[6][5]

Sergio Garcia matkalla Openiin?

Harvemmin silmänsä pelatessaan paljastava Henrik Stenson oli sateisessa Münchenissä päivän paras. © Getty Images

Sergio

US Openissa itsensä seitsemänneksi pelannut Sergio Garcia omaa karsintojen missaamisesta huolimatta vielä mahdollisuudet päästä pelaamaan British Openiin. BMW PGA Championshipista alkaen kaikkie ET:n kisat käynnissä olevaan BMW Internationaliin asti muodostavat kilpailujen sarjan, joista kaksi parasta eurojen kerääjä varmistaa mukaanpääsynstä.

Garcia (-12) pelasi kolmantena päivänä Munchenissa päivän parhaan tuloksen 64 . Edellä on vain sunnuntain pelikaveri Mark Foster (-14), jonka askelmerkit ovat useita kertoja menneet sekaisin päätöspäivänn paineiden alla. Foster on voittanut vain kerran, tämä tapahtui 2003 Etelä-Afrikassa jossa pelattiin peräti kuuden miehen välinen uusinta.

Garcialle riittää Openiin pääsemiseksi neljäs sija.

”Kenttäpeli sekä puttaaminen ovat molemmat menneet viimeaikoina eteenpäin. Tiesin, että minun täytyy tehdä jotain erikoista jotta mahdollisuudet Openiin pääsemiseksi säilyisivät”, Garcia kertoi lauantain pelien päätyttyä.

Sergio Garcia on pelannut majoreita yhtäjaksoisesti vuoden 1999 Openista asti. Samalla Carnoustien kentällä hän sijoittui uusinnan jälkeen kakkoseksi heinäkuussa 2008. Garcian peräkkäisten majorien määrä on 48. Näissä hän on sijoittunut kymmenen kertaa kympin joukkkoon voittamatta vielä kertaakaan.

Kakkostiloja on kolme, PGA Championshipissa 1999 edellä oli TigerWoods, 2008 Openissa ja PGA Championshipissa espanjalaisen voitonhaavet torpedoi Padraig Harrrington.

Kaksi kierrosta kisaa johtanut Henrik Stenson tökki kymmenen paria peräkkäin kolmantena päivänä. Tämän jälkeen 11:lla hänen avauksensa oli keskellä väylää. Ruotsalainen söpsöili kaksi lähestymistään helposta paikasta edessä olleeseen vesiesteeseen ja teki yhdeksän kolmella putilla. Foster on viiden lyönnin päässä, Garcia ja George Goetzee kolme lyöntiä edellä. Kärki on edelleen hyvin tasainen ja Fosterin mahdollisen herpaantumisen myötä kisa voi olla avoin suurelle ryhmälle pelaajia.

Mikko Korhonen (72-70-71) nousi kuusi sijaa 51:ksi.

Mikko

Mikko Korhonen (72-70) on kahdeksan lyönnin päässä kärjestä sijaluvulla 57:s kahden miljoonan euron palkintopotin tarjoavassa Saksan kilpailussa. Viikonlopun pelit näyttivät jo jäävän vain unelmaksi Korhosen tehtyä perjantaina sisääntulossa kolme bogeyta. Kahden viimeisen reiän birdiet nostivat hänet kuitenkin niukasti rajan oikealle puolelle. Samaa sijalukua jakoi tässä vaiheessa perjantaina 48-vuotissynttäreitään viettänyt Colin Montgomerie.

Korhoselle jatkoonpääsy oli kauden 13:ssa kisassa kuudes. Hän tarvitsee kipeästi paria isoa sijoitusta ja niiden tuomia euroja, jotta nousisi Race to Dubai-listalla 115:n joukkoon. Nyt sijoitus on 188:s ja eroa rajalle 66.000 euroa. Korhosen ansiot ovat toistaiseksi hieman reilut 35.000. Viikonloppuna Korhosella on mainio mahdollisuus hivuttautu tuloslistalla merkittävästikin ylöspäin. Sijalukuun 21:s on kolme lyöntiä, kärkikymmenikköön viisi.

Perjantain jälkeinen sijoitus toisi tilille noin 6000 euroa, 21:s sija lähes nelinkertaisen määrän (23.000).

Henrik Stenson lopetti kierroksensa kahteen bogiin, tästä huolimatta hän pitää keulapaikkaa yhdessä George Goetzeen kanssa.Nimimiehistä lähimpänä ovat Retief Goosen (-7), Martin Kaymer (-6) sekä Francesco Molinari (-5). Stenson voitti saman kisa 2006, Kaymer puolestaan kaudella 2009.

Teemu Tyry

Henrik Stenson oli rautaa Münchenissä käynnistyneen BMW International Openin ensimmäisellä kierroksella. Hän iski torstaina tasokkaan pelaajajoukon parhaan tuloksen 64 (-8) lyöntiä johtaen kisaa lyönnillä ennen Gary Boydia.

Kuusi turnausta Euroopan kiertueella voittanut göteborgilainen on pudonnut kahdessa vuodessa maailmanlistan neljänneltä sijalta 124:nneksi. Stensonin peli on ollut välillä täysin tuuliajolla, mutta viime aikoina on alkanut näkyä hieman valoa tunnelin päässä.

Hän sijoittui viime viikolla US Openissa 23:nneksi lopputuloksellaan +1. Stenson sivalsi kisan finaalikierroksella tahallaan mailansa poikki, minkä seurauksena hän sai verta vuotavan haavan sormeensa. Hölmöilystä muistuttava laastari oli torstaina yhä pelaajan oikean käden peukalossa.

”Tuskinpa löydätte ketään 15 vuotta huipulla pelannutta, jolla ei olisi joskus ollut pelinsä kanssa vaikeuksia”, Stenson muistutti. ”Kaikilla on ylä- ja alamäkensä, mutta pelasin viime viikolla jo paljon paremmin. Luottamus ei ole ihan vielä parhaalla tasolla, mutta teen työtä koko ajan sen eteen että nousisin takaisin parhaiden joukkoon.”

Kaksi viikkoa sitten Italian avoimissa toiseksi sijoittunut Boyd oli myös kiinni tuloksessa -8, mutta bogi viimeisellä reiällä jätti hänet avauskierroksen jälkeen kakkoseksi. Jbe Kruger, Tim Sluiter, British Open -voittaja (Carnoustie) Paul Lawrie sekä vuoden 2007 Walker Cupissa samassa joukkueessa Rory McIlroyn kanssa pelannut Danny Willett jakavat kolmatta sijaa tuloksellaan 66.

Mikko Korhonen teki Münchenin kisan ensimmäisellä kierroksella kaksi birdietä ja kaksi bogia ollen tuloksellaan 72 (par) jaetulla 74. sijalla.