21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista

21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Scheffler käänsi pelinsä heikoimman osa-alueen vahvuudeksi, ja otti kauden kolmannen voittonsa

Scottie Scheffler esitti Hero World Challengessa vakuuttavia otteita, ja korjasi potin. Kuva: Getty Images

Bahaman turnauksen isäntä Tiger Woods pitää realistisena kilpailla jatkossa kerran kuussa.

Scottie Scheffler (-20) ei ollut horjutettavissa Bahamalla käydyn Hero World Challengen viimeisenä päivänä. Hän pelasi sunnuntaina Albany Golf Clubin kentällä tuloksen 68, ja jätti kutsukilpailussa toiseksi kirineen Itävallan Sepp Strakan kolmen lyönnin päähän.

”Yritin vain lyödä hyviä lyöntejä ja saada niin paljon kunnollisia birdie-paikkoja kuin mahdollista”, Scheffler sanoi.

Hän on ollut tänä vuonna erinomainen pelin eri osa-alueilla lukuun ottamatta puttausta. Scheffler kääntyi syksyllä puttiongelmiensa vuoksi kuuluisan puttivalmentajan Phil Kenyonin puoleen, ja opit näyttäisivät menneen perille. Bahamalla maailmanlistan ykkösen puttityöskentely oli vahvaa.

”On hienoa nähdä, miten nopeasti muutos on tapahtunut. Puttasin tällä viikolla todella hyvin”, Scheffler iloitsi.

Siinä missä Scheffler on aiemmin tällä kaudella menettänyt useasti johtoasemansa heikon puttipelin takia, ei hänen kolmen lyönnin etumatkansa ollut sunnuntaina missään vaiheessa uhattuna.

Hän on saavuttanut urallaan kuusi ykköstilaa PGA Tourilla. Kaksi edellistä tulivat alkuvuodesta Phoenix Openista ja Players Championshipistä. Voittoja voisi olla pari kolme enemmänkin, jos puttiongelmaan olisi löytynyt ratkaisu jo aiemmin.

Scheffler pelasi Bahamalla ensimmäisen 72 reiän lyöntipeliturnauksen sitten elokuun lopussa käydyn FedEx Cupin finaalikilpailun. Vaikka Hero World Challenge ei ole PGA Tourin virallinen turnaus, kartuttaa se pelaajien pistesaldoa maailmanlistalla. Hän sai kilpailusta 30 OWGR-pistettä, ja tukevoitti asemaansa listan ykkösenä.

Kilpailun seuratuin pelaaja, Tiger Woods (par) päätyi 20 kilpailijan joukossa 18:nneksi. Woods ei missään vaiheessa keikkunut turnauksen kärkipäässä, mutta sitä ei kukaan häneltä odottanutkaan. Tiger pelasi edellisen kerran kilpagolfia huhtikuun Mastersissa, jonka hän jätti kipeän jalan vuoksi kesken ennen kolmatta kierrosta.

Hän kävi myöhemmin huhtikuussa nilkkaleikkauksessa, ja palasi yli seitsemän kuukauden tauon jälkeen kilpakentille. Tigeria on vuosien varrella parsittu sieltä täältä, joten esitys oli koko terveyshistoria huomioiden vähintään rohkaiseva.

Kilpailu kerran kuussa

Woods pelasi Bahamalla kolmannen neljän kierroksen kisansa kahden viimeisen vuoden sisällä. Hän kertoi Hero World Challengen alla odottavansa mielenkiinnolla, mitä peli tuo tullessaan. Lopputulema oli positiviinen, ja eniten hän tuntui olleen innoissaan kilpailutilanteen tuottamasta latauksesta.

Tiger oli sitä mieltä, että hän voisi pelata jatkossa yhden kilpailun kuukaudessa.

”Turnaus kerran kuussa kuulostaa järkevältä. Se on ollut tavoitteeni ensi vuodelle, enkä näe syytä miksi sitä pitäisi muutta. Siinä on aina pari viikkoa aikaa toipua edellisestä kisasta. Ja tuollainen kilpailutahti voisi auttaa pysymään sopivasti rytmissä”, hän pohti.

Lue seuraavaksi: Tigerin kutsukisan viimeisellekin luvassa hulppea palkintosumma

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje