11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Sinnikäs Siem paalulle

Marcel Siem on piiskannut itsensä kunnon lentoon Irish Openissa. © Getty Images

Viimeisten joukossa Irlannin avointen toiselle kierrokselle startannut Marcel Siem (-10) nousi kuin nousikin perjantaina kisan kärkeen. Siem kärkkyi paalupaikkaa kärkkäästi kierroksen edetessä, kunnes takaysin kaksi bogia löivät kapuloita saksalaisen rattaisiin.

Sinnikäs Siem ei parista vastoinkäymisestä lannistunut. Hän otti lisävauhtia aikeilleen reikien 16-17 eaglella ja birdiellä löytäen itsensä tulostaulun ykkösenä kisan puolivälissä.

”Kaksi kierrosta on vielä pelaamatta. Täytyy vain pysyä rauhallisena ja katsoa mitä tapahtuu”, Siem sanoi.

Kulmikkaasti svingaava Jeev Milkha Singh pelasi avauskierroksella uran parasta sivuavasti tuloksen 63 lyöntiä. Perjantaina ote hieman kirposi, vaikka suurempaa hätää ei Singhillä tälläkään kertaa ollut. Tulos 70 siirsi hänet yhteistulokseen -9. jossa on myös Sören Hansen.

Kotiyleisön kannalta tilanne on käymässä mielenkiintoiseksi. Suurimmista sankareista British Open -voittaja Darren Clarke (+1) ja Padraig Harrington (+3) eivät selvittäneet cut-rajaa, kuten ei niin ikään parin vuoden takainen yllätysvoittaja Shane Lowry (+10).

Irlantilaisten suurimmat toiveet asettuvat viikonvaihteessa kahden valttikortin ja kahden ”sarjajyrän” varaan: Damien McGrane ja Peter Lawrie (-6) ovat jaetulla 11. sijalla, Rory McIlroy ja Graeme McDowell (T27) tähyilevät parempia asemia heistä kahden lyönnin päässä.

Clarke jäi viikonlopun kierroksista kahden lyönnin päähän:

”Huomasin että cut-raja on asettumassa -1:n kohdalle. Koetin chipata pallon sisään, mutta lyönnistä tuli liian hyökkäävä”, Portrushissa asuva pelaaja perusteli viimeisen reiän bogiaan.

”En tullut hakemaan täältä ylimääräistä viikonloppuvapaata, mutta ei tämä maailmaa kaada. Kysymys on lähinnä henkisestä väsymyksestä”, British Openin juhlinnan jälkeen flunssan saanut Clarke jatkoi.

Graeme

Graeme McDowellilla on matkaa kärkeen kuusi lyöntiä. &copy Getty Images

Hansenin kanssa toista sijaa jakava Singh löi Killarneyn kentän ykkösellä avauksen vesiesteeseen:

”Tänään oli enemmän ongelmia, joten olen tyytyväinen yksi alle -tulokseeni”, intialainen sanoi. ”Draivit ja putit eivät olleet nyt samalla tasolla, mutta riittävän hyviä kuitenkin.”

Tilanteessa -7 on kuusi pelaajaa, joista Simon Dyson (65), Oliver Wilson (66) ja viime vuonna ET:n karsinnat voittanut Simon Wakefield (66) tekivät perjantaina parhaan nousun.

Clarken ohella yllätysputoajiin voidaan nimetä mm. Robert Rock sekä Bro Hofin turnauksessa hyvin pelannut Richard Finch. Todellisessa suossa kahlaa kuitenkin Nick Dougherty, jolle karsiutuminen oli jo 19:s peräkkäinen.

Mikko Korhonen pelasi Killarneyssä kierrostulokset 72 ja 73. Suomalaisen esitys oli sinänsä ehyt, mutta jatkopaikkaa ajatellen kortista olisi tarvinnut karsia neljä lyöntiä pois.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje