21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Steve Stricker uusi voittonsa John Deere Classicissa

Steve Strickerin puttaaminen viimeisenä päivänä ei ollut timanttista. Amerikkalainen tarvitsi kierroksellaan 31 puttia, mikä on huomattavasti enemmän kuin aikaisemmilla kierroksilla, joilla putteria oli kulutettu vain 24-27 kertaa.. © Getty Images

Steve Strickerilla oli etumatkaa tarpeeksi voittoon. Viimeisenä päivänä Stricker ei enää kyennyt samanlaiseen tykitykseen kuin aiemmilla kierroksilla, viimeinen kierros sujui yksi alle parin. Kolme bogia ja neljä birdietä tehnyt Stricker voitti kahden lyönnin turvin.
Kovaa takaa-ajoa heti kierroksen alusta aloittanut Paul Goydos pelasi viimeisen kierrokensa viisi alle parin, mutta jäi siis kahden lyönnin päähän voitosta. Viimeiselle reiälle lähdettäessä kolmen kierroksen jälkeinen kuuden lyönnin johto oli kutistunut kahteen lyöntiin. Goydos teki viimeiselle reiälle kuitenkin bogin, samoin Stricker. Goydoksen bogi syntyi veden kautta ja Strickerin bogi raffin kautta.
Goydoksella ei kuitenkaan ole suurempaa syytä murjottamiseen, sillä kakkossijalla lohkesi paikka British Openiin. Amerikkalainen lähti suoraan sunnuntai-iltana kohti Skotlantia.
Voitto John Deere Classicista oli Strickerille kauden toinen. Loukkaantuminen lienee takanapäin ja varsinkin syksyisin pelinsä liekkeihin sytyttänyt Stricker saattaa olla matkalla kohti loistavaa loppukautta. Maailmanlistan neloselta uupuu vielä major-voitto. Kun tulevaa British Openia mietitään, niin linkseillä Stricker on viihtynyt kohtalaisesti. Voitto ei kuitenkaan koskaan ole ollut kovinkaan lähellä. Amerikkalainen seurasi vuosina 2007 ja 2008 lähietäisyydeltä, kun Padraig Harrington nappasi omat voittonsa The Openista. Noina vuosina Stricker sijoittui kahdeksanneksi ja seitsemänneksi.
Sopisiko yllättäjän viitta Strickerin harteille St. Andrewsissa?
Steve Stricker kiristi tahtia John Deere Classicissa

Steve Strickerin puttipeli toimi lauantaina. Stricker osui 15 griiniin ja tarvitsi näillä yhteensä 21 puttia.  &copy Getty Images

Steve Strickerin puttipeli toimi lauantaina. Stricker osui 15 griiniin ja tarvitsi näillä yhteensä 21 puttia. &copy Getty Images

Steve Stricker jatkoi vahvoja otteitaan Jonh Deere Classicin kolmannella kierroksella. Turnauksen puolustava mestari pelasi lauantain kierroksensa tuloksen 62, yhdeksän alle parin. Yhdeksän birdien kierros oli lauantain paras.

Stricker kasvatti johtoaan kuuteen lyöntiin. Toista sijaa kolmannen kierroksen jälkeen jakavat Jeff Maggert ja Paul Goydos. Maggert pelasi toisen kierroksensa kahdeksan alle parin, Goydos neljä alle parin.

PGA Tourin paras 72 reiän tulos on 33 alle parin. Ennätys on Steve Strickerin nimissä vuoden 2009 Bob Hope Classicista, jossa on perinteisesti ollut kova tulostaso. Steve Stricker voisi rikkoa tänä viikonloppuna vielä oman ennätyksensä, jos oikein kovalle pelipäälle äityy.

Paras eurooppalainen kolmen kierroksen jälkeen on Henrik Björnstad. Norjalainen on Illinoisissa kolmen kierroksen jälkeen tuloksessa kahdeksan alle parin. Tulos oikeuttaa sijalukuun jaettu 32:s.

Steve Stricker siirtyi kärkeen John Deere Classicissa

Steve Stricker on tunnettu tasaisen pelin mestarina. Perjantain kierroksella amerikkalainen osui 14 viheriöön.  &copy Getty Images

Steve Stricker on tunnettu tasaisen pelin mestarina. Perjantain kierroksella amerikkalainen osui 14 viheriöön. &copy Getty Images

Paul Goydos pelasi ensimmäisen kierroksensa John Deere Classicissa historialliseen 59 lyönnin tahtiin. Toisen kierroksen alkukin oli lupaava ja Goydos teki ensimmäiselle reiälle birdiet. Birdiet merkattiin myös reiílle 16,17,1 ja 2.
Goydoksen kone alkoi yskiä ja rei´ille 5 ja 8 syntyi bogit. Yhteistuloksessa 15 alle parin kahden kierroksen jälkeen oleva Goydos on yksinään toisella sijalla. Kolmatta sijaa jakaviin on hajurakoa neljä lyöntiä.
Kisaa johtaa Steve Stricker. Olkapäävammasta viime kuukausina toipunut Stricker pelasi tuloksen 66. Kaksi bogia ja seitsemän birdietä veivät amerikkalaisen yhteistulokseen 16 alle parin. Eroa Goydokseen on siis vain lyönnin verran.Steve Stricker puolustaa mestaruutta John Deere Classicissa. Voitto sunnuntaina olisi maailmanlistan neloselle toinen PGA Tourilla kaudella 2010.
John Deere Classicissa eivät eurooppalaiset juhli. Vanhan mantereen pelaaja ei ole nimittäin koskaan voittanut nykyisin John Deere Classicin nimeä kantavaa kisaa. Eikä voittoa taida tulla tänäkään vuonna. Paras eurooppalainen kahden kierroksen jälkeen on Daniel Chopra, ruotsalaisella on matkaa kärkeen jo kymmenen lyönnin verran.

Paul Goydos ja legendaarinen pallo, joka tarvitsi vain 22 puttia torstain kierroksella.  &copy Getty Images

Paul Goydos ja legendaarinen pallo, joka tarvitsi vain 22 puttia torstain kierroksella. &copy Getty Images

Paul Goydos aloitti ilotulituksen ja löi taululle lukemat 59. Myöhemmin perässä seurasi Steve Stricker, joka pelasi ensimmäisen kierroksensa tulokseen 60. Missä tahansa muussa kisassa Goydoksen suureen pelaajajoukkoon saavuttama viiden lyönnin johto olisi jo melko turvallinen, mutta tällaisella tulostasolla Goydos saa pitää kärkipaikastaan kiinni kynsin ja hampain.
Goydos ja Stricker eivät tehneet harvinaisen kovilla kierroksillaan bogiakaan. Eaglejakaan ei syntynyt, mutta birdieitä kasapäin. Goydos teki 12 ja Stricker 11 birdietä. Hyvä griiniosumaprosentti on avain kovaan tulokseen, niinpä Stricker ja Goydos kumpainenkin osuivat griineistä 16:een.
Viiden lyönnin päässä Goydoksesta on neljä pelaajaa, joista kolme on australialaisia. Kierroksensa seitsemän alle parin pelasi muun muassa AaronBaddeley. Paras eurooppalainen on Ruotsin Daniel Chopra. Länsinaapuri pelasi Illinoisissa tuloksen 65.
Kaksi kertaa PGA Tourilla voittanut Paul Goydos on vasta neljäs pelaaja PGA Tourilla, joka pelaa tuloksen 59. Parhaan kierroksen millään golfkiertueella koskaan pelannut pelaaja on vasta 20-vuotias Ryo Ishikawa, joka pelasi toukokuussa Japan Golf Tourilla tuloksen 58, 12 alle parin. Minea Blomqvist pitää hallussaan ennätystä parhaasta major-kilpailun kierrostuloksesta. Vuonna 2004 suomalainen pelasi naisten British Openissa tuloksen 62, joka on paras kierrostulos sekä miesten että naisten majoreissa.
Ilari Ceder
Toipilas Steve Stricker puolustaa voittoa John Deere Classicissa
Steve Stricker on loistava puttaaja. Putin lisäksi Strickerin kovan menestyksen avaimiin kuuluu tarkka draiveripeli. Kaiken kaikkiaan Steve Strickerin peliä pidetään kokonaisuutena yhtenä parhaimmista tämän hetken golfissa.  &copy Getty Images

Steve Stricker on loistava puttaaja. Putin lisäksi Strickerin kovan menestyksen avaimiin kuuluu tarkka draiveripeli. Kaiken kaikkiaan Steve Strickerin peliä pidetään kokonaisuutena yhtenä parhaimmista tämän hetken golfissa. &copy Getty Images

Tasan vuosi sitten Steve Stricker juhli voittoa John Deere Classicissa Yhdysvaltain Illinoisissa. Turnauksen kolmella lyönnillä voittanut Stricker otti kauden mittaan vielä kolmannenkin voiton ja kohosi syksyllä maailmanlistalla toiseksi. Strickerin hyvä putki jatkui vuodenvaihteen yli ja helmikuussa 2010 amerikkalainen voitti PGA Tourilla urallaan kahdeksannen kerran. Voitollaan Stricker heilautti itsensä uudestaan toiseksi maailmanlistalla, jälleen ohi Phil Mickelsonin.

Stricker oli yksi vahvoista suosikeista huhtikuiseen Mastersiin lähdettäessä. Kauden ensimmäisen majorin jaettu 30:s sija oli faneille ja pelurille itselleen ehdoton pettymys. Pahempi pettymys seurasi parisen viikkoa myöhemmin, sillä Stricker vetäytyi Zurich Classicista vihlovan olkapään vuoksi. Edessä oli yli kuukauden pelitauko.

Mastersin jälkeen Stricker on pelannut vain kolmessa turnauksessa. Maailmanlistalla neljänneksi tippunut amerikkalainen on sijoittunut vain kerran 20 parhaan joukkoon, U.S. Openissa Stricker oli 58:s.
Steve Strickerilla ei siis ole allaan parasta mahdollista nousukautta. Jeff Overtonilla sen sijaan on. Kolmatta kokonaista kautta PGA Tourilla pelaava Jeffrey Laurence Overton on viimeisen reilun kahden ja puolen kuukauden aikana sijoittunut kaksi kertaa kolmanneksi ja kaksi kertaa toiseksi. Rahalistalla amerikkalainen on hilautunut 15. parhaan joukkoon. Se ensimmäinen voitto ammattilaisena kuitenkin vielä uupuu.
Strickerin ja Overtonin lisäksi voittoa Illinoisissa jahtaa melkoisen tasapaksu PGA Tourin keskikasti. Suurimmat tähdet ovat valmistautumassa reilun viikon päästä alkavaan British Openiin. Tiger Woods osallistuu alkuviikosta Irlannissa hyväntekeväisyyskilpailuun, Phil Mickelson ja iso kasa muita maailmantähtiä pelaavat Barclays Scottish Openissa.
Ilari Ceder

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje