11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Sami Välimäki selkä seinää vasten hämärän keskeyttämässä PGA Championshipissä

Sami Välimäki on tiukassa paikassa toisen kierroksen viimeisillä rei'illä. Kuva: Getty Images

Välimäen on pelattava kolme viimeistä reikää kaksi alle pelien jatkumiseksi viikonlopun kierroksilla.

Ennen pelien keskeytymistä tullut epäonnistuminen on mutkistamassa Sami Välimäen (+1) jatkoon pääsyä Louisvillessä Kentuckyssa meneillään olevassa PGA Championshipissä. Välimäki teki toisen kierroksen 15. (kentän 6.) reiällä tuplabogin, ja putosi karsintarajan huonommalle puolelle.

Ryhmän saavuttua seuraavan reiän viheriölle, kierros Valhalla Golf Clubin kentällä keskeytettiin valon puutteen vuoksi. Kahden lyönnin päässä viimeisistä jatkopaikoista kiinni oleva Välimäki jatkaa kierrostaan lauantaiaamuna kello 7.15 paikallista aikaa 16. (kentän seitsemännen) reiältä edessään noin metrin pituinen birdie-putti.

Birdie tällä par-viitosella tarjoaisi vielä oljenkortta kahdelle viimeisellä reiälle. Välimäellä olisi ollut halutessaan oikeus pelata reikä loppuun, mutta hän ei tahtonut ottaa hämärässä riskiä.

Välimäki sai päiväänsä hyvän alun oltuaan kierrosta neljän reiän jälkeen kaksi alle. Myös viidennen (kentän 14.) reiän birdie-putti oli hilkulla upota, mutta jatkossa häneltä ei nähty paria parempia reikätuloksia.

Toiselle kenttäpuoliskolle saavuttaessa Välimäki oli pari lyöntiä cut-rajan oikealla puolella. Takaysi alkoi pienen raffi-seikkailun myötä bogilla. Myös 15. (kentän 6.) reiän tuplabogia edelsi kolme lyöntiä karheikkoon tai väylän reuna-alueelle ennen kuin pallo oli viheriöllä.

Valhalla Golf Clubin kenttä, kuten majoreiden kisa-areenat yleensäkin, palkitsee tarkat lyönnit ja rankaisee vinoista. Toisaalta avauksen ei tarvitse olla paljonkaan sivussa tehdäkseen pelaajan olon tukalaksi.

Pelin henki on selvä, kun sijaa 91 jakava Välimäki asettuu sihtaamaan birdie-puttiaan kolmanneksi viimeisellä reiällä kello 14.15 Suomen aikaa. Kahdella birdiellä ja yhdellä parilla hän on jatkossa kauden toisessa major-turnauksessa.

Kilpailun kärjessä Xander Schauffelella (-12) on lyönnin etumatka Collin Morikawaan.

Oikaisu 18.5. 2024 kello 10.16. Sami Välimäki jatkaa peliään kolmanneksi viimeisellä reiällä noin metrin päästä reiästä, ei 226 metrin etäisyydeltä, kuten uutisessa aiemmin mainittiin.

Lue seuraavaksi: Kaaottinen päivä major-kilpailussa – vankilassa ollut Scottie Scheffler tiukasti voittotaistelussa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)