä heistä jokainen löi tuloksen 71.

Ilonen (+3) oli kierrostaan kahdeksan reiän jälkeen vielä kaksi alle, mutta kinkkiseksi osoittautunut sisääntulo murensi lahtelaisen nousuyritykset. Hän joutui vastaanottamaan takaysillä edellispäivän tapaan kolme bogia, 17. reiän birdien siistittyä hieman tulosta. Ilonen on 54 reiän jälkeen Mallorcan kisassa 39:ntenä kierroksin 68-74-71.

”Pelillisesti tämä oli viikon parasta. Kierroksen puolivälissä bogit tulivat missatuista griineistä, joiden jälkeen en onnistunut lähipelillä paikkaamaan. Päivän mittaan oli paljon hyviä birdiepaikkoja. Sääennuste lupaa tuulta. Se sopii, sillä näin voi hyvällä kierroksella nousta tuloslistalla isoin askelin”, Ilonen sanoi. Mikko Korhoselle (+3) päivän viimeinen reikä oli kohtalokas. Hän oli jo hyvää vauhtia pelaamasa kuutosella alkavaa kierrosta, kunnes tuplabogi 18:lla pudotti sijoitusta reilusti. Korhonen (70-72-71) jakaa samaa sijoitusta mm. Ilosen kanssa.

Roope Kakon (+4) kolmannen kierroksen käsikirjoitus oli pitkälti Ilosen kaltainen. Kakko siirtyi kuudennen reiän birdiellään kierrostaan tilanteeseen kaksi alle, mutta jatkossa kolme bogia veivät pohjan hänen kiriltään. Kakko (70-73-71) on ennen Iberdrola Openin päätöskierrosta sijalla 50.

Kisan kärjessä jatkaa edelleen Chris Wood. Tilanteessa -9 olevalla britillä on mukavan tuntuinen neljän lyönnin johto ennen Shane Lowrya ja Darren Clarkea. Heistä Lowry pelaa Woodin kanssa sunnuntaina finaalikierroksen johtopallossa.

Clarken ohella kokeneesta kaartista hyvissä asemissa ovat Jose-Maria Olazabal (4:s) sekä Gregory Bourdy (5:s).

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje