Soketteja rangella, kentällä kahdeksan birdieä putkeen – yllättäjä laittaa tähdille hanttiin - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Soketteja rangella, kentällä kahdeksan birdieä putkeen – yllättäjä laittaa tähdille hanttiin

Adam Schenk oli lähellä jakaa torstaina PGA Tourin ennätystä. Kuva: Getty Images

Torrey Pinesin kisan paalupaikkaa kahden megatähden kanssa jakavalla pelaajalla on lempinimi, jota jokainen golfari inhoaa.

Adam Schenk (-13) on pelaaja, jonka nimi ei suurelle yleisölle kerro juuri mitään. Parin päivän kuluttua tilanne saattaa kuitenkin olla jo toisenlainen. Hän iski Torrey Pinesin kahden kentän kilpailussa tuloksen 62, ja pitää Farmers Insurance Openin kärkipaikkaa hallussaan kahden major-voittajan, Jon Rahmin ja Justin Thomasin kanssa.

Schenkin lähtökohdat uran kovimpaan kierrokseen eivät olleet parhaat. Hän löi rangella harjoitellessaan soketteja, mutta kuten niin monesti, huono lämmittely ei suinkaan merkitse sitä, että päivä olisi pilalla.

Päinvastoin. Schenk täräytti Torrey Pinesin helpommalla kentällä, North Coursella, neljänneltä reiältä lähtien peräti kahdeksan peräkkäistä birdieä ja kierroksen loppuun vielä kaksi lisää.

Hurja esitys nosti hänet kaukaa sijan 30 huonommalta puolelta kahden kuuluisuuden rinnalle. Schenk oli jakaa PGA Tourin ennätyksen peräkkäisten birdiejen määrässä, mutta 12. reiän putti 3,5 metristä jäi hyväksi yritykseksi.

Schenk kertoi, että hänen suorituksensa oli kovasta tuloksesta huolimatta kaukana täydellisestä. Hän ei edes muista, kuinka monta väylää missasi peräkkäin, mutta tulos ratkaisee.

”Minun on pakko lyödä viikonloppuna parempia draiveja, jos haluan taistella menestyksestä. Paljon olen tehnyt asioita oikein, mutta enemmän on saatava palloa väylille.”

Lempinimi juontaa kuitenkin juurensa hieman pidemmälle kuin torstaille.

Keskiviikkona 30-vuotispäiviään viettänyt Schenk on voittanut yhden kilpailun USA:n kakkoskiertueella kesäkuussa 2017. Hän johti viime syksynä Nevadan turnausta ennen päätöspäivää, mutta putosi loppukahinoissa kolmanneksi. Tämä on maailmanlistalla sijalla 165 olevan pelaajan paras saavutus PGA Tourilla.

Schenk on saanut kanssapelaajiltaan kyseenalaisen lempinimen, ”Shank”. Se on golftermi, joka tarkoittaa sokettia eli juuri sitä lyöntiä, jollaisia hän rangella löi ennen kierrostaan. Soketissa pallo osuu mailan hoseliin ja pakenee matalana jyrkästi oikealle.

Lempinimi juontaa kuitenkin juurensa hieman pidemmälle kuin torstaille. Se tulee hänen sukunimensä lausumistavasta, joka todellakin kuulostaa shankilta.

Farmers Insurance Openille ominaisesti North Coursella pelanneet juhlivat toisella kierroksella. Kilpailun kaksi jälkimmäistä kierrosta pelataan South Coursella, joka on huomattavasti vaativampi areena.

Suurimpana voittajasuosikkina viikonloppuun lähtee Schenkin ja Thomasin kanssa kärkipaikkaa jakava Jon Rahm, joka on voittanut kahdesti kilpailun Torrey Pinesissä. Näistä jälkimmäinen tuli kesäkuussa U.S. Openissa, jonka näyttämönä toimi nimenomaan South Course.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje