9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Rory McIlroy taas kärkipäässä Hong Kongissa

Rory McIlroylla on edellisvuodelta parannettavaa kauden viimeisissä kisoissaan © Getty Images

Rory

Kahdeksan birdietä ja yksi bogey. Rory McIlroy oli oivasssa vauhdissa torstaina aamupäiväkierroksellaan.

”Olosuhteet olivat lähes täydelliset hyvälle scooraamiselle. Tuulta ei ollut nimeksikään ja viheriöt aamusta tuoreina. Onnistuin ottamaan etua tästä asetelmasta ja tekemään aina tärkeän hyvän avauskierroksen tuloksen”, McIlroy myhäili lehdistötilaisuudessa.

Vaikka Rory McIlroy on 21-vuotiana jo noussut maailmanlistan kärkikymmenikköön, ei voittaminen ole nuorukaiselle ollut ammattilaisaikoina kovinkaan helppoa. Ensimmäisen ykköstilansa hän saavutti Dubaissa alkuvuodesta 2009. Tuolloin iso johto supistui pohjois-irlantilaisen hapuillessa pahasti viimeisillä reiíllä. Toinen ykköstila on keväältä, tuolloin PGA Tourilla McIlroy löysi kaukana kärkiryhmien edellä hurjan hurmoksen, pelasi tuloksen 62 ja karkasi ylivoimaiseen voittoon.

Vastapainoksi top-ten sijoituksia ja niukkoja tappioita on turhan moneksi. Katkerin epäonnistuminen tuli heinäkuussa Openissa. St.Andrewsissa McIlroy kiersi Old Coursen ensimmäisenä päivänä tulokseen 63, toinen vaati 80 lyöntiä. Viikonloppuna miehessä oli hienosti ryhtiä, hän nousi kolmanneks joka tuntui varmasti lohdutuspalkinnolta. Kolmas oli hänen sijoituksensa myös PGA Championshipissa, kuten myös vuonna 2009 samassa kisassa.

Maailmanlistan kärkikymmenikköön noustakseen McIlroy on viimeisen kahden vuoden aikana siis voittanut kahdesti, näiden lisäksi muita top-ten sijoituksia on 22. Hong Kongissa hän on avauspäivän jälkeen suurin suosikki voittajaksi. Nimimiehistä Simon Dyson pelasi 64, Graeme McDowell 65.

McIlroylla ei ole enää mahdollisuuksia rahalistan voittoon. Ykköstila Hong Kongissa tai/ja Dubaissa kauden päätökisassa olisivat varmasti isoja askelia matkalla menestykseen isoissa kisoissa. Kaudella 2009 nuorukaisen kolme viimeistä lyöntipelikisaa toivat sijoitukset neljäs, toinen ja kolmas…

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje