11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Samooja starttasi lujaa – kaikki suomalaiset painoivat kierroksensa pakkaselle

Kalle Samoojan otteissa oli torstaina ruutia. Kuva: Getty Images

Suomalaiset ovat hyvissä asemissa, mutta finaalipaikkaa ajatellen yhä takaa-ajajan roolissa.

Kalle Samooja oli loistavassa vedossa Jumeirahin golfkeskuksessa käynnistyneen ET-kilpailun ensimmäisellä kierroksella. Hän pelasi Dubai Championshipissä torstaina tuloksen 67 (-5), joka avauspäivän jälkeen riittää jaettuun 11. sijaan.

Samooja tehtaili kierroksellaan kuusi birdieä, joista neljä tuli Fire Coursen jälkimmäisellä kenttäpuoliskolla. Ainoan boginsa hän teki 11. reiällä.

Turkulaisen on mentävä tällä viikolla isolla vaihteella, mikäli hän mielii mukaan kauden päättävään finaaliturnaukseen. Pääsy DP World Tour Championshipiin edellyttää Samoojalta todennäköisesti voittoa.

”Tänään oli mies terävänä heti paukusta. Pari hyvää paria alkuun, josta peli lähti sitten hyvin rullaamaan ja paikkoja tuli. Käytin hyvin ne paikat, mitä oli, ja muutama hyvä par-paikko tuli matkan varrella”, hän kertoi tiedotteessa.

Par on ollut paperia, sillä 85 pelaajaa tykitti avauskierroksen ”pakkaselle”. Samooja tiedostaa, että paikat on käytettävä jatkossakin.

”Niin kuin tuloksista näkee, hanaa saa painaa koko viikon, joten talla täytyy pitää pohjassa.”

Samooja on komean kärkituloksen, 63, pelannutta Tanskan Joachim B. Hansenia neljä lyöntiä perässä.

Vakuutavaa oli myös Mikko Korhosen meno. Sijaa 26. jakava konkari käytti kierrokseensa vain lyönnin Samoojaa enemmän.

”Tämä oli ihan kelvollinen avauskierros. Oli hyviä jaksoja ja sitten vähän huonompia jaksoja. Ihan ei koko päivää pysynyt fokus vielä, ja siinä on parannettavaa. Aika alashan täällä mennään, niin on helppo turhautua, jos ei oikein uppoa. Koitetaan vaan pysyä kärsivällisenä ja saada parasta ulos”, suomalainen kommentoi.

Kierrokseensa 70 (-2) lyöntiä käyttänyt Tapio Pulkkanen (T61) sai erinomaisesti juonen päästä kiinni alun hankaluuksien jälkeen. Hän sortui viidennellä (kentän 14.) reiällä tuplapariin, mutta iski jatkossa viisi birdieä. Näistä kolme tuli viiden viimeisen reiän jaksossa pitäen Pulkkasen toiveet finaalipaikasta korkealla.

”Kova taistelupäivä tänään. Alkupuoliskolla tuli tripla par-kolmosella, missä löin kaksi pallo veteen. Sen jälkeen alkoi kiri ja teinkin aika paljon birdiejä saaden tuloksen alle parin. Kaiken kaikkiaan ihan tyytyväinen tulokseen. Huomenna pitää painaa kaasua alusta alkaen”, Pulkkanen sanoi.

Viime vuonna 13:nneksi Dubai Championshipissä sijoittunut Sami Välimäki ei saanut kisalleen edellisvuoden kaltaista alkua. Hän teki tuloksen 71/-1, jolla heltiää torstain jälkeen jaettu 75. sija.

”Ihan hyvää yrittämistä ja paikoille pääsyä. Vieläkin tuli harmillinen missi ja löin pallon pihalle 13. reiällä. Ilmat lähti vähän pihalle, enkä saanut käännettyä hyvää loppua”, Välimäki sanoi.

Välimäki pelaa tällä viikolla kauden viimeistä kilpailuaan, sillä isokaan menestys ei tule nostamaan häntä finaaliin.

Artikkelia on päivitetty kello 15.57.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)