27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Rose paalulla Hongkongissa – suomalaisista vain Kakko jatkoon

Graeme McDowell, Dustin Johnson ja Justin Rose odottelemassa lyöntivuorojaan 5. tiillä Hongkongissa. Kolmikosta Johnsonin kisa päättyi perjantaina. Kuva: Getty Images.

Justin Rose jatkoi vakuuttavia otteitaan European Tourin Hong Kong Openissa. Torstaina tuloksen 65 tehnyt Rose käytti perjantaina vain lyönnin enemmän ja nousi yhteistuloksella -9 kilpailun kärkeen.

Kahden kierroksen aikana Rose on tehnyt 10 birdietä, kisan toistaiseksi ainoan boginsa hän teki tänään reiällä yhdeksän.

Rosen kannassa, vain lyönnin päässä, on Lucas Bjerregaard. Tanskalainen on tehtaillut jo 14 birdietä, mutta bogeja on kertynyt kuusi.

Kisaan melkoisen mutkan kautta mukaan päässyt Ian Poulter (lue juttu aiheesta) tarttui mahdollisuuteensa kaksin käsin. Hän jakaa kisan kolmatta sijaa Taiwanin Wei-chih Lun kanssa tuloksella -7. Poulterin suoritusta sopii ihmetellä, sillä mies lähti kisaan ilman harjoituskierrosta, tarkkaa pelikirjaa ja caddienakin on paikallinen apumies.

Suomalaisten kilpailusta Hongkongissa tuli pienoinen mahalasku. Kolmesta suomalaiskandidaatista viikonlopun kierroksille jatkaa vain Roope Kakko. Hän pelasi tänään tuloksen +3.

Kakko oli vaikeuksissa etuysillä, jonka hän pelasi neljä yli parin, mutta takalenkin tulos -1, riitti viemään hänet jatkoon pienimmällä mahdollisella marginaalilla. Hän jakaa kilpailussa sijaa T61 yhteistuloksella par.

”Tein alokasmaisen virheen, en ottanut kuumaan ja kosteaan ilmanalaan tarpeellisia suoloja mukaan kentälle. Ei tuolla pelkällä vedellä pärjää. Olo oli hyvin epämiellyttävä, kone piiputti pahasti, olin aivan puhki”, Kakko ruoski itseään.

”Hyvä nousuhan tuo oli onnettoman alun jälkeen. Mutta en voi antaa itselleni anteeksi huonoa valmistautumista. Onneksi pääsen lauantaina kierrokselle ensimmäisten joukossa heti aamulla.Täytyy pystyä pelaamaan hieman aggressiivisemmin viikonloppuna”, Kakko rakensi pelisuunnitelmaa kauden kahdelle viimeiselle kisakierrokselleen.

Mikko Ilonen karsiutui tuloksella +2 ja Mikko Korhonen tuloksella +1.

Ilonen oli pitkään menossa jatkokierroksille, kunnes ote herpaantui viiden viimeisen reiän aikana, jotka hän pelasi neljä yli parin.

”Birkkujen määrä oli hyvä. Vastaavasti missasin lyöntejä karheikkoihin sellaisiin paikkoihin, joihin ei olisi pitänyt päätyä. Niistä tuli poikkeuksetta bogey korttiin”, Ilonen luotasi kierrostaan.

Viikonlopun Ilonen viettää Hongkongissa ja lentää maanantaiksi Turkin Belekiin, jossa hän aloittaa valmistautumisen Race to Dubain ensimmäiseen finaalikisaan Turkish Airlines Openiin.

Eilen viimeisellä pelaamallaan reiällä epäonnistunut Mikko Korhonen taikoi tänään 67 lyönnin kierroksen. Kohokohta osui rei’ille 13 ja 14, joille hän viimeisteli molemmille eaglet. Jatkoonpääsy jäi lopulta yhden lyönnin päähän.

”Hyvän shown sain aikaan takaysille, ei ihan riittänyt tällä kertaa. Lopetus bogiin vähän harmittaa, eaglet 13:lla ja 14:llä tulivat hyvään saumaan. 14:llä löin wedgen sukkana satasesta sisään. Siinä pääsin vielä hyvin peliin mukaan, lopussa oli vielä pari hyvää birdie-paikkaa, mutta en vaan saanut sisään”, Korhonen kertasi päiväänsä.

Sami Sarpakunnas

Päivitetty Kakon kommentit kello 13.08

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)