18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Singaporen uusinnan yllä salamoi

Gonzalo Fernandez-Castano tavoittelee viidettä ja uransa ylivoimaisesti arvokkainta ykköstilaa Singaporessa © Getty Images

Juvic

Philippiiinen 25-vuotias Juvic Pagunsan ahdisti Fernando Gonzalez-Castanon sunnuntaina nurkkaan Serapong-kentän sisääntulossa. Hän teki kaksi birdietä, espanjalainen puolestaan kolme bogeyta. Gonzalez-Castano joutui venymään viimeisellä jotta sai parin aikaan. Hän löi tällä par-viitosella avauksensa veteen, mutta selvisi lopulta viidellä lyönnillä.

Pagunsanin viimeisen kierroksen tulos oli 67, Gonzalez-Castanon 72. Kolmen kierroksen tahkoamisen jälkeen lyöntimäärä oli molemmilla 199 ja päädyttiin uusintaan.

Salamointi keskeytti pelin kahdesti, jälkimmäisen jälkeen ensimmäistä uusintareikää päätettiin jatkaa maanantaina kello 7.30 paikallista aikaa. Pagunsan on kisan suuri yllättäjä. Maailmanlistalla 492:na oleva nuorukainen väläytti kauden 2007 Hongkong Openissa, jossa hän oli toisena Jose-Manuel Laran voitettua. Samalta kaudellta on hänen ainoa voittonsa Aasian Tourilta.

Tämänvuotisessa kisassa kolmanneksi nousi Anthony Kim, joka pelasi päätöspäivän parhaan tuloksen 64. Sama tilaa jakoi Louis Oosthuizen.

Gonzalo

Euroopan Tourin ja Aasian Tourin yhteiskilpailussa Singaporen Sentosa Golf Clubilla jatkaa 80 pelaajaa, joista yllätyksellisestikin nousi kärkeen Gonzalo Fernandez-Castano.31-vuotias espanjalainen on koko uransa ajan ollut melkoinen on/off mies. Lauantaina hänellä oli menovettä koneessaan, viimeinen yhdeksikkö vaati vain 30 lyöntiä ja toi kolmen lyönnin marginaalilla johtopaikan ennen Edoardo Molinaria ja James Morrisonia.

”Olen tietysti tyytyväinen, hyvin harvoin tulee pelattua tulos 61”, Fernandez-Castano maiskutteli tuloksen tehtyään.

Hänellä oli uransa alkuvaiheilla täysin käsitttämätön kyky voittaa Euroopan Tourilla. Vuosina 2004-2008 Fernandez-Castano oli vain 11 kertaa kärkikymmenikössä. Näistä neljä oli voittoja, joka uransa alkuvaiheilla olevalle pelaajalle on suoritus, jollaista on vaikea uskoa todeksi. Espanjalainen voitti käytännössä jokaisella kerralla kun siihen oli päätöspäivänä mahdollisuus. Sittemmin tahti on ollut täysin toinen, kolmen viimeisen kauden aikana mies on erikoistunut kakkostiloihin joita on kuusi. Voittoja ei yhtään.

Joonas

Kilpailun suurin suosikki Phil Mickelson ryhdistäytyi toisen kierroksen lopulla ja selvisi jatkoon. Eroa kärkeen on kuitenkin liikaa, 11 lyöntiä. Joonas Granberg kiersi lauantaina kierroksensa loppuun. Neljän parin jälkeen hän teki päätösreiälle birdien, sai tuloksksekseen 70+75 ja karsiutui. Granberg pelaa seuraavan kerran alkavalla viikolla Malesiassa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje