15.–22.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Samooja selätti upeasti hankalan alun – LET-pelaaja Hedwall vuorostaan kuskin paikalle

Kalle Samooja on mukana Göteborgin turnauksen voittokahinoissa. Kuva: Getty Images

Naiset ovat pärjänneet odotettua paremmin Scandinavian Mixed -yhteiskilpailussa.

Kalle Samooja (-10) jatkaa viikonlopun kierroksille jaetulta viidenneltä sijalta Göteborgissa meneillään olevassa Scandinavian Mixed -turnauksessa. Hän pelasi European Tourin ja Ladies European Tourin ohjelmaan kuuluvassa kilpailussa perjantaina tuloksen 69, ja on kolme lyönnin päässä johtoon siirtyneestä Ruotsin Caroline Hedwallista.

Samooja käynnisti kierroksensa Vallda Golf & Country Clubin kentän 10. reiältä, mutta tätä seurasi pian kaksi bogia. Hän alkoi saada vähitellen kohtalaisia birdie-paikkoja, mutta etenkin neljännen reiän bogin jälkeen etuysin toisen – kuudennen reiän – par-viitosen par-tulos tuntui lähinnä toiselta menetetyltä lyönniltä.

Seiskan birdien jälkeen ääni muuttui kellossa. Virheet pysyivät taustalla, kun Samooja pelasi päättäväistä golfia iskien birdien 12. reiällä ja vielä kaksi lisää takaysin molemmille par-viitosille.

”Vähän oli nihkeä startti. Neloselle tuli bogi, jota ei missään nimessä saisi tehdä täällä. Draivi jäi veteen, mihin sen ei olisi pitänyt jäädä, sillä olen lyönyt hyviä draiveja. Se vähän hyydytti menoa hetkeksi”, Samooja kertoi tiedotteessa.

”Takaysillä sain sitten hyvän vaihteen päälle, siellä oli paljon hyvää. Pitkiä putteja jouduin upottelemaan. Ei ihan soljuvaa menoa ollut, mutta putteri toimi, kuten se on toiminut tällä kaudella. Luotetaan siihen.”

Päivän erikoisuus osui 14. reiälle, jossa Samoojan avaus pomppi kallion juureen huonon tuurin seurauksena.

”Jouduin chippaamaan vasurilta ja aika hyvään birdie-paikkaan pääsin vielä siitä, vaikkei putti uponnutkaan.”

Samooja piti lopputulosta hyvänä. Hänen mukaansa puttaaminen korostuu entisestään lauantaina.

”Huomenna on kova tuuli, joten se vielä korostuu entisestään, että puttaa hyvin läheltä.”

Turkulaisen hyvät esitykset European Tourilla on noteerattu signaalin Viasatille välittävällä Sky Sports -kanavalla, sillä hän taisi olla perjantain kisalähetyksessä eniten ruutuaikaa saanut pelaaja.

Aamupäivällä kentän kiertänyt ja niin ikään tuloksen 69 pelannut Sanna Nuutinen (-7) on kisan puolivälissä jaetulla 23. sijalla. Eroa kärkeen on kuusi lyöntiä.

Nuutinen on sijoittunut kauden jokaisessa LET-kilpailussa top 10:een. Neljännessä turnauksessa temppu on ET-pelaajien mukana olon vuoksi huomattavasti työläämpi, mutta toki täysin otettavissa.  Pelkät LET-pelaajat huomioiden Nuutinen jakaa yhdeksättä sijaa, joten hän on kauden aiempien turnausten vauhdissa.

Muita suomalaisia ei ainutlaatuisen pääkiertueturnauksen jatkokierroksilla nähdä. Tiia Koiviston (+1), Sami Välimäen (+2) ja Ursula Wikströmin (+3) olisi pitänyt rakentaa toisena päivänä 4–6 lyöntiä parempi tulos, jotta pelit olisivat jatkuneet viikonloppuna.

Naisten ja miesten edesottamuksia ei ole päästy ennen tarkastelemaan samassa kilpailussa tällä tasolla, mutta naiset ovat sittenkin pärjänneet paremmin kuin etukäteen osasi odottaa.

Tuloslistan 33 ensimmäisen pelaajan joukossa on 14 naista ja 19 miestä, joten ET-pelaajien kohdalla ei voi puhua dominoinnista. Tätä vahvistaa top 10:ssä olevien ja saman 36 reiän tuloksen pelanneiden jakauma, kun 14 pelaajasta kuusi on naisia ja kahdeksan miehiä.

Itävallan Christine Wolf teki torstaina historiaa johtamalla – yhdessä Sam Horsfieldin kanssa – ensimmäisenä naisena kokonaisen kierroksen jälkeen European Tourin kilpailua. Caroline Hedwall laittoi toisella kierroksella hieman paremmaksi kaapattuaan paalupaikan kokonaan itselleen.

Hedwallin kannassa lyönnin päässä kärkkyy paras miespelaaja, Hollannin Joost Luiten (-12). Etelä-Afrikan Darren Fichardt ja Englannin Steven Brown (-11) ovat seuraavina.

Göteborgin turnauksen isäntäkaksikosta Henrik Stenson (-4) pelasi toisenakin päivänä tuloksen 70, ja eteni jatkoon kahden lyönnin turvin. Annika Sörenstam (+2) saa sen sijaa keskittyä viikonloppuna emännän rooliin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje