11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ryder Cupin voittajat kokoontuivat Shanghaihin

Ryden Cupin voittajista 11 pelaajaa on mukana Shanghaissa BMW Mastersissa. Kuva Getty Images.

BMW Masters kerää kautta aikojen kovimman pelaajakaartin Aasiassa pelattavaan kilpailuun. Maailmanlistan viidestä parhaasta mukana on neljä. Tiger Woods pelaa samanaikaisesti PGA Tourin kisaa Malesiassa.

Ryder Cupin hahmoksi noussut Ian Poulter pelaa Lake Malaren Golf Clubin kentällä ensimmäisen kerran sitten Medinahin ihmeen ja kertoo vieläkin välillä nipistävänsä itseään, oliko tuo voitto todellinen.

”Kaikki ovat todella ylpeistä siitä, mitä voitto merkitsi eurooppalaiselle golfille ja tietysti jokaiselle joukkueen jäsenelle. Olemme yhtä lukuun ottamatta jälleen koolla ja se on upeaa. On hienoa tavata porukka jälleen ja toisaalta palata normaaliin elämään”, hehkutti Poulter.

Rory McIlroy voitti vuosi sitten Kiinassa ja tavoite on sama. Hän yrittää varmistaa kärkipaikkansa The Race to Dubai –rahalistan kärjessä. Eroa kakkosena olevaan Justin Roseen on 437 334 euroa ja BMW Mastersin voitosta tilille kilahtaa vähän vajaat 900 000 euroa.

”Viime vuotinen voitto mukaan lukien olen pelannut hyvin Kiinassa ja minulla on täällä paljon innokkaita faneja, siksi täällä on mukava olla.”

Euroopan Ryder Cup –joukueen pelaajien lisäksi kentällä nähdään myös ryhmän kapteenistoa. Jose-Maria Olazabal sai järjestäjältä kutsun ja mukana ovat myös Darren Clarke ja Miguel Angel Jimenez.

Jälkimmäinen on ainoa pelaaja, joka on voittanut saman kauden aikana kaksi isoa BMW:n sponsoroimaa kilpailua. 2004 Jimenez oli ykkönen sekä BMW International Openissa että BMW Asian Openissa eli nykyisen Mastersin edeltäjässä. McIlroyn ja Luke Donaldin lisäksi Danny Willettilla ja Gonzalo Fernandez-Castanolla on tänä mahdollisuus tällaiseen BMW-tuplaan.

PGA:n ”pikkukisa” Malesiassa

Tiger Wooks. Kuva Getty Images.

Tiger Wooks. Kuva Getty Images.

Kun Kiinan kisassa on jaossa kaikkiaan seitsemän miljoonaa dollaria, Malesiassa pelattavassa CIMB Asia Pacific Classicissa kassa on 6,1 miljoonaa dollaria, josta voittaja lohkaisee itselleen 1,3 miljoonaa eli enemmän kuin Shanghain kisan voittaja.

Tiger Woodsin lisäksi Kuala Lumpurin kisan kuumat nimet ovat viime viikonloppuna Australiassa ET:n kisan voittanut Bo Van Pelt ja toiseksi tullut Jason Dufner.

The MINES Resort & Golf Clubin kenttä on helppo ja siellä nähdään varmasti todellista ilotulitusta. Van Peltin viime vuoden voittotulos oli 23 alle. ”Pikkukisa” CIMB on myös siinä mielessä, että mukana on ainoastaan 48 pelaajaa.

Yani Tseng nousukunnossa

LPGA Tour pelaa tällä viikolla Taiwanissa ja voittoa kotimaassaan puolustaa Yani Tseng.

Tseng on ollut pelinsä kanssa enemmän tai vähemmän hukassa kesän aikana ja sen jälkeen, mutta viime viikonloppu Etelä-Koreassa oli jo lupauksia antava. Maailmanlistan ykkönen sijoittui kolmanneksi Suzann Pettersenin vietyä voiton uusinnan jälkeen.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje