11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Samooja jatkaa voittokamppailussa – kolmella suomalaisella yhä saumat finaalikisaan

Kalle Samoojan on pelattava sunnuntaina kova tulos taistellaakseen kisan voitosta ja paikasta DP World Tour Championshipiin. Kuva: Getty Images

Rajusti asemiaan kohentanut Mikko Korhonen oli upealla kierroksellaan päivän paras suomalainen.

Kalle Samooja (-17) säilytti asemansa Jumeirahin golfkeskuksessa meneillään olevassa European Tourin kilpailussa. Hän pelasi lauantaina tuloksen 68 jatkaen Dubai Championshipissä neljännellä sijalla.

Kaksi lyöntiä kärjestä oleva Samooja kuittasi Fire-kentän kakkosella tulleen bogin välittömästi birdiellä. Päivän näyttävin suoritus nähtiin etuysin loppupuolella, kun hän laittoi pitkän eagle-putin sisään. Tätä seurasi bogey, mutta jatko oli turkulaiselta tarkkaa pelaamista.

Toinen kenttäpuolisko käynnistyi birdiellä, ja birdie-saldo karttui vielä 16. ja 17. reiällä kahdella onnistumisella.

”Takaysi siellä tultiin ihan mukavasti. Toki seiskan eagle oli hyvä bonus alkukiekkaan”, Samooja kertoi tiedotteessa.”Ei ollut peli tänään rennointa mahdollista, mutta sain pidettyä iskuetäisyyden kärkeen ja finaalipaikan vielä mahdollisena. Huomenna täytyy napauttaa alhainen (tulos), jos meinaa kannua nostella”, sunnuntaina toisena päivänä peräkkäin Tommy Fleetwoodin (T5/-16) kanssa pelaava Samooja jatkoi.

Näiden tulosten säilyessä loppuun, Samooja sijoittuisi kiertueen Race to Dubai -listalla sijalle 59. Se ei riittäisi ensi viikon finaaliin, johon on pääsemässä 50 pelaajaa.

Samooja tarvinnee vähintään kakkostilan raivatakseen tiensä DP World Tour Championshipiin. Tämä edellyttää häneltä sunnuntaina rahtusen tehokkaampaa peliä kuin kolmannella kierroksella. Etenkin tarkat lähestymiset ja lämmin putteri nousevat päätöspäivänä tärkeään rooliin.

Ehkä pitää nauraa enemmän ja jäkittää vähemmän.

Mikko Korhonen (-12) esitti lauantaina viikon parasta peliään, ja taistelee edelleen täysillä paikasta kauden loppuhuipennukseen. Hän tehtaili 66 lyönnin kierroksen etuysillä neljä birdieä, loput kolme tulivat perätysten kierroksen päätteeksi. Päivän ainoan boginsa hän kirjasi 10. reiällä.

”Oli hauska ryhmä tänään, James Morrison ja Jeff Winther. Sai nauraa koko päivän, niin pysyi fiilis korkealla. Aika vaikean tuntuista oli aamulla lämmittelyssä, mutta siitä se lähti ihan kivasti rullaamaan. Ehkä pitää nauraa enemmän ja jäkittää vähemmän”, jaetulle 24. tilalle noussut Korhonen sanoi.

Hauska peliryhmä siivitti Korhosen erinomaiseen suoritukseen. Kuva: Getty Images

Tämänhetkisen tuloksellaan Korhonen on sijoittumassa ET:n pistelistalla sijalle 55. Finaaliin päästäkseen hänen on mitä ilmeisimmin yllettävä top 10:een.

Myös Tapio Pulkkasen (-9) on kirittävä jonkin verran, jotta debyytti ET-finaalissa on tosiasia. Hän pelasi lauantaina ensimmäisen yhdeksikön kolme alle, mutta toinen kenttäpuolisko ei ollut aivan yhtä terävää tekemistä. Kahden bogin ohella Pulkkaselle merkittiin sisääntulossa birdie 16. reiällä.

Sijaa 49 jakavan Pulkkasen olisi rutistettava neljännellä kierroksella sijan 20 tuntumaan, jotta kausi jatkuu vielä yhden turnauksen verran. 16. sijaa jakavat kahdeksan pelaajaa ovat neljän lyönnin päässä.

”Alku lähti hyvin liikkeelle ja loin paikkoja ja joitain birdiejä sainkin tehtyä. Puolivälissä oli vähän nihkeää ja putti ei oikein uponnut. Huomenna täytyy pistää parasta pöytään, mikäli finaaliin on halu”, Pulkkanen kertoi.

Varmin keino finaalipaikan aukeamiseksi koko porukan osalta on painaa ratkaisevalla kierroksella alusta asti kaasu pohjassa.

Sami Välimäen (-7) kausi tulee päättymään sunnuntaina. 70 lyönnin kierros sisälsi, kuten usein aiemminkin, riittävästi birdiejä (7), mutta kaksi bogia ja kahdeksannen reiän tuplapar tekivät hallaa tulokselle.

”Mukava että tuli hyvin birkkuja, vaikka putteri oli kylmä tänään. Yksi liian huono lyönti vei taas kiristyksen pois, mutta koitetaan saada huomenna iso rundi! hän sanoi.

Dubai Championshipin paalupaikkaa jakavat Tanskan Joachim B. Hansen ja Italian Francesco Laporta (-19). Kisan puolivälissä johdossa ollut Ranskan Antoine Rozner (-18) on nyt kolmantena.

Suomalaisten lähtöajat neljännellä kierroksella (Suomen aikaa):

5.51 Sami Välimäki-Kristoffer Broberg SWE-Ashley Chesters ENG
6.24 Grant Forrest SCO-Tapio Pulkkanen-Darren Fichardt RSA
7.57 Marcus Armitage ENG-Mikko Korhonen-Fabrizio Zanotti PAR
9.19 Tommy Fleetwood ENG-Min Woo Lee AUS-Kalle Samooja

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje