27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Roope Kakko tutulla ruoholla Portugalissa

Roope Kakolla on Portugalissa matkassa vaimon ja pojan lisäksi myös tukijoukkoihin lukeutuva isänsä Seppo. Kuva HLR Golf Academyn hallista Konalasta.

European Tourilla on kolme täyden fieldin kisaa jäljellä ennen Race to Dubai-sarjan neljää finaalikisaa. Roope Kakko pääsee Portugal Mastersin lisäksi mukaan kahdella seuraavalla viikolla käytäviin Hongkongin ja Australian osakilpailuihin.

Lauri Hämäläisen ja Roope Kakon matka jatkuu Portugalista Hongkongiin sekä Australiaan. Kuva Petri Timonen

Lauri Hämäläisen ja Roope Kakon matka jatkuu Portugalista Hongkongiin sekä Australiaan. Kuva Petri Timonen

Vaikka hän on tienannut kauden 24:ssa kilpailussaaan 163.000 euroa, tarvittaisiin vielä 60.000-70.000 euroa lisää 110:n joukkoon nousemiseksi. Yksinkertaistaen tämä toteutuisi esimerkiksi seuraavasti:

-Kuudes tai parempi sija Portugal Mastersissa nostaisi hänet varmasti kauden 2015 kortin haltijaksi

-Seitsemäs tai kahdeksas sija yhdistettynä kahdesta viimeisestä kisasta yhteen top 25-30 sijaan Hongkongista tai Australiasta toisi saman tuloksen.

Toki iso menestys kaukokohteissakin avaa portit, mutta Portugalin palkintopotti on näistä kolmesta suurin.

Roope Kakko tiedostaa tilanteensa, eikä peliväsymyskään vaivaa. Hän karsiutui St.Andrewsisa ja sai yhden ylimääräisen lepopäivän. Torstaina nopeana pelaajana tunnettu Kakko pääsee ensimmäisessä ryhmässä ( kello 10.00 Suomesssa) ulos.

Suuria tähtiä ei Portugalissa ole mukana, suosikkkilistalta löytyvät urallaan vielä nousukiidossa olevat Shane Lowry, Bernd Wiesberger sekä Tommy Fleetwood. Mikko Ilonen kiertää kaksi ensimmäistä päivää St.Andrewsin superyllättäjän Oliver Wilsonin kanssa.

Mikko Korhonen jäi St.Andrewsin kisan tavoin niukasti ulos, tiistaina arvonnan aikaan hän oli toinen varamies.

”Uhkun pelihaluja. Nyt haetaan tosissaan niitä isoja sijoituksia, kaikki pitää laittaa peliin ja olla sopivalla tavalla aggressiivinen, psyykata itsensä lentoon. Kenttä on ihan ok. Ehdoton etu minulle on väyläruoho, samaa bermudaa on Floridan kentillä, jossa talvisin treenaan ja pelaan”, hän määritteli tiistaina.

Haaste kärkipäähän sijoittumisesta on kova, sillä kauden ainoa top-ten sijoitus Kakolle (10.) tuli jo alkutalvesta Etelä-Afrikassa huomattavasti pienemmästä kisasta. Viimeisissä kuudessa paras sijoitus on 60., jatkoonpääsyjä näissä vain kaksi.

Challenge Tourin kautta kortin ET:lle kaudelle 2014 sai 15 pelaajaa, joista neljä on rahalistalla 110:n joukossa. Pelaamisen tahti on työpaikan uusintaa tavoittelevilla ollut kova. Kun tilastosta otetaan pois Kakko (24) kisaa, sekä kaksi vähiten pelannutta, on muiden 12:n keskimääräinen kilpailujen määrä ennen Portugalia huima 26,66. Kakko on siis pelannut keskimäärin vajaat kolme kisaa muita vähemmän.

Vastaavasti isommista kilpailuista ansionsa saavuttaneet rahalistan top-10 miehet ovat pelanneet keskimäärin vain 17,4 kisaa European Tourilla.

Kakolla on matkassa mukana harjoitusviikkoa Algarvessa viettävä vaimo Minea Blomqvist-Kakko, joka jatkaa Portugalista Etelä-Afrikan osakilpailuun sekä pariskunnan poika Elmeri.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)