21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Suomalaiset haastavat tanskalaiset Himmerlandissa

Golfkulttuuri on Tanskassa vahva. Vuosi sitten Himmerlandissa seurasi kilpailua yli 80 000 katsojaa. Kuva: Getty Images.

Euroopan kiertueella pelataan tulevana viikonloppuna toinen Pohjoismaissa pelattava kilpailu, Made in Denmark.

Heinäkuussa Alex Noren huudatti kotiyleisöä Ruotsissa ja Himmerlandissa tanskalaiset toivovat Sören Kjeldsenin, Thomas Björnin, Thorbjörn Olesenin tai Morten Örum Madsenin pystyvän samaan.

Kjeldsen sai viime viikolla täyteen 500 kilpailunsa ET:llä ensimmäisenä tanskalaisena. Hän voitti kuluvalla kaudella Irlannissa uransa neljännen kilpailunsa ET:llä ja kotivoitto olisi melkoinen kirsikka kakun päälle.

Kannatuksesta juuttien menestys tuskin jää kiinni, sillä vuosi sitten kilpailua seurasi paikan päällä yli 80 000 katsojaa. Kotiyleisöä hellitään, kisassa on mukana kaikkiaan 22 tanskalaista.

Vuosi sitten kympin kärkeen mahtui kolme tanskalaista, mutta kotiyleisön epäonneksi voiton otti Marc Warren.

Suomalaisia viivalle astelee neljä: ET:n vakiokasvo Mikko Korhosen lisäksi mukana 1,5 miljoonan euron kisassa ovat Antti Ahokas, Jaakko Mäkitalo ja Tapio Pulkkanen.

Kvartetti hioi kisakuntoaan yhteisellä harjoituskierroksella. Kisakenttään tutustuttiin rennossa ilmapiirissä ja pelilinjoja haettiin riskillä.

”Tänään vedettiin harkkarundi kimpassa. Oli hauskaa, hukattiin yhteensä 24 palloa neljään pekkaan. Itsellä loppuivat pallot 14. reiällä. Vähän ruostetta, mutta homma tuntuu hyvältä”, Mikko Korhonen kertoi.

<a href=Antti Ahokas pelaa kauden kolmannen kilpailunsa Euroopan kiertueella. Kuva: Getty Images">

Antti Ahokas pelaa kauden kolmannen kilpailunsa Euroopan kiertueella. Kuva: Getty Images

Kisan muille suomalaisille visiitti European Tourilla on poikkeuksellinen mahdollisuus, kuten Roope Kakko Madeiran voitollaan osoitti, mutta Korhosen osalta Tanskan kisa käynnistää tiukan työrupeaman. Elokuun lopussa hän on mukana Tsekin kilpailussa, sen jälkeen vuorossa on viikon loma, jonka jälkeen edessä on neljän peräkkäisen kilpailun putki.

Alkukausi on sujunut mallikkaasti ja hän on käytännössä jo varmistanut pelioikeutensa ensi kaudeksi. Se ei kuitenkaan muuta tavoitteita loppukauden suhteen.

”Tavoitteena on pitää hauskaa ja pelata kärkisijoista, samalla kaavalla siis mennään. Rennosti kohti hyviä kierroksia”, Korhonen luonnehtii.

Suomalaisista ensimmäisenä kilpailunsa käynnistää torstaina Antti Ahokas, jonka lähtöaika on kello 9.30 Suomen aikaa. Korhosen kisa käynnistyy 14.00, Mäkitalon 14.40 ja Pulkkasen 15.30.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)