18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Rory ja Luke sisuuntuneena Wentworthiin

Rory on valmis unohtamaan Augustan pettymykset.

European Tourilla menee lujempaa kuin koskaan, on todettu monissa yhteyksissä viimeisen vuoden aikana. Kiertueen ykköskilpailu BMW PGA Championship kerää kovimman pelaajakatraan mukaan Wentworthiin kautta aikojen. Voittoa kilpailussa puolustaa Simon Khan.
Luke Donald taipui viime viikon reikäpelimestaruus kilpailussa finaalissa Ian Poulterille. Voittaessaan Donald olisi istunut maailmanlistan ykköspaikalla maanantaina päivittyneellä listalla. ”Minusta tuntui, että minun olisi pitänyt voittaa tuo ottelu, mutten voittanut. Olin erittäin apeana sunnuntai illan ja ajattelin asiaa vielä maanantaina”, Donald tunteili. 33-vuotias englantilainen tuntuu ottaneen tuoreen kakkossijan harvinaisen raskaasti. Kommentit lehdistötilaisuudessa ennen alkavaa kilpailua kertovat paljon Donaldin turhautumisesta voittopaikan tuhraamiseen. ”Viime viikko oli suuri pettymys. Tavallaan olisin mielummin tippunut ensimmäisellä kierroksella, vaikka se on varmasti melko rajusti sanottu. Mietin paljon, mikä meni vikaa, mitä tein väärin – se on todella raskasta ja toivottavasti opin siitä”, Donald purkautui. ”Se alkaa olla todella raskasta, kun on paljon paikkoja, mutta viimeistely ontuu. En kuitenkaan enää mieti sitä ykköstiillä huomenna. Kun uusi kisa alkaa minun on oltava valmis”, Donald hekumoi maailmanlistan ykköspaikka mielessään.
Rory McIlroy oli varmasti Augustan takaysin ajan jokaisen golfarin sympatialistan kärjessä. Pohjois-Irlannin 22-vuotias supertähti olisi ehjällä viimeisellä kierroksella saanut vaatekaappiinsa halutun (mutta retron) vihreän takin. Takaysin romahdus kuitenkin vei Rorylta voiton lisäksi varmasti seuraavien öiden unet. ”Tottakai se satutti minua aika paljon. Olen kuitenkin jo iso poika ja minun on kestettävä se”, Rory mietti. McIlroy tottui amatööriaikoinaan voittamaan suuria kilpailuja. Ammattilaisuran kaksi voittoa kielii kuitenkin suurista paineista, jotka niskassaan nuorukainen pelaa viikosta toiseen. European Tourin suurimmassa kilpailussa mukana on kaikki hallitsevat major-voittajat. Kilpailun voittamiseen vaaditaan erittäin vahvaa kenttäpeliä ja tarkkuutta Ernie Elsin muotoilemilla viheriöillä. McIlroy saa ryhmäänsä ”kummipelaajansa” Darren Clarken, joka on auttanut Rorya uransa alkuvaiheessa ja Matteo Manasseron. Mannyn nopea nousu maailmantähdeksi on jopa hämmästyttävempi kuin McIlroyn – seurattavaa riittää. Nikke Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje