Pulkkasen hyvä tahti hiipui takaysillä – myös Samoojan kiri jäi piippuun - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Pulkkasen hyvä tahti hiipui takaysillä – myös Samoojan kiri jäi piippuun

Kierroksen loppupuolella heikosti sujuneet rautalyönnit toivat muutaman bogin Tapio Pulkkasen korttiin. Kuva: Getty Images

Korkeat sijoitukset ovat karkaamassa suomalaisilta English Championshipissä.

Englannin Hertfordshiressä meneillään olevassa European Tourin kilpailussa lyönnin turvin jatkoon päässeet Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja eivät onnistuneet hyödyntämään lauantaina ”moving daytä”. 70 lyönnin raja jäi rikkomatta, eikä kaksikko taistele päätöspäivänä kovimmista sijoituksista English Championshipissä.

Pulkkanen sai samanlaisen alun kierrokselleen kuin aiempinakin päivinä tehtyään heti kättelyssä kaksi birdieä. Edes etuysin puolivälissä tulleet peräkkäiset bogit eivät haitanneet tahtia, kun Pulkkanen iski viiden seuraavan reiän jaksossa neljä birdieä.

”Hattu-Tapio” ennätti tässä vaiheessa nousta jo top 20:een, mutta kierroksen loppu oli häneltä vaisu. Pulkkanen teki viimeisellä kolmanneksella kolme bogia päätyen tulokseen 70. Hän jakaa 57. sijaa kokonaistilanteessa kuusi alle, kun iso osa kärkipään ryhmistä odottelee vielä kentälle pääsyä.

”Aika nihkeä tunnelma tällä hetkellä. Löin huonoja rautoja loppuun ja niistä tuli bogeja korttiin” sanoi Pulkkanen, joka oli ennen lauantain kierrosta tehnyt kentän viimeisellä kolmanneksella vain yhden bogin.

Pulkkanen on tilastoinut Hanbury Manorin kentällä 17 birdieä, joista kahdeksan on tullut rei’illä 1–4. Ongelmallisimpia reikiä ovat puolestaan olleet viitonen ja kuutonen, jotka hän on pelannut yhteensä viisi yli.

Kalle Samoojan käyrä on ollut kilpailun edetessä laskeva. Kakkosella tulleen birdien jälkeen hän teki tuplabogin viitosella, mutta päätti ulosmenon vahvasti kolmeen peräkkäiseen birdieen. Takaysillä turkulaisen ainoiksi parista poikenneiksi reikätuloksiksi jäi kaksi bogia.

Tuloksen 71 pelannut Samooja on lyönnin päässä Pulkkasesta jakaen 65. sijaa.

”Tiivistettynä tuollainen lauantaiaamun läpikävely. Ei vain oikein ole mies pelipäällä. Pelin osa-alueet olisivat kyllä vaikka mihin, mutta jostain pitäisi löytää vähän kiihoketta. Talsitaan viimeinen kierros maaliin ja suunnistetaan kohti Walesia”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Päivän parhaasta tuloksesta on vastannut Marcus Armitage (-13), joka on noussut jakamaan kakkostilaa vasta noin tunnin kuluttua starttaavien Laurie Canterin ja Dean Burmesterin kanssa. Kärjessä on Burmesterin seurakseen viimeiseen ryhmään saava Andy Sullivan (-14).

Lue seuraavaksi: Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen jatkokierroksille English Championshipissä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje