28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Seve Trophy karkaamassa Manner-Euroopalta

Nicolas Colsaerts (vas.) ja Raphael Jacquelin olivat vastaanottavana osapuolena lauantain nelinpeliottelussaan. © Getty Images

Seve Trophyn voittaminen tuntuu käyvän ylitsepääsemättömäksi esteeksi Manner-Euroopan joukkueelle. Ryhmä on kolmannen pelipäivän otteluiden jälkeen tappiolla Iso-Britannian ja Irlannin yhdistelmää vastaan lukemin 11.5-6.5. Sunnuntaina on jäljellä vielä kymmenen kaksinpeliä, joista vierasjoukkueelle riittää tittelin säilyttämiseen kolme matsivoittoa.

Perjantain hyvin sujuneiden paras pallo -otteluiden jälkeen manner-Eurooppa oli kesyyntynyt yhdessä yössä vastaantulijaksi. GB&I vei aamupäivän greensome-ottelut pistein 3,5-0,5 ja iltapäivän nelinpelit pistein 2,5-1,5.

Manner-Euroopan yksinäisestä pisteen puolikkaasta greensomessa vastasi ruotsalaiskaksikko Peter Hanson-Alexander Noren. Isäntäjoukkueen päivän ainoan kokonaisen voittopisteen nappasivat Tanskan Thomas Björn ja Anders Hansen nelinpeliottelussaan Ross Fisheriä ja Mark Fosteria vastaan.

Muuten päivä Pariisissa oli Iso-Britannian ja Irlannin yksipuolista näytöstä. Kovinta kyytiä vastustajilleen tarjosi Lee Westwood, joka oli hallitsevana osapuolena sekä greensome- että nelinpeliottelussaan – lukemat molemmissa 4/3.

Manner-Eurooppa on voittanut Seve Trophyn ainoastaan joukkueturnauksen käynnistämiskaudella 11 vuotta sitten. Iso-Britannian ja Irlannin kuudetta peräkkäistä voittoa on näillä näkymin hyvin vaikeata estää ilman kotijoukkueen totaalista muodonmuutosta.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje