[13][26]

[13][26]

Sneadin jäljillä Greensborossa

Brandt Snedeker on osoittanut viihtyvänsä Sedgefieldillä. © Getty Images

Niille, jotka tekivät viime viikolla kovan päivätyön rikkoakseen parin Athletic Golf Clubilla, tarjoaa Wyndham Championshipin kisakenttä todellisen suupalan. Onhan Sedgefield Country Club yksi PGA Tourin kisakalenterin helpoimmista areenoista.

Neljättä kertaa kiertueen vanhimpiin kuuluvaa turnausta isännöivä Sedgefield oli kausilla 2008 ja 2010 tuloksellisesti kesyin par-70-kenttä. Wyndham Championshipin kierroskeskiarvo viime kauden kisassa oli 68.183 lyöntiä, tämän alle ei päästy missään muussa turnauksessa.

Kisan voitti ensimmäisen kerran vuonna 1938 Sam Snead. Hän ylsi vuosien kuluessa Wyndham Championshipin ykköseksi kaikkiaan kahdeksan kertaa, mikä on yhden turnauksen voittoennätys PGA Tourin historiassa. 52-vuotias Snead otti Greater Greensboro Openin nimellä aiemmin tunnetun kisan voiton viimeisen kerran vuonna 1965. Tämän vanhempia turnausvoittajia ei Yhdysvaltain kiertueen tilastoista löydy.

Menestystä Pohjois-Carolinassa pelattavaan kisassa odotetaan mm. David Tomsilta, BrandtSnedekeriltä ja Bill Haasilta.

Kahtena viikkona peräkkäin kymmenen parhaan joukkoon sijoittunut Toms oli elementissään PGA Championshipissä. Athletic Golf Clubilla kymmenen vuotta sitten kauden viimeisen major-turnauksen voittanut Toms oli jo nousta voittotaisteluun, mutta sijoittui lopulta neljänneksi.

Snedekerin onnistumista torstaina käynnistyvässä kisassa puoltaa aiempi menestys Sedgefieldillä. Hän voitti Wyndham Championshipin ennätyksellisellä tuloksella vuonna 2007. Kisasta top-8-sijoitukset myös kahdella edellisellä kerralla saavuttanut Snedeker on kiertueen puttitilaston kärkinimiä, joten ennakkosuosikin paineet ovat nyt hänen harteillaan.

Bill

Bill Haasilla roikkuu voitto ilmassa. &copy Getty Images

Viime vuonna kaksi kisaa voittanut Haas on ollut tällä kaudella kahdesti uusinnassa, mutta molemmilla kerroilla vastaanottavana osapuolena. Kahdeksan cutia peräkkäin selvittäneen pelaajan seuraava voitto roikkuu niin sanotusti ilmassa. Lienevätkö hyvät otteet osin jonkun aikaa caddiena toimineen veljen Jay Jr:n ansiota?

Muita mahdollisia menestyjiä Greensborossa ovat birdietilaston parhaimmistoon kuuluva Brendonde Jonge sekä Haasin tavoin kotikulmillaan pelaava major-voittaja Lucas Glover.

Eurooppalaista hieman kohmeessa olevaa tuntumaansa yrittävät kohentaa mm. Paul Casey, PadraigHarrington sekä Ian Poulter. Kisan yksi mielenkiintoisimpia nimiä on amatööri Olafur Loftsson, joka lienee kautta aikain ensimmäinen islantilainen PGA Tourin turnauksessa.