11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Ricky Barnes antoi Tiger Woodsille näytöksen

Rickie Fowler on Memorialissa suuren mahdollisuuden edessä © Getty Images

Tiger

Tiger Woods oli lauantaina sivuosassa Ricky Barnesin saatua vauhdin päälle &copy Getty Images

Rickie Fowler piti kärkitilansa Jack Nicklauksen isännöimässä kilpailussa vaikka birdien tekeminen ei nuorukaiselle alkukierroksella lauantaina luonnistunutkaan. Kierrostulos 69 varmisti kuitenkin kolmen lyönnin johdon Ricky Barnesiin joka loisti pelaamalla 62. Fowler on ollut itse varmuus, hän teki kisan toistaiseksi ainoan bogeynsa avauspäväinä toisella reiällä. Caddienä viikon sopimuksella toimiva Dave Darr, Fowlerin entinen valmentaja Oklahoman yliopistosta on ollut kisan aikana vaikuttunut suojattinsa esityksestä.

”Rickie on aina ollut hyvä pallonlyöjä sekä puttaaja. Nyt hän pelaa aiempaa maltillisemin ja viisaasti. Kun olimme syömässä, havaitsin kuinka tarkasti hän noudattaa ruokavaliotaan sekä tankkaa oikeaoppisesti kentällä. Lisäksi Rickie on kurinalainen treenaaja fysiikkansa suhteen, aamukierroksen ollessa edessä hän heräsi ennen viittä tehdäkseen treenarinsa kanssa harjoituksen, Darr suitsutti.

Barnes sai pitkästä putista puhtia

Ricky Barnes pääsi pelaamaan lauantaina Tiger Woodsin ja Dustin Johnsonin kanssa. Entinen US Amateurin voittaja on ollut kuluvalla kaudella pari luokkaa edellisvuotta parempi. Tuolloin hänellä oli huippuhetkensä yhdessä kisassa, US Openissa Barnes oli kakkonen, muita top-ten sijoituksia ei tullutkaaan. Kuluvalla kaudella niitä on jo neljä.

”Sain hyvän ja onnekkaankin lähdön kierrokselle. Ensimmäisellä viheriöllä yli kymmenmetrinen birdieputtini upposi, jos se olisi mennyt ohi, paluuputtiin olisi jäänyt varmasti matkaa yli kaksi metriä, Barnes arveli.

”Varsinkin rautalähestymisenä olivat erinomaisia. Olosuhteet olivat puolellani, lyön muita matalampaa kaarta, usein myös pituudeltaan 80-85 prosentin mittaisia joissa on vähemmän spinniä. Niitä oli näille hyvin pitäville viheriöille edullista pudottaa. Olen myös talven aikana harjoitellut enemmän kuin aiempina vuosina, se on tuonut varmuutta peliini, Barnes arveli.

Tilastojenkin mukaan Tigerin kanssa pelaaminen on vaikeaa. Toisenlaisia tarinoita on myös, 1990-luvun lopulla sekä Jim Furyk että Paul Goydos ovat pelanneet Woods merkkarinaan tuloksen 62 . Woods kiersi nyt tulokseen 69.

”Koko ryhmämme pelasi varsinkin viimeiset seitsemän reikää oikein hyvin” , Barnes luonnehti kolmikon peliä joka keskeytyi iltapäivällä ukkosen uhan johdosta. Kierros saatiin kuitenkin pelattua loppuun.

Sunnuntaina Barnes mittaa paitsi oman, myös Rickie Fowlerin paineenkestokyvyn. Kolmanenneksi kärkiryhmään tulee Tim Petrovic joka hänkin tavoittelee uransa ensimmäistä voittoa, aiempia yrityksiä on peräti 278. Justin Rose on kakkosryhmässä, hän tarvitsee voittaakseen paitsi hyvän oman kieroksen, myös ainakin Fowlerin otteen ripsumista. Phil Mickelsonin toiveet voitosta ja Tigerin ohittamisesta Word Rankingilla ovat teoreettiset, eroa on kahdeksan lyöntiä.

Kestääkö

Kestääkö Rickie Fowlerin kantti kolmen lyönnin johtoasemassa? Ykköstila voisi hellyttää myös USGA:n pomomiehet antamaan hänelle kutsukortin US Openiin &copy Getty Images

Pöytä on kuitenkin katettu 21-vuotiaalle Rickie Fowlerille jonka ykköstila olisi PGA Tourin pomomiehille pienen lottovoiton arvoinen.

Mahdollisesta voitosta huolimatta Fowler joutuu ahertamaan jo maanantaina 36 reikää US OPenin karsinnoissa joita pelataan USA:ssa 13:lla eri kentällä. Ohiossa pelattavassa kisassa on mukana 120 pelaaja joista 15 ensimmäistä saa paikan Pebble Beachin kisaan.

USGA antoi heti Mastersin jälkeen Tom Watsonille villin kortin, aiemmin tällä viikolla kutsu kisaan kolahti Vijay Singhin postiluukusta. Tuntematta tarkemmin USGA:n toiminnan tilanteessa elämistä, voisi kuvitella, että Fowlerin kutsuminen mahdollisen Memorial Tournamentin voiton jälkeen olisi erinomainen veto.

Nikke Tyry

Rickie Fowlerilla on seuraavien kolmen päivän aikana näytön paikka. Uran ensimmäinen voitto PGA Tourilla on tarjottimella, hän on lyhyellä PGA Tourin ammattilaisurallaan ollut jo kuudesti top-tenissä ja kahdesti kakkosena, lisäksi ansiolistalla on yksi tappio uusinnassa Nationwide Tourilla.

Fowler on kiertänyt Nicklauksen Muirfield-kenttää tuloksin 65-66 joka sivuaa kahden kierroksen ennätystä.

-Pelini kulki varsin hyvin, itseluottamut on korkealla ja oli makeaa nähdä nimensä leaderboardin kärjessä. Se ei uskoakseni viikonloppunakaan vaikuta minuun muuten kuin positiivisesti, Fowler vakuutti.

Maailmanlistalla 52:na olevalla Fowlerilla ei ole vielä paikkaa US Openiin, hän osallistuu maanantaina 36 reiän karsintoihin. Vuosina 2008-2009 hän pääsi amatöörinä pelatessaan mukaan kisaan jolle olisi nyt ennakkoon yksi suurimmista väriläiskistä.

ps. Rickie Fowlerin mainion swingisarjan löydät keskiviikkona ilmestyneestä Golf Digestista.

Justin

Justin Rose on kolkutellut kärjen tuntumassa PGA Tourilla vuodesta 2006 &copy Getty Images

Justin Rose on kakkosena ja kirittää nuorta jenkkiä. Heinäkuussa 30 vuotta täyttävä Rose voitti toki kertaallee ET:n rahalistan, mutta USA:ssa hän on saanut ikuisen kakkosen leiman päälleen. Maailmanlistalla kuudentenakin käväissyt Rose ei ole voittanut vielä yhtään kisaa 161 yrittämällä, joten apinan harteilla täytyy olla melkoisen iso.Varsinkin kun läheltä piti paikkoja on todella runsaasti, top-ten sijoituksiakin 28. Viikonloppuna tilanteen korjaaminen vaatisi kovassa seurassa itsensä voittamista.

Phil Mickelsonilla on eroa Fowleriin seitsemän lyöntiä. Paineet siitä, että hän saavuttaisi voiton ja ohittaisi Tigerin maailmanlistalla tulevat automaattisesti yleisön ja median puolelta. Vasuri on usein takaa-ajotilanteissa hieman kärsimätön, kova yritys on johtanut pelin ja henkisen selkärangan katkeamiseen useasti jo ennen ratkaisureikiä.

Tiger Woods esiintyi varsin rentona ja hyväntuulisenä median edessä perjantain kierroksen jälkeen.

-Pelasin varsin hyvin, paremmin kuin avauspäivänä. Hieman onnekkaammalla putttaamisella olisin voinut saavuttaa huomattavasti paremman tuloksen. Haasteeni on se, että olen pelannut varsin vähän harjoitus-ja kisakierroksia, kuntoon pääseminen vaatii aikaa, Woods määritteli.

Memorialissa aikaa ja reikiä kärjen tavoittamiseen lienee liian vähän, Tigerin edellä on 19 pelaajaa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje