Pulkkanen Scottish Openin finaalikierrokselle – Välimäki ei selvittänyt toista karsintarajaa - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Pulkkanen Scottish Openin finaalikierrokselle – Välimäki ei selvittänyt toista karsintarajaa

Tapio Pulkkanen pelasi Skotlannin tasokkaassa kilpailussa toisen kuutosella alkavan kierrostuloksen. Kuva: Getty Images

Tapio Pulkkasen mielestä viilentynyt putteri johtui hankalammista lipunpaikoista.

Tapio Pulkkanen (-4) käytti Renaissance Clubilla North Berwickissä meneillään olevan Scottish Openin kolmanteen kierrokseen 69 lyöntiä. Esitykseensä tyytyväinen Pulkkanen kohensi asemiaan viidellä pykälällä nousten jaetulle 57. sijalle.

Pulkkasen tasapainoinen kierros sisälsi yhden etuysillä ja kaksi jälkimmäisellä kenttäpuoliskolla tullutta birdieä. Ainoan boginsa hän teki par-viitosella, kentän 10. reiällä.

”Hyvä kierros tänään. Ehkä putteri ei ollut niin lämpöinen kuin aikaisempina päivinä. Vaikeita lippuja on viritetty ja sen vuoksi jää helposti pidempiä putteja jäljelle. Tästä kuitenkin hyvä jatkaa huomiselle samalla konseptilla”, Pulkkanen kertoi.

Sami Välimäen (+1) puhti ei riittänyt lauantaina asetetun toisen karsintarajan selvittämiseen. Hän pelasi kisan kolmantena päivänä tuloksen 74, ja jäi neljän lyönnin päähän finaalikierroksesta.

Kuudennella reiällä bogin tehnyt korjaili tilannettaan seiskalla ja kympillä tulleilla birdieillä, ja oli tässä vaiheessa hyvää vauhtia kampeamassa itseään cut-rajan oikealle puolelle. Hankala jatko sinetöi kuitenkin hänen kohtalonsa: Välimäki teki toisen birdiensä jälkeen kaksi peräkkäistä bogia ja tuplabogin 15. reiällä.

Scottish Openissa 72 parasta ja samaan tulokseen yltäneet etenivät sunnuntain kierrokselle.

European Tourin Rolex-sarjaan kuuluvan turnauksessa Belgian Thomas Detry ja Englannin Matthew Fitzpatrick (-14) suistivat kisan puolivälissä kärjessä olleen Jon Rahmin paalulta. Kärkiryhmässä sunnuntaina pelaava kaksikko on espanjalaista lyönnin edellä.

Kilpailua 10. reiän jälkeen johtanut Lee Westwood (-10) teki 11. ja 13. reiällä tuplabogin ja putosi tuloksen 71 myötä neljän lyönnin päähän kärjestä jaetulle kahdeksannelle sijalle, jossa muun muassa keikkuvat 48-vuotiasta englantilaista vuoden verran vanhempi, Euroopan Ryder Cup -joukkueen kapteeni, Irlannin Padraig Harrington sekä päivän kovimmat lukemat, 63, iskenyt paras pohjoismaalainen, Ruotsin Alexander Björk (-10).

Tapio Pulkkanen aloittaa Scottish Openin päätöskierroksen kello 10.16 Suomen aikaa, seuranaan Japanin Masahiro Kawamura (-4). Johtopallossa pelaavien Thomas Detryn ja Matthew Fitzpatrickin lähtöaika on kello 15.16.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje