11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Slattery selvisi säikähdyksellä

Lee Slattery voitti kovista paineista huolimatta Madrid Mastersin. © Getty Images

Kahden lyönnin johtoasemassa Madridin turnauksen päätöskierrokselle lähteneellä Lee Slatteryllä oli sunnuntaina käynnistysvaikeuksia. Viidennellä reiällä tullut päivän toinen bogi näytti avaavan pahimmille kilpakumppaneille mahdollisuuksia, kun Cesar Monasterio sekä Lorenzo Gagli riistivättahtipuikon vaivihkaa englantilaiselta.

Slattery kuitenkin kuittasi kierroksen varhaisen suvantovaiheen. Hän teki sisääntulon alussa neljä peräkkäistä birdietä, ja otti ohjat uudelleen haltuunsa. Kun finaalikierrosta oli pelaamatta kolme reikää, ei Slatteryn voittoa tuntunut estävän mikään. Hän teki hallitut parit 16:lla ja 17:llä, mutta jännitys nousi pintaan viimeisellä reiällä.

Britti löi 18:lla (par-5) toisen lyöntinsä bunkkeriin, mistä jatkolyönti suuntautui griinin oikealle puolelle veteen. Ilmassa oli pieniä merkkejä Jean Van de Velden kaltaisesta Carnoustien kohtalosta, mutta Slattery pääsi pälkähästä: laadukas chippi päätyi kolmen metrin päähän reiästä suoden hänelle vapauttavat kaksi lyöntiä voittoon.

”En ole elämäni aikana vapissut yhtä paljon kuin tänään”, Slattery sanoi. ”Olen ollut kuvioissa mukana seitsemän vuotta, ja nyt uskon pystyväni voittamaan. Tämä on ollut viime vuosien suurin ongelmani.”

Voitto oli varmasti maukas Slatterylle, jota kohtalo on koetellut välillä kovalla kädellä. Hän menetti korttinsa Euroopan kiertueelle neljä vuotta sitten vaivaisen 77 euron erolla. Slattery joutui uudelleen toissa vuonna ottamaan vauhtia uralleen Challenge Tourilta, kunnes teki paluun ykköskiertueelle täksi kaudeksi.

Hiekka

Hiekka hupenee tiimalasissa. Mikko Korhonen joutuu todennäköisimmin hakemaan jatkopestiä ET:lle kiertueen karsinnoista. Kuva: Antti Luukkonen

Slattery (-15) löi Madridissa lopulta toiseksi sijoittuneen Gaglin yhdellä lyönnillä. Vuosi on ollut italialaiselle suotuisa, sillä hänellä on plakkarissaan jo neljä top-5-sijoitusta ET:llä. Tahdin jatkuessa samanlaisena 25-vuotias Gagli saatetaan nähdä Dubaissa joulukuussa pelattavassa kauden huipennuksessa.

Isäntämaan Eduardo De La Riva (-12) jakoi kolmannen sijan yhdessä 47-vuotiaan Monasterion kanssa. Kisan voittoa puolustanut maailman ykkönen Luke Donald löi sunnuntaina tuloksen 72, mikä riitti lopulta 11. sijaan.

Mikko Korhonen (par) pelasi Madridissa kaksi ensimmäistä kierrosta hienosti, mutta tahti hyytyi viikonloppuna. Nummelalaisen esitys oli sunnuntaina vaisu: tulos 76 pudotti hänet lopputuloksissa 47:nneksi. Madrid Masters kartutti Korhosen palkkapussia 4800 eurolla, kauden kokonaisansioiden ollessa nyt 95 210 euroa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje