11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Pulkkanen Rory McIlroyn parina perjantaina – Finaalin voitosta luvassa hirmuinen potti

Rory Mcilroy saa perjantaina tähyillä Tapio Pulkkasen avauksien perään. Kuva: Getty Images

Tapio Pulkkanen on kovassa painekattilassa perjantaina, kun hän lähtee kentällä viimeisessä ryhmässä Rory McIlroyn kanssa.

Sami Välimäen 11. sija on suomalaispelaajien kautta aikain paras saavutus Euroopan kiertueen kauden kokonaiskilpailussa Race to Dubaissa. Avauskierroksen jälkeen toista sijaa jakava Tapio Pulkkanen on parhaimmillaan ollut rankingissa 78:s vuonna 2018, joten tänä vuonna hän tekee uuden ennätyksensä – vaikka jäisi finaalin viimeiseksi.

Avauskierroksen perusteella Pulkkanen ei kuitenkaan kamppaile lohdutuspalkinnoista, vaan kärkipään sijoituksista. Toiseen kisapäivään hän lähtee viimeisessä ryhmässä, kaikki kierrokset pelataan käännetyssä järjestyksessä, itsensä Rory McIlroyn kanssa kello 10.45 Suomen aikaa.

Tämänhetkisen sijoituksen myötä Pulkkanen nousisi rankingissa sijalle 19 – ja pokkaisi palkintorahaa jaetusta kakkossijasta noin 600 000 euroa.

Välimäen ranking-ennätyksen rikkominen kuitenkin edellyttäisi voittoa tai vähintäänkin yksin otettua kakkossijaa. Samalla lihoisi pankkitili poskettomilla summilla: ET:n peruskaavasta poiketen finaalin voittaja ansaitsee kolme miljoonaa dollaria, eli noin 2,65 miljoonaa euroa ja kakkonen miljoonan (883 000 euroa).

Viidennestä sijasta hyvitetään 441 000 euroa, kymmenennestä 118 000 euroa, 20:nnesta 66 000 euroa ja 30:nnesta lähes 49 000. Hännänhuippukin pokkaa reilut 20 000 euroa – isoista rahoista siis pelataan.

Lisäksi kokonaiskilpailun viisi parasta pelaaja jakaa keskenään viiden miljoonan dollarin bonusrahat.

Yhden kierroksen jälkeen ei toki kannata vielä mennä spekulaatioissa liian pitkälle. Se voidaan kuitenkin todeta, että Pulkkanen sai kilpailulleen lähes parhaan mahdollisen alun.

Edellä on ainoastaan edellämainittu Rory McIlroy, joka käytti avauskierrokseensa 65 (-7) lyöntiä. McIlroylla ei kuitenkaan enää ole mahdollisuutta viedä nimiinsä kokonaiskisaa, jossa hän nousisi voitolla neljänneksi.

Samassa tuloksessa (67/-5) Pulkkasen kanssa ovat sisarkenttä Firella sunnuntaina voittoa tuuletellut Tanskan Joachim B. Hansen sekä Etelä-Afrikan Christiaan Bezuidenhout.

Tasaista meno kärkipäässä on, sillä vain lyönnin Pulkkasta huonommin kisan avasi peräti kymmenen pelaajaa, joiden joukossa on myös rankingkärki Collin Morikawa.

Morikawa otti melko vahvan kiinnityksen kokonaiskisan voittoon jo torstaina, kun lähin takaa-ajaja maanmies Billy Horschel hyytyi torstaina tulokseen 74 (+2). Rankingissa kolmantena oleva Jon Rahm ei finaalissa pelaa. Neljäntenä oleva Tyrrell Hatton teki torstaina tuloksen 70 (-2). Hän jakaa sijaa 20.

Saman tuloksen tekivät myös rankingissa sijoilla kuusi ja seitsemän olevat Matt Fitzpatrick ja Paul Casey, joilla on viimeisinä pelaajina mahdollisuus vielä voittaa kauden kokonaiskilpailu. Ranking-viitonen, Australian Min Woo Lee jäi torstaina tulokseen 72(par).

Lue seuraavaksi: Eagle päätösreiälle ja paalulle – Tapio Pulkkanen käynnisti finaalin loistavasti

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje