11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Shane Lowry nousi PGA Championshipissä ennätystehtailijoiden ja voittajakandidaattien joukkoon

Shane Lowrylla riitti lauantaina ilonaiheita. Kuva: Getty Images

Lowry ja Viktor Hovland löivät kiilaa yhdysvaltalaisrintamaan PGA Championshipissä.

Shane Lowry (-13) oli päivän nimi Louisvillessa Kentuckyssa jatkuneessa PGA Championshipissä. Hän pelasi kilpailussa lauantaina komean tuloksen 62, ja kiipesi jaetulle neljännelle tilalle. Matkaa kärkeen on kaksi lyöntiä.

Lowrysta tuli jo viikon toinen major-turnausten kaikkien aikojen kovinta kierrostulosta jakanut pelaaja. Kärkipaikkaa Collin Morikawan kanssa jakava Xander Schauffele (-15) ylsi kilpailun avauspäivänä samaan temppuun.

Irlantilaisella oli avaimet ottaa ennätys yksin haltuunsa Valhalla Golf Clubin kentällä. Hän teki kierroksen yhdeksännen birdien 17. reiällä, ja birdie takaysin päätteeksi olisi merkinnyt tulosta 61. Lowry kuitenkin missasi 18:lla täpärästi 3,5-metrisen birdie-puttinsa.

Hän joutui pelaamaan päätösväylän (par 5) konservatiivisesti lyötyään avauksensa väylän oikeaan laitaan.

”Pallo tavallaan nojasi karheikkoon. Minulla oli matkaa veden toiselle puolelle reilut 150 metriä, ja olisin ehkä päässyt griinille. Se olisi kuitenkin tuntunut siinä tilanteessa hölmöltä ratkaisulta”, hän sanoi kierroksen jälkeisessä haastattelussa.

Lowrysta tuli neljäs majoreiden historiassa tuloksen 62 lyönyt pelaaja. Xander Schauffele on pystynyt tähän ainoana pelaajana kahdesti. Ensimmäisen kuuskakkosensa hän iski vuoden 2023 U.S. Openin avauskierroksella.

Eurooppalaiset ovat hienosti mukana taistelussa kauden toisen major-kilpailun voitosta.

Rickie Fowler käytti kierrokseensa Los Angeles Country Clubilla viime vuonna niin ikään 62 lyöntiä, ja ensimmäisen kerran tuloksen 62 miesten majoreissa pelasi Branden Grace. Tämä tapahtui Royal Birkdalessa, vuoden 2017 The Openissa.

”Kun pelaat etuysin 29 lyönnillä, ryhdyt miettimään, ’vau, nyt on hyvä päivä’. Reiällä 14 uponneen birdie-putin jälkeen ennätys alkoi pyöriä mielessäni”, Lowry totesi.

Lowry on saavuttanut urallaan mukavia merkkipaaluja. Ensimmäinen DP World Tour -voitto tuli Irish Openissa amatöörinä tasan 15 vuotta sitten. Uran kohokohta on kuitenkin vuoden 2019 The Openin ykköstila. Kyseessä oli Lowryn ylivoimaisin voitto, sillä eroa toiseksi sijoittuneeseen Tommy Fleetwoodiin kertyi kuusi lyöntiä.

Kaikkiaan seitsemän pääkiertuevoittoa saavuttanut Lowry on nostellut kahdesti myös Ryder Cupin pokaalia, viimeksi Roomassa syksyllä 2023.

Eurooppalaiset ovat hienosti mukana taistelussa kauden toisen major-kilpailun voitosta. Norjan Viktor Hovland jaka Lowryn kanssa neljättä sijaa ja sijalla T7 olevat Englannin Justin Rose ja Skotlannin Robert MacIntyre (-12) ovat kolme lyöntiä kaksikosta Schauffele-Morikawa. Lisäksi Belgian Thomas Detry (-10) mahtuu vanhan mantereen pelaajista 10. sijaa jakavien joukkoon.

Schauffele ja Morikawa starttaavat päivän viimeisessä ryhmässä päätöskierrokselle kello 21.35 Suomen aikaa. Kärkitrion Louisvillessä täydentää loistavaa kilpailua pelaava Sahith Theegala (-14). Kolmikosta Morikawa on ainoa major-voittaja. Ensimmäinen titteli tuli vuoden 2020 PGA Championshipissä ja seuraavalla kaudella häntä juhlittiin Englannin Sandwichissä The Openin voittajana.

Kilpailun suomalaisedustaja Sami Välimäki putosi yhdellä lyönnillä jatkokierroksilta.

Lue seuraavaksi: Sami Välimäelle PGA Championshipissä kirvelevä karsiutuminen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje