[11][17]

[11][17]

Schwartzel puolustaa voittoa Joburg Openissa

Seuraava etelä-afrikkalainen major-voittaja? 26-vuotias Charl Schwartzel pelaa ET:lla jo yhdeksättä kautta © Getty Images

Seuraava

Ykkössuosikista ei ole epäselvyyttä Royal Johannesburgin & Kensington Golf Clubin kahdella kentällä käytävässä ET:n kisassa. Johannesburgissa syntynyt Charl Schwartzel on edellisvuoden malliin ollut hienossa kunnossa kauden aiemmissa kisoissa, sijaluvut toinen, neljäs ja neljäs puhuvat puolestaan.

Kaudella 2010 Schwartzel voitti sekä Africa Openin että Joburg Openin.Menestys jatkui läpi kauden, PGA Tourilla hän oli kertaalleen toinen ja kolmas, kolmessa viimeisessä majorissa sijaluvut olivat kunniakkaasti 18:s, 14:s ja 16:s.

Iso voitto puuttuu vielä, mutta 26-vuotias Schwartzel on osoittanut pystyvänsä kukistamaan maailmantähdet myös kotimaansa ulkopuolella.

”Voittaessani edellisvuonna Joburg Openin pelasin mielestäni urani parasta golfia. Tulos 23 alle ei synny näillä kahdella kentällä kovin helposti”, hän muistutti mediatilaisuudessa. Ennakkosuosikin rooli ei ole kiitollinen, varsinkin kun starttilistalla on yli 200 pelaajaa.

Thorborn

Sijoitus kolmen joukkoon nostaisi hänet todennäköisesti ET:n rahalistan kärkeen ohi Louis Oosthuizenin joka jättää kisan väliin. Suuri osa pelaajista on Etelä-Afrikasta. Eurooppalaisista nimekkäimpiä haastajia ovat Darren Clarke, Sören Hansen, Alexander Noren, sekä Tanskan Thorbjörn Olesen joka on noussut ammattilaisurallaan nopeasti menestyjien joukkoon.

Olesen oli kesällä 2009 ensimmäisessä ET-kisassaan neljäs. Hän pelasi hienon kauden CT:lla 2010, nousi ET:lle. Kaksi pelattua kisaa Etelä-Afrikassa ovat tuottaneet sijaluvut toinen ja yhdeksäs.

Roope Kakolla apina selässään?

Mikko Korhonen aloitti ET-kautensa hienosti 26:lla sijalla Africa Openissa. Johannesburgissa hän pelasi 2009, tuolloin sijoitus oli 38:s, kierrostulokset korhosmaisen tasaisesti välillä 69-71. Korhonen lähtee torstain kierrokselle kello 7.10, myös Roope Kakko (8.40) on aamuvuorossa. Antti Ahokas pelaa iltapäivällä (12.50).

ET:lle karsintojen kautta kortin ansainneet Korhonen ja Kakko joutuvat pakkolomalle Lähi-Idän neljän kisan ajaksi, jollei Johannesburgista tule top-ten sijoitusta joka antaisi viimehetken sisäänpääsyn.

KatkaiseekoRoope Kakolle kisa ET:lla on 28:s. Keväällä 2009 hän loisti Italiassa ja Irlannissa top-ten sijoituksin, jälkimmäinen tuotti 105.000 euroa. Kokonaissaldokin , jatkoonpääsyprosentti oli tuolloin kaikki ET.kisat laskien pitkälti yli 60:n . Tämän jälkeen alkoi heikompi vaihe. Kakko on pelannut ET:lla 13 kertaa, jatkoonpääsyjä on vain yksi. Myös Challenge Tourin kausi 2010 sujui alle odotusten, ET:n karsinnoissa Kakko oli odotusarvoon nähden positiivinen yllätys.

Johannesburgissa kaikkien neljän kierroksen pelaaminen olisi Kakolle merkki paremmasta ja korvienvälille tärkeä asia. Joburg Open on neljäs ja viimeinen Etelä-Afrikassa järjestettävistä neljästä ET:n kisasta kaudella 2011. Palkintopotti on näistä suurin, 1,3 miljoonaa euroa.