[14][27]

[14][27]

Rock heitti apinan niskastaan

Hymyilyttäähän se. Robert Rock varmisti työpaikkansa European Tourille kahdeksi seuraavaksi vuodeksi. © Getty Images

Robert Rock voi huokaista helpotuksesta. Yhdeksän vuoden ura European Tourilla tuotti sunnuntaina englantilaiselle ensimmäisen voiton kiertueella. Rock pelasi BMW Italian Openin viimeisen kierroksen viisi alle parin ja voitti yhteistulokselle -21. Tanskalainen Thorbjörn Olesen käväisi johdossa, mutta kisaa lauantaista asti johtanut Rock otti lopulta oman paikkansa takaisin. Olesen pelasi sunnuntaina hurjan tuloksen 62. Rock on kolmesti sijoittunut toiselle sijalle ET:n kisassa. Rockin voitto on kauden esityksien perusteella melkoinen yllätys. Englantilainen on viimeksi sijoittunut kymmenen parhaan joukkoon ET:n kisassa joulukuussa. Ensi viikolla 34-vuotias Rock pelaa uransa ensimmäisessä U.S. Openissa.

Thorbjörn Olesen pelaa itseään kohti nuorten eurooppalaisten huippua.  &copy Getty Images

Thorbjörn Olesen pelaa itseään kohti nuorten eurooppalaisten huippua. &copy Getty Images

Toista sijaa Torinossa jakoivat Thorbjörn Olesen ja Gary Boyd tuloksella 20 alle parin. Olesen pelasi viime kauden Challenge Touria, jolla voitti ensimmäisen kisan, johon osallistui. Kauden päätteeksi 21-vuotias tanskalainen oli CT:n rankingissa kolmantena. Tanskalaiselle Torinon kisa oli jo kauden kolmas top-10 -sijoitus. Onko Olesen kauden tulokas? Viime vuonna ET:n tulokkaan palkinnon pokannut Matteo Manassero pelasi Torinossa viimeisen kierroksensa neljä alle parin ja nousi jakamaan kahdeksatta sijaa. Samoille sijoille Manasseron kanssa päätyi sunnuntaina kaksi alle pelannut Francesco Molinari. Mikko Ilonen pelasi sunnuntain kierroksensa tulokseen 71. Yksi alle sujunut kierros piti suomalaisen sijaluvun suunnilleen samana, lahtelainen jakoi 52. sijaa. ”Tasaista köpöttelyä pelini oli 14:lle. Sitten sekosi rytmi parin reiän ajaksi , jouduimme ohittamaan edessä olevaa ryhmää. Minä ja pelikaverini Wade Ormsby hösläsimme niille molemmille väylille bogeyt. Lopputulos 71 ei hurraahuutoja aiheuta”, Ilonen kiteytti päivänsä. Ilonen on pelannut kauden 2011 aikana yhdeksän kisaa ja päässyt jatkoon hyvällä prosentilla. Kuudesta loppuun asti pelaamastaan kisasta Ilonen on netonnut reilut 70 000 euroa. Sillä lohkeaa Race to Dubai -rahalistalla tässä vaiheessa paikka 140 parhaan joukossa. Ilonen pelaa seuraavan kerran juhannusviikollä Münchenissä. Ilari Ceder