23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Pulkkanen pysyi kympin tuntumassa – kärki menee jo menojaan

Portugalin tuulisessa kelissä Tapio Pulkkanen oli ongelmissa tiillä, mutta paikkasi pienet virheet vahvalla puttipelillään. Kuva: Getty Images.

Kauden kolmas top 10 -sijoitus on Tapio Pulkkasen ulottuvilla sunnuntaina. Eroa kymppisakkiin on vain kaksi lyöntiä.

European Tourilla Portugalissa kolmas päivä suomalaisittain hieman mollivoittoinen. Onneksi onnistumisiakin nähtiin, kun Tapio Pulkkanen jatkoi vahvaa menoaan.

Pulkkanen pelasi kierroksensa yhden alle parin. Hän jakaa sijaa 16. Vahvaa peruspeliä esittäneen ”Hatun” kokonaistulos on kolmen kierroksen jälkeen -7, jolla hän on kärkipaikkaa pitäviä Matthieu Pavonia ja Thomas Pietersiä yhdeksän lyöntiä perässä. Toisaalta jaettuun seitsemänteen sijaan eroa on vaivaiset kaksi lyöntiä.

Parin alitusta voi pitää luanataina hyvänä tuloksena, sillä kaikkiaan tulostaso oli kolmoskierroksella kahta ensimmäistä kierrosta selvästi heikompi. Suurin syypää oli hyvin tuulinen sää.

”Putti oli tänään vahvaa varsinkin lopussa. Tiiltä olin ongelmissa vähän koko päivän. Draivia löin kyllä melkein joka paikkaan. Raffista en päässyt lippuun käsiksi”, Pulkkanen kertoi.

Pulkkanen oli päivän parhaita puttajia– kulmarauta heilahti lauantaina vain 26 kertaa. Ero esimerkiksi Kalle Samoojaan oli iso, sillä Samooja käytti kierroksellaan 35 puttia, siis yhdeksän enemmän kuin Pulkkanen. Korhosen puttisaldo oli 31.

Mikko Korhosen kakkospäivänä alkanut alavireisyys sai lauantain kolmoskierroksella jatkoa, kun ”Korppa” löi tuloksen 76 (+5). Hän on nyt kokonaistuloksessa viisi yli parin sijalla 62.

”Kuten kortista näkyy, niin vähän hakemista pelaaminen on. Oli kyllä tosi kova tuuli myös tänään, eikä se helpottanut yhtään, kun ei ihan tikissä olla. Ei mahda mitään ja taistelujatkuu vielä huomenna!” kommentoi kierroksellaan kaksi tuplabogia tehnyt suomalaiskonkari.

Kalle Samoojan kierros oli kaiken kaikkiaan värikäs. Neljä birdietä ja seitsemän bogia tehneen turkulaisen päivä alkoi vaikeasti, kun kolmelle ensimmäiselle reiälle syntyi yhtä monta bogia. Miehen itsensä mukaan suurin syypää oli huono puttaaminen.

”Päivän puttaamisella tuskin olisin saanut edes green cardia. Hävettää oikein. Ei siitä pelistä sitten oikein mitään tule, kun greeneillä sakkaa noin pahasti”, sijalta 50 päätöspäivään starttaava turkulainen kertoi tiedotteessa.
”Nykäistään yksi kiekka vielä alta pois ja sitten nokka kohti Dubaita”, hän jatkoi.

Päivän parhaat kierrokset (65, -6) pelanneet Pavon ja Pieters johtavat kisaa neljän lyönnin erolla ennen kolmospaikkaa pitävää Lucas Bjerregaardia.

Lue seuraavaksi: Pulkkanen pysyi kympin tuntumassa – kärki menee jo menojaan

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje