16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Pulkkasella ja Välimäellä mainio avauspäivä Valderraman taikametsässä

Tapio Pulkkanen oli erittäin tyytyväinen päiväänsä Valderraman European Tour -kilpailussa. Kuva: Getty Images

Mikko Korhoselta ja Kalle Samoojalta vaaditaan perjantaina venymistä pelien jatkumiseksi viikonlopun kierroksilla.

Tapio Pulkkanen oli erinomaisessa vireessä torstaina vaativissa olosuhteissa Real Club Valderraman kentällä Sotograndessa käynnistyneessä Andalucia Mastersissa. Pulkkanen jakoi tuloksellaan 71 (par) 10. sijaa päivän pelitapahtumien oltua loppusuoralla.

Kierroksensa 10. reiältä aloittanut Pulkkanen pelasi ensimmäisen kenttäpuoliskon ehyesti: ainoa parista poikennut reikätulos oli toiseksi viimeisellä tullut birdie.

Takaysillä (1–9) tapahtumia riitti päivän toisen birdien ja kahden bogin edestä.

”Erittäin hyvä päivä taikametsässä. Löin palloa hyvin ja pelistrategia toimi jokseenkin hyvin. Putteja jäi vähän kentälle, mutta on kyllä vaikeat griinit säkittää varsinkin tuossa tuulessa”, Pulkkanen sanoi.

Pulkkanen on kisan kärjessä olevaa Ranskan Julien Guerreria (67) neljä lyöntiä perässä. Viidettä sijaa jakaviin pelaajiin matkaa on kolmen lyöntiä vähemmän.

Sijaa 23 jakava Sami Välimäki on tasaisessa kilpailussa lyönnin päässä Pulkkasesta. 72 lyönnin kierros sisälsi kaksi birdieä ja kolme bogia.

”Hyvä rundi tänään. Tiiltä ulos ja lähipeli oli hyvää, mutta raudat vähän takkusivat. Huomenna kun raudat osuu vähän paremmin, niin hyvä tulee”, Välimäki kertoi.

Mikko Korhosella ja Kalle Samooja oli torstaina huono päivä. Ensin mainittu jakaa 89. sijaa 76 lyönnin kierroksellaan, jonka ainoaksi kohokohdaksi jäi Valderraman ykkösellä tullut birdie.

Korhoselle kirjattiin peräti kuusi bogia, joista viisi kolahti 41 lyöntiä vaatineella jälkimmäisellä kenttäpuoliskolla.

”Tiiltä olin erittäin hyvä tänään, raudat olivat heikkoja eivätkä putitkaan oikein uponneet. Tuuli oli toki kova ja kenttä haastava, mutta tuntui että pelasin huonosti. Vähän loppui energiat etuysin jälkeen, aikamoista taistelua se tuolla on. En ihan jaksanut vääntää loppuun asti”, Korhonen kommentoi.

Tuloksen 77 pelannut Samooja (T99) mahtuu niukasti sadan joukkoon. Ulosmenossa tuli kahdeksan parin ohella kakkoselle kirjattu tuplabogey. Takaysi oli huomattavasti kirjavampi sisältäen kahden birdien ohella kolme bogia ja yhden tuplabogin.

Molempien on pelattava perjantain kierros parin tuntumaan, jotta urakka ei pääty ennen aikojaan.

Kilpailun johdossa olevalla Julien Guerrierilla on lyönnin etumatka viime viikolla Madridissa kotimaansa avoimet voittaneeseen Rafa Cabrera Belloon. Guerrierin maanmies Romain Langasque täydentää kärkikolmikon tuloksellaan 69.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje