21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Suomalaiset katsomoon Sveitsissä

Mikko Ilonen harjoitteli viikonloppuna Gleneaglesissa karsiuduttuaan tuloksin 81-68. © Getty Images

Mikko

Mikko Ilosella on vaikea jakso meneillään, heinäkuun alun Irlannin kymmenennen sijan jälkeen menestyksiä ei ole tullut &copy Getty Images

2.pv.

Kierroksen alkupuolisko oli perjantaina Mikko Iloselle torstain tapaan myrkkyä European Tourin kisassa Crans Montanassa. Toisella kierroksella Ilosen pää painui hänen oltuaan kuuden reiän jälkeen neljä yli. Avauskierroksella Ilonen pelasi kentän etuysin kolme yli, perjantaina ensimmäiseksi kiertämänsä takalenkin kuusi yli. Vastaavasti toiset puoliskot sujuivat yhteensä kaksi alle.

Hän karsiutui tuloksin 73-76, viikonlopun kierroksille pääseminen olisi vaatinut seitsemän lyöntiä paremman tuloksen.

”Pelaaminen oli vaikeaa. Ensimmäisillä viheriöillä oli pari hyvää paikkaa jotka missasin.Sitten tein yhden missin ja palikat menivät hetkeksi sekaisin. Toipuminen takaiskuista ottaa liiaksi aikaa”, Ilonen analysoi peliään. Myös viheriöillä joilla hän aiemmin on pärjännyt loistavasti oli työlästä. ”Kun kahden päivän aikana ei saa yhtään pidempää upotusta, on se kovin raskasta. Otin järjestään liikaa breikkiä puteissa. Keli oli varsin kova tänään, märkää ja kylmää, mutta kaikki mahdollisuudet olisi ollut skoorata hyvin”, hän jatkoi itsensä suomista.

Myös kisan toinen suomalainen Joonas Granberg karsiutui samalla yhteistuloksella. Mikko Ionen viettää alkavan viikon Sveitsissä, hän osallistuu seuraavan kerran European Tourin kisaan Italiassa 13-16.9.

1.pv

Gregory

Gregory Bourdy on muiden takaa-ajettavanana perjantaina &copy Getty Images

1.pv

Mikko Ilonen pelasi Omega European Mastersissa avauspäivänä tuloksen 73 (+2), jolla hän on 118:s Kärkeen on matkaa kymmenen lyöntiä, cut-rajalle kolme. Päästäkseen jatkoon hänen pitäisi pelata perjantaina tulos 69 tai 70, mikäli tulostaso pysyy samanlaisena. Ilosen kierros käynnistyi birdiellä, rautalyönnit eivät kuitenkaan osuneet riittävän tarkasti Crans-Sur Sierren kentän pienille viheriöille. ’Missasin alkuun parit lähestymiset väärille puolille, niillä laitoin itsenäni liriin ja tein bogeja. Vaikeinta oli päivän aikana saada pallloja pysymään paikallaan, lyönneissä oli niin paljon ’takajormaa’ ( backspinniä), että ne spinnasivat hallitsemattomasti. Putteri ei myöskään ollut lämpimänä, upotuksia ei tullut. Siitä tällainen kesy tulos sitten rakentui’, Ilonen kertoi kierroksensa jälkeen. Kisan toinen suomalainen Joonas Granberg sai tuloksekseen 76 (+5) jolla hän on 145:s.

Johdossa on Ranskan Gregory Bourdy, joka on voittanut ET:lla kolme kertaa aiemmin. Kuluvalla kaudella hän ei ole vielä kertaakaan sijoittunut kymmenen joukkoon.

Ennakko:

Paul

Paul Lawrie on löytänyt peliinsa loistavan harmonian joka tuottaa tulosta viikosta toiseen. Syyskuun lopussa konkari pelaa Ryder Cupissa &copy Getty Images

Thomas Björn puolustaa voittoaan Crans-Sur Sierren kentällä perinteitä pursuavassa ET:n kisassa. Kiertueen ohjelmassa se on nyt 40:n kerran. Vaikka Ryder Cupin karsinta päättyi edelliseen viikkoon, mukaan on saatu tasokas nippu ET:n kärkimiehiä ja kaksi karismaattista entistä maailmantähteä.

Suurimpia suosikkeja ovat Skotlannissa voittanut Paul Lawrie, Björn, Miguel-Angel Jimenez, Ross Fisher sekä Alexander Noren. Challenge Tourin viidessä kisassa läpikulkenut Kristoffer Broberg on myös mukana.

Greg Norman oli ostettuna tähtenä Sveitsissä jo 1980-luvulla, paras sijoitus on kolmas. 57-vuotias aussi tuskin hätyyttää kärkeä, mutta väkeä hän vetää peräänsä hunajan tavoin. John Daly on Euroopassa tutumpi vieras, koska varsinaista korttia PGA Tourille hänellä ei ole.

Daly on pelannut pirteästi viimeiset ajat. Hän sijoittui PGA Tourilla elokuun alussa viidenneksi, oli 18:s PGA Championshipissa ja kuudes viimeisessä kisassaan USA:n kakkostourilla. Crans-Sur-Sierren kenttä jossa pienillä vhieriöillä vaaditaan kädentaitoa tavallistakin enemmän, saattaa sopia hänelle erittäin hyvin.

Ilonen viihtyy alpeilla

Omega European Masters on yksi Mikko Ilosen suosikkikisoista ET:lla. Edelliskerralla pelatessaan (2010) hän oli aivan kärjen tuntumassa kahden kierroksen jälkeen. Kolmas (75) pudotti kauas taakse, viimeisen (66) ansiosta hän nousi yhdeksänneksi. Ilonen oli vireessä myös 2006 ( 7.) 2008 hän esiintyi myös edukseen, heikko lopetus pudotti sijaluvulle 32:s. Superkaudellaan 2007 Ilosen sijoitus oli 18:s. Näytöt neljältä viimeiseltä kerralta tästä kisasta lupaavat varsin paljon.

Joonas Granberg pelasi tasan vuosi sitten Omega European Mastersissa uransa ensimmäisen ET:n kisan. Tuloksena oli karsiutuminen selvällä marginaalilla. ET:n kisat ovat olleet turkulaiselle vaikeita tuon jälkeeenkin, seitsemästä kisasta hänellä on kuuden karsiutumisen lisäksi yksi 40:s tila. Granberg ei ole ollut kuluvan kauden aikana vielä siinä vireessä, jollaista häneltä odotettiin upeasti menneen vuoden 2011 jälkeen.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje