5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista

5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Roope Kakko: Kyynel tuli silmään

Roope Kakon voitto tuli lopulta näytöstyyliin kolmen lyönnin erolla Scott Henryyn. Kuva Getty Images

Kakko teki hurjan nousun maailmanlistalla

Madeiralla ET:n ja CT:n yhteiskisan voittanut Roope Kakko kiipesi maanantaina päivitetyllä World Rankingilla sijalle 255. Hänen listasijoituksensa ennen viime viikon turnausta oli 514:s.

Mikko Ilosen sijoitus (106:s) säilyi ennallaan. Mikko Korhonen paransi hieman asemiaan ollen nyt sijalla 381.

Maailmanlistan Top 10:ssä ainoa nousija oli Rickie Fowler (5.). Dustin Johnson (edellisviikon 5.) putosi seitsemänneksi ja Justin Rose kahdeksanneksi (edellisviikon 7.).

Skotlannin reikäpeliturnauksen ykkönen Kiradech Aphibarnrat löytyy nyt sijalta 67 (edellisviikon 92.). PGA Tourin kisan Virginiassa voittanut Troy Merritt (99:s) kampesi hänkin sadan joukkoon.

MK

Madeiran ET-kisa pelattiin käytännössä kahteen kertaan . Maaliskuussa kierrokset jäivät yhteen kovan tuulen ja sateen vuoksi. Kakko, Antti Ahokas ja Jaakko Mäkitalo lähtivät myös heinä-elokuun vaihteeksi siirrettyyn tapahtumaan mukaan.

”Olin käytännössä koko talven valmistautunut tähän tapahtumaan. Tiesin, että osaan rakentaaSanta da Serran kentälle sopivan pelisuunnitelman. Ajatus oli selkeä ennen molempia tapahtumia, voitto veisi ET:lle. Siihen uskoin alusta loppuun myös tämän viikonlopun aikana,” Kakko kertoi sunnuntaina voiton varmistuttua.

Viimeinen kierros oli lähtökohdiltaan mielenkiintoinen. Pontus Widegren oli lyönnin edellä, edellisvuoden kakkonen Scott Henry samassa tuloksessa. Kolmikko pelasi yhdessä ja Scott aloitti terävimmin siirtyen johtoon.

Kakko otti ohjat käsiinsä pian tämän jälkeen kolmella perättäisellä birdiellä, kympillä ( par-nelonen) hän teki vielä kisankulkuun oleellisesti vaikuttaneen eaglen.

”Ei näissä tilanteissa kannata lähteä kaveria vastaan pelaamaan tai kyttämään. Omaa peliä ja suunnitelmia toteutin onnistuneesti. Tiesin, että olen lähipelissä ja putissa iskussa, samoin päätös siitä, milloin hyökätään ja missä tilanteissa pelataan varmemmin oli takaraivossa,” Kakko taustoitti taktiikkaansa.

Se on siinä. <a href=Roope Kakko ja Late Hämäläinen juhlivat uran ensimmäistä European Tourin voittoa. Kuva Getty images" src="/wp-content/uploads/2015/08/15080220283428.jpg">

Se on siinä. Roope Kakko ja Late Hämäläinen juhlivat uran ensimmäistä European Tourin voittoa. Kuva Getty images

”Herkkä hetki tuli 16:lla kun pelasin niin hyvin kuin vain voin. Asiat menivät kannaltani hyvään suuntaan ja voitto alkoi lähestyä. Kyynel tuli silmäkulmaan, oli vaikeaa olla miettimättä kuinka pitkään olin tästä ET:n voitosta uneksinut. Caddieni Late Hämäläinen antoi minulle laulunsanoja joita hyräilin pystyäkseni keskittymään, ” Kakko kertoi tunnelmista.

Itseluottamus koetuksella

Kakko listaa voitonavaimista tärkeimmäksi itseluottamuksen löytämisen ja pidättäytymisen oikeissa asioissa.

”Kävin huolellisesti lauantai-iltana läpi niitä asioita joita sunnuntain kierroksella tulee eteen. Itseluottamuksen rakentamisen kanssa olen tehnyt hurjasti töitä jo pitkään. Minni ( Blomqvist-Kakko) on ollut tässä korvaamaton apu. Hän on aina jaksanut uskoa mahdollisuuksiini, eikä ole antanut minun vajota epätoivoon huonoina hetkinä”.

Suuret tavoitteet vuoteen 2016

Voittajakategoria avaa Kakolle portit kaikkiin ET:n kisoihin loppukaudeksi lukuun ottamatta neljää Race to Dubain finaalikisaa. Niihinkin hän voi päästä, jos isoja menestyksiä tulee syksyllä.

”En ole kisaohjelmaani vielä lyönyt lukkoon. Uskon, että pelaan varsin harkiten ET:n kisoja loppukaudesta. Pääpaino tulee nyt menemään svingitekniikan parantamiseen sekä Suomessa, kuin myös USA:ssa talven aikana. Haluan olla valmiina ja hyvässä iskussa kun kisakausi 2016 käynnistyy.

Kakko on ilmoittautunut Challenge Touriin kuuluvaan Gant Openiin Turun Ruissaloon 13.8-16.8.

”Tuohon kisaan osalistumista täytyy nyt harkita monelta kannalta. Ratkaisu syntyy varmasti alkuviikosta,” hän puntaroi sunnuntaina.

Teemu Tyyr

Roope Kakko

Synt. 13.2.1982

Pituus 183cm

Naimisissa Minea Blomqvist-Kakon kanssa

poika Elmeri, syntynyt 2010

Harrastukset: kaukalopallo, jääkiekko, elokuvat

Koulutus: ylioppilas

Valmentaja: Mika Piltz

Manageri : Olli Marttinen

Yhteistyökumppanit:

Mandatum Life, Asuntosäätiö, Finnair

Kuuluu Golfliiton olympiatiimiin

Saavutukset amatöörinä.

1.Miesten Suomenmestaruus 2002

1. 21-vuotiaiden SM-kisat

1. 3x juniorien SM-kultaa eri sarjoissa.

Skotlannin avoimet mestaruuskilpailut 2004,.toinen

Sherry cup , Espanja, kolmas

Volvo Finnish Open 2004, voitto

-Oli kautta aikojen toinen amatööri joka voitti Challenge Tourin kisan

tasoitus ammattilaiseksi siirtyessä +4,2

Ammattilaiseksi 5.7.2004

-Voitot Challenge Tourilla 2004 Volvo Finnish Open ( amatöörinä)

Oman 2013

CT:n rahalistan kahdeksas 2013

European Tourilla 85 kisaa, kuusi top-ten sijoitusta joista yksi voitto

Madeira 2015

Uran kokonaisansiot noin 591000 euroa

Maailmanlistalla voiton jälkeen nousee 250:n ensimmäisen joukkoon.

Paras sijoitus 208. vuoden 2013 päättyessä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)

  birdy says:

  Upeeta, mahtavaa, sekä Kakolle että suomalaiselle golfille! Enemmän tietävät ovat kylläkin lähiajan jatkosta sitä mieltä, että kannattaisi keskittyä pelaamaan ja kehittää sitä tärkeämpää puolta eikä langeta suomalaiseen kilpagolfin perisyntiin, että hakee itseluottamusta rangelta. Kovin moni ei ole sitä sieltä löytänyt..

  Jussi says:

  Pelaamattomuus on vienyt Ilosen tämän vuoden ihan kiville. Sopivassa rytmissä kisoja ja välillä viikon parin tauko. Sitä odotan nyt Roopelta ja toiselta toivoltamme Mikko K.

  Poke says:

  Erittäin paljon onnea Roopelle, perheelle ja taustajoukoille! Ihmeellisen vähän näillä golfpisteen kommenttipalstoilla asiaa kommentoidaan. Suomigolfin historiassa harvinainen ja merkittävä teko, etenkin Roopelle itselleen aivan unelma. Miksi Chip Greenside, TS tai moni moni muu vakikommentoija ei ole asiasta mitään sanonut? Hereillä nyt, helvetin hienoa saada kolme kovaa tastelemaan vaikkapa ruotsalaisia vastaan. Jakakaa niitä ohjeita sitten, kun siellä olette itse olleet pelaamassa (siis ET:llä) tai kun siellä pelaatte. Tsemppiä loppukaudelle Roope ja Mikot 🙂