16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Pulkkanen nousi jo kymppisakkiin Valderramassa, Korhosen kisa katkesi

Tapio Pulkkanen tykitti ensimmäisellä kierroksella draivinsa keskimäärin 290 metrin päähän tiipaikasta. Välillä kädessä oli kuitenkin väyläpuu. Kuva: Getty Images.

Tapio Pulkkanen on löytänyt erinomaisen vireen Valderraman vaativassa ET-kisassa.

Tapio Pulkkanen ei ole Valderramassa aikaisemmin juurikaan juhlinut, sillä jatkopaikkoja on ennen tätä vuotta kertynyt kolmessa startissa yksi. Tuolloin, vuonna 2019 sijoitus oli 46:s.

Tänä vuonna on kuitenkin toinen ääni kello, kun Pulkkanen jakaa kahden pelaamansa kierroksen jälkeen kilpailussa seitsemättä sijaa tuloksella yksi alle. Hän selvitti eilen kierroksensa 71 lyönnillä ja ylsi tänään lyönnin parempaan tulokseen.

Valderraman kentällä parin alitukset ovat todella harvassa, eikä Pulkkanen vielä ole onnistunut kirjattauttamaan kuutosella alkavaa kierrostulosta kisakierroksella. Jykevien mäntyjen reunustamailla vaikeilla väylillä tasaisuus ja kyky pitää bogit poissa kortista ovat kuitenkin arvossaan, ja juuri niin Pulkkanen on pelannut. Kahden kierroksen saldo on viisi birdieä ja neljä bogia.

Pulkkanen oli avauskierroksen jälkeen tyytyväinen lyömiseensä, muttei täysin puttaamiseensa. Syytä tyytyväisyyteen todella oli, sillä draivit kantoivat keskimäärin lähes 290 metriä, jonka lisäksi Pulkkanen oli koko kisan paras lähestymisissä, jotka hän nakutti griinille 78 prosentin tarkkuudella.

”Lyönti oli hyvää edelleen. Aamulla oli tosiaan apua siitä, että pelattiin täydellisillä griineillä. Myös vähän pehmeämmät griinit verrattuna eiliseen iltapäivään. Haastava on areena ja se pitää mielen virkeänä. Putteja voisi totta kai mennä enemmän säkkiin, mutta ehkä ne säkitykset odottavat viikonloppua”, Pulkkanen pohti.

Näitä tulee välillä ja sitten kun sattuu tällainen kenttä, niin tulos on aika rumaa.
– Mikko Korhonen

Jatkopaikka peruskauden jäljellä olevista kisoista rahakkaimmassa tietää käytännössä sitä, että Pulkkanen nähdään mukana Dubain finaalissa marraskuun puolivälissä.

Valderraman ET-kisa lukeutuu Mikko Korhosen suosikeihin, onhan mies yltänyt siellä parhaimmillaan kolmanneksi. Se oli kuitenkin laiha lohtu tänään perjantaina, kun kierros vaati mieheltä 77 lyöntiä. Korhosen yhteistulos (+11) jäi kauaksi jatkopaikkaan vaadittavasta, joten kisa katkesi kahteen kierrokseen.

Jatkopaikka lipesi käytännössä käsistä Korhosen etuysin (kentän takaysi) aikana, jolla hän joutui taipumaan bogiin rei’illä 10, 13, 16 ja tuplaan reiällä 18. Kyseiset reiät osoittautuivat hänelle haastaviksi, sillä myös eilen hän teki bogit samoille rei’ille. Jälkimmäinen ysi oli enää käytännössä pelailua, ja siitä hän selviytyi yksi yli.

”Oli vaikea viikko, peli jotenkin ihan hakusessa. Näitä tulee välillä ja sitten kun sattuu tällainen kenttä, niin tulos on aika rumaa. Ei ole kovin kivaa myöskään pelata tätä kenttää, kun ei tiedä minne lyönti lähtee, kiva että pääsi maaliin asti. Ei kai siinä, pari viikkoa lomaa ja Portugalissa uutta matoa koukkuun”, hän kommentoi.

Kalle Samooja (+6) ja Sami Välimäki (+1) pelaavat toisen kierroksensa iltapäivän lähtöryhmissä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  Heljä Keskitalo says:

  ”Jykevien mäntyjen reunustamailla vaikeilla väylillä tasaisuus ja kyky pitää bogit poissa kortista ovat kuitenkin arvossaan…”
  Valderaman väyliä reunustaa jykevät korkkipuut ei männyt!

  lepeda says:

  Kaksitoista kertaa Valderraman pelanneena totean tarkennuksena, että kyseessä ovat korkkitammet. Sarpakunnaksella lienee syytä käydä optikolla.
  Hatunnosto Pulkkasen ja Välimäen kahdelle ensimmäiselle kierroksella – toivottavasti maltti säilyy myös jatkokierroksilla. Muistaakseni Välimäki oli vuosi sitten aivan kärjen tuntumassa vielä viimeisenä päivänä, mutta finaalikierroksen 14. ja 15. reikien pahat lipsahdukset pudottivat hänet huippusijoilta. Maailmanlistan ykkösen Rahmin Madridin kisasta alkanut haparointi vain lisääntyi – tilannetta ilmeisesti pahensi kotimaan katsojien asettamat valtavat paineet. Hyvän tuloksen saavuttaminen vaatii Valderramassa avauslyöntien osumista täsmälleen oikeaan paikkaan ja useilla väylillä tuo alue on poikkeuksellisen pieni joka suuntaan haaroittuvien korkkitammien vuoksi.
  Lepa