11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Sami Välimäelle PGA Championshipissä kirvelevä karsiutuminen

Sami Välimäki (oik.) paiskasi Jeremy Wellsin kanssa kättä Valhalla Golf Clubin kentän yhdeksännellä viheriöllä. Kuva: Getty Images

Viimeisellä reiällä ohi mennyt birdie-putti jätti Välimäen karsintaviivan alapuolelle.

Sami Välimäki lähti viimeistelemään PGA Championshipin toisen kierroksen tiukassa paikassa. Kun perjantain pelitapahtumat Valhalla Golf Clubilla olivat keskeytyneet valon puutteen vuoksi, jatkoi hän lauantaiaamuna paikallista aikaa kisaa 16. (kentän 7.) reiän viheriöltä. Matkaa cut-rajan oikealle puolelle oli kaksi lyöntiä.

Välimäki sai noin metrin pituisen birdie-puttinsa sisään par-viitosella. Seuraavalla reiällä hänen tiilyöntinsä ajautui griinin vasemmalla puolella olevaan bunkkeriin. Hän löi pallonsa hiekasta vajaan kolmen metrin päähän reiästä, ja laittoi hallitusti vaativan par-puttinsa sisään.

Birdie-putti painui hieman toista metriä pitkäksi, ja hetken kuluttua pettynyt mies pyöräytti parinsa sisään.

Viimeisellä reiällä Välimäeltä vaadittiin jatkopaikkaan vielä yhtä birdieä. Avaus päätyi väylälle, josta matkaa lipulle oli 128 metriä. Lähestyminen jysähti viheriölle vierähtäen noin 4,5 metrin päähän reiästä. Välimäen birdie-putti painui hieman toista metriä pitkäksi, ja hetken kuluttua pettynyt mies pyöräytti parinsa sisään.

Tuloksessa 72 oli kirvelevästi yksi lyönti liikaa. Isossa kuvassa Välimäen 36 reiän esitys oli kaikin puolin hyvä ja tasapainoinen. Vaade oli kuitenkin kova, ja tällä kertaa hänen pelinsä ei riittänyt maailmantähtien miehittämässä major-turnauksessa viikonloppuun.

Suomalaisen ryhmästä ainoana jatkoon eteni Jeremy Wells (-2), joka on kilpailun parhaana opettavana ammattilaisena jaetulla 52. sijalla. PGA of America -järjestön pro-jäsenistä karsintarajan selvitti myös Braden Shattuck (-1).

Välimäen ryhmän kolmas jäsen, K.H. Lee ei pelannut toista kierrosta loppuun.

Välimäki (par) pelasi Louisvillessä uransa neljännen major-turnauksen, ja kilpaili nyt toisen kerran PGA Championshipissä. Majoreiden ainoa jatkopaikka on peräisin viime heinäkuun The Openista, jossa hän jakoi 68. sijan.

Suomalaisista PGA Championshipissä ovat Välimäen ohella pelanneet Mikko Ilonen, Mikko Korhonen ja Kalle Samooja. Heistä Ilonen on ollut kilpailussa parhaimmillaan seitsemäs ja pelannut toisenkin kerran jatkokierroksilla. Muille suomalaisille PGA Championship on tuottanut pelkkiä karsiutumisia.

Välimäen pelit jatkuvat maanantaina U.S. Openin karsinnoissa. Kauden viimeiseen major-turnaukseen, The Openiin, hänellä on jo paikka entuudestaan. Loppuviikosta Välimäki osallistuu Texasin Fort Worthissa käytävään Charles Schwab Challengeen.

PGA Championshipin puolivälissä kärjessä on Xander Schauffele (-12). Collin Morikawa (-11) kärkkyy lyönnin päässä. Kolmannen kierroksen viimeisen peliryhmän täydentää kolmantena oleva Sahith Theegala (-10).

Lue seuraavaksi: Sami Välimäki selkä seinää vasten hämärän keskeyttämässä PGA Championshipissä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)