11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Rory McIlroy edustaa Irlantia olympialaisissa

Rory McIlroy ilmoitti lyhyen ajan sisällä toisesta isosta päätöksestä elämässään. Hän edustaa olympialaisissa 2016 Irlantia.Kuva Getty Images

Pohjois-Irlannissa riemuitaan maanantaina julkaistusta uutisesta, jonka mukaan Royal Portrushissa käydään Open Championships vuonna 2019.

Corkissa, Irlannin puolella käynnistyy torstaina Irish Open ja yleisömenestys on taattu Rory McIlroyn osallistumisen myötä. McIlroyn suosio kasvaa kisassa potenssiin hänen ilmoitettuaan, että olympialaisissa McIlroy edustaa Irlantia. Toinen mahdollisuus olisi ollut Iso-Britannia & Northern Ireland.

Ratkaisu oli melko luonnollinen, sillä McIlroy on edustanut Irlantia jo amatöörinä, mm. Kotkassa pidetyissä juniorien EM-kisoissa, sekä ammattilaisten World Cupissa.

Irish Openia hän ei ole aiemmin voittanut, vihreän saaren tähdistä tässä ovat jo onnistuneet Padraig Harrrington sekä Shane Lowry. Graeme McDowell on kakkossuosikki, kolmen vuoden takaisen Open Championshipin sankari Darren Clarke on myös rivissä, mutta vire on ollut jo pitkään kateissa.

Irish Openissa on tarjolla kolmelle ensimmäiselle pelaajalle paikka Open Championshipiin. Tuolloin listalta suljetaan ne 20 joilla on jo lippu Royal Liverpooliin. Sijoituksen on kuitenkin oltava kymmenen ensimmäisen joukossa.

Roope Kakolla ja Mikko Korhosella tämä on upea porkkana. Heillä on edessään kolmen, jopa neljän kisan putki isoja kisoja. Irlannissa ja seuraavalla viikolla Saksassa kokonaispotti on molemmissa kaksi miljoonaa euroa, Ranskassa kolme miljoonaa. Scottish Openissa Aberdeenissa potti on lähes neljä miljoonaa.

Kakolla on takanaan kaksi epäonnekkaastikin päättynyttä kisaa. Nordeea Mastersissa hän karsiutui hyvän avauskierroksen jälkeen (70-78). Tuolloin mielialaa laski avauskierroksen jälkeeeen saamansa rangaistuslyönti pallon pudottua merkkausnastan päälle.

Itävallassa Kakko diskattiin hänen siirrätettyään mainoskylttiä tiiauspaikalla. Tuossa vaiheessa sijoitus oli 16.

”Fota Island on uusi tuttavuus. Peruskenttä sanoisin, ei mitään ihmeellistä. Kun tekee perusasiat hyvin on kaikki eväät menestykselle. Aion pelata kaikki neljä kisaa, maanantaina 30. kesäkuuta on vielä Open Championshipin karsinnat, jollei paikkaa sitä ennen tule,” hän suunnittelee.

Mikko Korhonen nuotitti yhdessä Kakon kanssa Fota Islandin kenttää jo tiistaina. Korhonen oli Itävallassa 24. Ansioita on reilut 59.000 euroa, seuraavat 3-4 kisaa ovat hänelle todella merkityksellisiä. Rahaa pitäisi loppuvuodesta tienata noin 200.000 työpaikan uusimiseksi.

”Muutama oikein hieno reikä löytyy radalta. Menen pelaamaan myös Ranskan kisan heinäkuun alussa, vaikka siinä kohden luki alunperin loma. Kun mahdollisuuksia annetaan, niihin on tartuttava.

Kaudella 2013 Korhonen jäi niukasti kortinuusimisesta. Tuolloin häneltä jäi keskikesällä 2-3 kisaa väliin loukkaantumisen vuoksi.

Kovaa tulostasoa odotettavissa

<a href=Mikko Ilonen pelasi edellisen kerran kisaa kesäkuun ensimmäisenä päivänä Nordea Mastersissa. Kuva Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/06/14053015514964.jpg">

Mikko Ilonen pelasi edellisen kerran kisaa kesäkuun ensimmäisenä päivänä Nordea Mastersissa. Kuva Getty Images

Mikko Ilosella on järjestyksessäään 300. ET:n kisa edessään.

” Veikkaan, että täällä tulostaso on kova, birdejä pitää saada aikaan. Oma peli tuntui keskiviikkona jämerältä. Tuli paljon onnistumisia, mikä antoi hyvän fiiliksen torstaille. Ja tässä kisassa on tunnelmaa luvassa, irlantilaiset ovat aidosti innoissaan pelistä ja tietysti Rory McIlroysta”, Ilonen raportoi keskiviikon golfsessionsa jälkeen.

Ilonen starttaa kierrokselleen Suomen aikaa kello 10.10 yhdessä Jose-Maria Olazabalin ja Rafa Cabrera -Bellon kanssa. Korhonen saa lähtöluvan kello 10.50, Roope Kakko joutuu odottamaan starttiaan pitkälle iltapäivään (16.10)

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje