11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Sumu siirsi startteja East Londonissa

Mikko Korhonen nostelee viikonloppuna pallaan viheriölle East Londonissa, Etelä-Afrikassa © Getty Images

Mikko

Euroopan Tourilla pelataan jo kauden 2011 kolmas kisa, kaksi ensimmäistäkin ratkottiin Etelä-Afrikassa. Palkintopotiltaan Africa Open lukeutuu sarjaan keskipienet ( miljoona euroa). Menestyminen kauden alkuivaiheessa on tärkeää erityisesti niille, joiden kategoria ei riitä isoihin kisoihin.

Mikko Korhonen ja Roope Kakko lukeutuvat tähän ryhmään, Antti Ahokas pelaa enimmäkseen Challenge Touriia.

”Jokaiseen kisaan johon pääsee, on tässä tilanteessa mentävä. Top-ten sijoitus varmistaa paikan seuraavaan kisaan”, painotti Roope Kakko ennen vuodenvaihdetta mediatilaisuudessa. Afrikassa suomalaiskolmikolla on kaksi varmaa mahdollisuutta, nimet ovat listalla myös Johannesburgin kisassa seuraavalla viikolla.

Mikko Korhonen on suomalaisista tällä tasolla kokemattomin, Africa Open tulee olemaan hänellle uran kymmenes päätourilla. Hän on päässyt kertaalleen kymmenen joukkoon, kaikki neljä kierrosta Korhonen on kiertänyt viidesti. Roope Kakko on kiertänyt ET:lla 26 kisaa. ”Pätkänopeutta” ja potentiaalia tunnetusti on, tästä kertoo kolme top-ten sijoitusta joista Irlannin kisa tuotti peräti 105.000. Suurin piirtein samaan ansioon pääsee, mikäli sijoittuu viikonlopun kisassa East Londonissa toiseksi.

Vastaavasti Kakolla on ollut erittäin synkkä jakso kevään 2009 jälkeen. 12 kisaa ET:lla ovat tuottaneet vain yhden jatkoonpääsyn. Kakko on syksyn aikana laittanut pelinsä palikoita kasaan uuden valmentajansa kanssa Floridassa.

Suomalaiset joutuvat odottamaan pelivuoroaan torstaina iltapäivään. Korhonen käynnistää pelin kello 11.45, Ahokas12.50 ja Kakko 13.20. Kisassa on mukana myös ensimmäistä kertaa urallaan rajoitetulla pelioikeudella kiertävä Jarmo Sandelin, jonka kilpailujen määrä jää muutamaan ilman villejä kortteja. ET:n karsinnoissa hänelle jäi selkeästi luu käteen, alhainen kategoria tulee kuitenkin sillä, että hän oli rahalistalla 150:n ensimmäisen joukossa. Sandelin on voittanut urallaan viidesti ja pelannut Ryder Cupissa 1999.

Goosen ykkössuosikkina

Retief

Joulukuisessa Etelä-Afrikan avoimissa isäntämaan tähdet miehittivät kärkikymmenikön, Ernie Els kuittasi kauden kolmannen ykköstilansa. ”Big Easy” on viikonloppuna Hawaijilla, Retief Goosen kantaa suosikin viittaa Louis Oosthuizenin ja edellisvuoden voittajan Charl Schwatzelin kanssa.

”Olin edelliskaudella monta kertaa tilanteessa jossa olisin voinut voittaa, en vaan saanut neljää ehjää kierrosta koskaan aikaiseksi. Lyöntipelissäni on edelleen parantamista, mutta olen saanut puttipeliin kaipaamaani ryhtiä. Voitto on selkeä tavoite viikonloppuna,” kaksinkertainen US Openin ykkönen julisti kisan alla.

East London Golf Clubille ennuste kisapäiville lupaa tuulista keliä joka on hyvin normaalia Intian valtameren rannalla. Kenttä on avattu jo 1893, sen pituus on vain vajaat 6200 metriä ja par 73. Tarkkuus avauksissa on pelikirjan mukaan erittäin tärkeää. Suomalaisista tällaisen settauksen pitäisi parhaiten sopia Mikko Korhoselle.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje