11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Eagle päätösreiälle ja paalulle – Tapio Pulkkanen käynnisti finaalin loistavasti

Getty Images

Tapio Pulkkanen kertoi kisan alla luottavansa omaan tekemiseen ET:n finaalikentällä – se näkyi torstaina miehen otteissa.

Tapio Pulkkanen käynnisti uransa ensimmäisen Euroopan kiertueen finaalikilpailun, DP World Tour Championship -kilpailun Dubaissa upeasti. Jo aamun toisessa peliryhmässä kentälle lähtenyt Pulkkanen käytti kierrokseensa 67 lyöntiä (-5) tehtyään viisi birdieä, eaglen ja kaksi bogia.

Oman kierroksensa jälkeen Pulkkanen kisaa. Lyönnin päässä on viisi miestä. Heidän joukossaan on myös kisan kaksi kertaa voittanut Rory McIlroy, joka on kierrostaan neljä alle parin kuuden pelatun reiän jälkeen.

Voimasuhteet tulevat päivän mittaan kuitenkin todennäköisesti ainakin jonkin verran muuttumaan, sillä kisaan lähdettiin käännetyssä järjestyksessä eivätkä kaikki rankingin kärkipään pelaajat vielä ole kisaansa edes käynnistäneet.

Etenkin kierroksen alkupuolella Pulkkasen avauspeli oli vielä hukassa ja lyönnit karkasivat väylien sivuun. Jos draivaaminen vielä olikin hakusessa, niin rautapelillä suomalainen paikkasi paljon. Rautalyöminen oli todella vahvaa ja Pulkkanen naulasi useaan otteeseen lähestymisensä aivan lippuun kiinni.

Myös puttipeli oli vakuuttavaa. Etenkin pitkiä par-pelastuksia suomalainen nakutti sisään päivän mittaan useaan otteeseen.

Kierroksen päättänyt eagle syntyi griinibunkkerista, josta Pulkkanen upotti yli 13-metrisen lyöntinsä suoraan reikään. Pulkkanen antoi palaa kunnolla myös tiillä, viimeisen avauksen mitta oli lähes 314 metriä!

”Hyvä rundi tänään. Alkuun ja loppuun löin palloa aika hyvin ja tein hyvän määrän birdiejä. Keskivaiheilla oli aika hankalaa, kun avauksia meni vasemmalle muutama. Lähipeli ja puttaaminen olivat kohdallaan tänään. Rangen kautta huomiseen!” hän kommentoi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje